TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За извоз на челик во Канада не е потребен сертификат за потекло

Вест - 17.02.2001

СПОРЕД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЕКОНОМИЈА Макстил" одбива да ги пополни прашалниците за истрагата за антидампинг што од македонската Влада ги побараа канадските власти, бидејќи тие не се однесуваат на нивната палета производи туку на асортиманот на "Полуконти" По повод барањето на канадските власти за ...

Предмет на истрага се челични лимови на "Полуконти" со фалсификувано потекло

Вест - 16.02.2001

"МАКСТИЛ" РЕАГИРА НА ИСТРАГАТА НА КАНАДА ЗА АНТИДАМПИНГ МЕРКИ ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА Производителот на челик со македонско сонце тврди дека за фалсификатот се виновни државните органи и Стопанската комора кои издаваат сертификати за потекло спротивно на меѓународните стандарди Предмет на прелиминарната ...

Заштитата од антидампингот запна во Министерството за економија

Вест - 14.02.2001

КАНАДСКАТА ВЛАДА НАЈАВИ ИСТРАГА ЗА ОГРАНИЧУВАЊЕ НА УВОЗОТ НА ЧЕЛИК ОД МАКЕДОНИЈА Канадската Влада очекува податоци и анализа на извозот на челикот од Македонија најдоцна до април, а прашалниците се уште не се доставени до производителите Министерството за економија дури вчера ги добило прашалниците ...

Канада најави антидампинг мерки за македонскиот челик

Вест - 13.02.2001

СЕ ПОДГОТВУВА ЛИ РАМПА ЗА ИЗВОЗОТ НА МАКЕДОНСКАТА ЦРНА МЕТАЛУРГИЈА? Канадските челичарници тврдат дека македонскиот челик се увезува по дампинг цени на канадскиот пазар со што се загрозува нивниот производ. Известувањето од канадската влада е доставено до нашата Влада уште пред два месеци, но во ...