TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДУИ нема да коалицира со ниедна партија

А1 - 28.07.2002

Демократската унија за интеграција соопшти денеска дека нема намера да влегува во предизборна коалиција со ниедна албанска партија. „ДУИ смета дека единствен прифатлив механизам за соработка со другите албански политички партии е механизмот на Координативниот совет (на албанските политички партии), ...

Ќе коалицираме со партијата со најголема доверба меѓу Албанците

Дневник - 25.07.2002

ИНТЕРВЈУ НА ЦРВЕНКОВСКИ ЗА "ЛОБИ" Независно од тоа какво е јавното мислење, нема да се помрднеме од позицијата дека и во идната влада, се разбира, ако дојдеме во можност да ја формираме, мора да учествува политичка партија на Албанците со изборен легитимитет.

Секој треба да ги добие битките во својата средина

Капитал - 25.07.2002

Бранко Црвенковски, лидер на СДСМ:Секој треба да ги добие битките во својата срединаДа се каже дека Македонија како општество е длабоко поделено на етничка основа и не е нешто ново. Наш впечаток е дека по војната и "етнички чистите" политички партии се занимаваат со своите (етнички) средини и ...