TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Добро утро

Вест - 26.05.2001

САКАМ ДА КАЖАМ Фровик врати се, ќе ни треба нов коридор 1 Ало, нарачавте будење. Џафери овде. Добро утро, Македонијо! Доста спиевте педесет години. Убаво си кажа човекот пред десетина дена дека сега сме се буделе од сонот наречен мултиетничка Македонија. Сонот бил илузија. Ама ние не му верувавме.

Фровик си замина од Македонија

Вест - 25.05.2001

Специјалниот пратеник на претседавачот со ОБСЕ, американскиот амбасадор Роберт Фровик си замина од Македонија, јавија западните агенции повикувајќи се на дипломатски извори, нагласувајќи дека неговото заминување доаѓа како последица на посредувањето во постигнување на договор меѓу политичките ...

Македонија може да прифати само чесен мир

Дневник - 24.05.2001

Коментар-Бранко Героски Војната во Македонија мора да заврши со чесен мир. Во оваа земја нема место за терористи, бандити и убијци. Проблемите на меѓуетнички план, со кои се соочуваме повеќе од една деценија, ниту смеат ниту можат да бидат оправдување за обидот од оваа земја да се направи Косово, ...

На дневен ред-"феноментот Фровик"

Вест - 23.05.2001

СОВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ Проблематична станува инертноста на државното раководство во преземањето акции за разбивање на терористите кои ги има с&ицирц; повеќе, сметаат членови на Советот Вчера, Советот за национална безбедност одржа седница на која се расправаше за развојот на настаните и ...

Мисијата на Фровик пропадна

Вест - 22.05.2001

УШТЕ ЕДЕН НЕУСПЕХ НА ЕВРОПСКАТА ДИПЛОМАТИЈА Амбасадорот на ОБСЕ, и покрај се, верува дека мисијата не е неуспешна и остава простор за обезбедување амнестија и рехабилитација за одреден број етнички Албанци Мисијата на амбасадорот на ОБСЕ Роберт Фровик во Македонија пропадна.

Беаскуле

Дневник - 22.05.2001

Колумна-Љубомир Д. Фрчкоски БЕАСКУЛЕ, зандана темна за меѓународната позиција на Македонија, е она што ми изгледа дека ќе се случи, драги мои, со де факто прифаќањето на "Фровиковиот план” за неказнето извлекување на терористите од Кумановско во коридор кон Косово.

Фровик се откажува од идејата за коридор

Вест - 21.05.2001

ДИПЛОМАТСКИ ИГРИ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ НА ОКУПИРАНАТА ТЕРИТОРИЈА Според некои најави вчера требаше да почне фазата на повлекување на терористите преку заштитен коридор, но претставникот на ОБСЕ кој ја даде таа идеја сега вели дека повлекувањето на терористите кон Косово може да биде опасно и да им ...