TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„11 Октомври“ за професор Томислав Тодоровски

Дневник - 12.10.2007

За животно дело во областа на науката и образованието, на македонистот Томислав Тодоровски му беше врачена државната награда „11 Октомври “, вчера, во Собранието. Тој ја доби наградата за научно-творечка и за педагошко-едукативна дејност, а особено за ангажманот во раководењето со Меѓународниот ...

Наградата "11 Октомври" за професорот Томислав Тодоровски

Вест - 12.10.2007

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА АНТИФАШИСТИЧКОТО ВОСТАНИЕ По повод државниот празник 11 Октомври, вчера во Собранието свечено беше доделена истоимената државна награда за животно дело во областа на науката и образованието. Годинешниот добитник е славистот проф.

Награда „11 Октомври“ за Томислав Тодоровски

А1 - 11.10.2007

Државната награда „11 Октомври“ за животно дело во областа на науката и образованието, денеска свечено во Собранието му беше врачена на професор доктор Томислав Тодоровски. Присутни беа претставници на државниот врв и научници-колеги на Тодоровски.

По 8-ми септември скандалозно одбележување и на 11-ти октомври

Канал5 - 11.10.2007

Собранието без домаќин на доделувањето на 11 - октомвриската награда – највисокото државно признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и други дејности од јавен интерес. Собранието без домаќин на доделувањето на 11 - октомвриската награда највисокото државно признание ...

Свечено доделување на наградата „11 Октомври“

Утрински - 10.10.2007

Томислав Тодоровски Во Свечената сала на Собранието на Република Македонија, утре со почеток во 12 часот свечено ќе биде доделена државната награда „11 Октомври“. Ова највисоко државно признание се доделува за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен ...

Познати добитниците на Државната награда „23 Октомври“

Макфакс - 09.10.2007

Скопје Етнологот Танас Вражиновски и методичарот Тахир Зајази и двајцата од Скопје, се добитници на Државната награда „23 Октомври“ за остварување во областа на науката и образованието. Државната наградата „23 Октомври“ за остварувања во областа на културата ќе му биде доделена на академик и ...