TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Работниците заслужуваат

Дневник - 10.11.2005

ССМ за КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА СТОПАНСТВОТО Најниската плата во стопанството треба да изнесува 65 отсто од просечната во земјава, а работниците да добиваат 13-та божикна плата и отпремнини од фирмата кога ќе си дадат отказ. Со овие барања Сојузот на синдикатите на Македонија ќе ги почне преговорите ...

Работникот ќе може да даде отказ поради вина на работодавецот

Утрински - 10.11.2005

ССМ изготви работна верзија за општиот колективен договор за стопанството Прекувремената работа, односно нејзиното траење, според Законот за работни односи ќе се ограничува месечно, односно на годишно ниво Сојузот на синдикатите на Македонија и Организацијата на работодавци наскоро треба да почнат ...

Божиќна плата за вработените во стопанството

Вечер Прес - 10.11.2005

Сојузот на синдикатите на Македонија предлага вработените во стопанството да примат една новогодишна, односно божиќна плата, како што е тоа традиција во европските земји кога работодавците на своите вработени пред овие празници им ја даваат 13-тата плата.

ССМ го изготви општиот колективен договор во стопанството

Канал5 - 09.11.2005

Синдикатот го изготви општиот колективен договор во стопанството. Во документот се внесени новите права на работнците, согласно последниот Закон за работни односи. Синдикатот го изготви општиот колективен договор во стопанството.