TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ефтимов имал лекарско уверение да го прати Верушевски во Игало

А1 - 01.12.2005

Претседателот на Основниот суд 2 Бојан Ефтимов се правда. Имал лекарско уверение младиот Верушевски да го прати да се лечи во странство. Тој тврди дека лекарското заедно со предметот не ги пратил во Врховниот суд. Останале кај неговиот секретар, а во Врховниот суд, според него, вчера го ...

Претседателот на скопска двојка незаконски му го вратил пасошот на Верушевски

Дневник - 01.12.2005

ВРХОВЕН СУД Претседателот на Основниот суд 2 во Скопје, Бојан Ефтимов, незаконски му го вратил пасошот на Александар Верушевски, против кого во тој суд се води постапка, заклучил вчера Казнениот оддел на Врховниот суд. Мислењето ќе биде доставено до Републичкиот судски совет, кој треба да одлучи за ...

Верушевски незаконски добил пасош

Вест - 01.12.2005

РАСПРАВА ВО ВРХОВНИОТ СУД ЗА ПОСТАПКАТА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ОСНОВНИОТ СУД 2 ВО СКОПЈЕ Претседателот на Основниот суд 2 во Скопје, судијата Бојан Ефтимов, незконски му дал пасош на Александар Верушевски. Ова е одлуката на судиите во Врховниот суд кои вчера неколку часа зад затворени врати расправаа ...

Пасошот на Верушевски бил вратен незаконски

Време - 01.12.2005

ВРХОВНИОТ СУД УТВРДИ Бојан Ефтимов, претседателот на Основниот суд Скопје 2, на незаконски начин му го вратил пасошот на Александар Верушевски за овој да се лечи во Црна Гора, утврди вчера Казнениот оддел на Врховниот суд. Ефтимов, чиј мандат како претседател на скопска двојка е веќе истечен, може ...

Не постои документ Верушевски да се лекува во Игало

А1 - 30.11.2005

Не постои лекарско уверение дека младиот Верушевски мора да се лекува во Игало. Вака за А1 тврдат извори од Врховниот суд. Токму лекарското уверение беше и главното оправдување што минатиот месец претседателот на скопска двојка Бојан Ефтимов потпиша, а полицијата му даде привремен пасош на ...

Врховниот суд бара разрешување на претседателот на скопскиот основниот суд 2 Бојан Ефтимов

Канал5 - 30.11.2005

Врховниот суд на Македонија денеска поднел предлог до Републичкиот судски совет за разрешување на Бојан Ефтимов претседател на Основниот суд Скопје 2. Врховниот суд на Македонија денеска поднел предлог до Републичкиот судски совет за разрешување на Бојан Ефтимов претседател на Основниот суд Скопје ...