TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хелсиншки комитет: реизборот на Аневски е незаконски

ТВ21 - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права реагира на повторниот избор на Петар Аневски за претседател на Советот на јавни обвинители, за кој тврдат дека е незаконски. Хелсиншкиот комитет укажува дека согласно Член 8 став 3 од Законот за Советот на ...

Хелсиншки: Аневски незаконски избран за претседател на Советот на јавни обвинители

Фокус - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права реагира на повторниот избор на Петар Аневски за претседател на Советот на јавни обвинители, за кој тврдат дека е незаконски. Хелсиншкиот комитет укажува дека согласно Член 8 став 3 од Законот за Советот на ...

Аневски: Законски сум избран за претседател на Советот на јавни обвинители

Фокус - 23.09.2016

Откако Хелсиншкиот комитет за човекови права реагираше дека Петар Аневски незаконски е реизбран за претседател на Советот на јавни обвинители, за став го побаравме старо-новиот претседател Аневски.

Аневски тврди дека е избран законски

Телма - 23.09.2016

Претседателот на Советот на Јавни обвинители Петар Аневски е нелегитимен и избран во погрешна постапка, тврди Хелсиншкиот комитет. Мојот мандат не е спорен вели Аневски во телефонски разговор за Телма.

Хелсиншки: Незаконски е реизбран претседателот на Советот на јавните обвинители

Правдико - 23.09.2016

Претседателот на Советот на јавни обвинители на Република Македонија Петар Аневски е незаконски реизбран, велат од Хелсиншкиот комитет за човекови права. – Согласно член 8 став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители („Службен весник на ...

СДСМ: Ниту незаконскиот реизбор на Аневски не го спасува обвинетиот Груевски

+инфо - 23.09.2016

Ништо не ги спасува обвинетиот Груевски и неговата банда, ќе одговараат, реагира опозицијата. Советот на јавни обвинители ги прекрши законите. Во Член 8 став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители јасно стои дека мандатот на претседателот на ...

СДСМ: Ниту незаконскиот реизбор на Аневски не го спасува обвинетиот Груевски

Репортер - 23.09.2016

Соопштение на СДСМ: Советот на јавни обвинители ги прекрши законите. Во Член 8 став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители јасно стои дека мандатот на претседателот на Советот трае две години, без право на повторен избор.

Судство и обвинителство како пазар – Може само еден, Аневски доби и втор мандат

А1 On - 23.09.2016

Кога се работи за судството и обвинителството, не се дозволува и остава ништо на случајност. Мора подобност и послушност, дури и кога не се почитува Устав и закони. Последен од редот несфатливи одлуки е повторниот избор на Петар Аневски за ...

Хелсиншки: Незаконски е реизборот на претседателот на Советот на јавните обвинители

+инфо - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет и ги повикува членовите на Советот на јавните обвинители да закажат итна седница на која ќе ја преиспитаат својата одлука. За време на седница на Советот на јавните обвинители на Република Македонија, вчера на тајно гласање, ...

Хелсиншки: Реизборот на Аневски е незаконски

Стандард - 23.09.2016

На 22 септември 2016 година, за време на седница на Советот на јавните обвинители на Република Македонија, на тајно гласање, г. Петар Аневски повторно беше избран за претседател на Советот.

Хелсиншки: Повторниот избор на Аневски е сериозна повреда на начелото на законитост

Репортер - 23.09.2016

Соопштение на Хелсиншкиот комитет за човекови права: На 22 септември 2016 година, за време на седница на Советот на јавните обвинители на Република Македонија, на тајно гласање, г. Петар Аневски повторно беше избран за претседател на Советот.

Хелсиншки комитет: Незаконски е реизбран претседателот на Советот на јавни обвинители

Радио МОФ - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права вели дека на 22 септември 2016 година, за време на седница на Советот на јавните обвинители на Република Македонија, на тајно гласање, Петар Аневски повторно повторно беше избран за претседател на Советот.

Реакции за изборот на Аневски за претседател на Советот на обвинители

МКД - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права смета дека повторниот избор на Петар Аневски за претседател на Советот на јавни обвинители бил незаконски. Според член 8 став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители, мандатот на претседателот на Советот ...

Хелсиншки: Реизборот на Аневски е незаконски

МРТ - 23.09.2016

Аневски согласно Законот за Совет на јавни обвинители немал право на повторен избор, зашто мандатот на претседателот на Советот трае само две години. Таквиот избор претставува сериозна повреда на законитоста, велат од Хелсиншкиот комитет за човекови ...

Хелсиншкиот комитет реагира за изборот на Аневски за претседател на Советот на јавните обвинители. Аневски тврди дека е ...

Академик - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет ги повикува членовите на Советот на јавните обвинители на Република Македонија, во согласност со членот 10 став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители, да закажат итна седница на која ќе ја преиспитаат својата незаконска ...

СДСМ: Ниту незаконскиот реизбор на Аневски не го спасува обвинетиот Груевски

А1 On - 23.09.2016

Советот на јавни обвинители ги прекрши законите. Во Член 8 став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители јасно стои дека мандатот на претседателот на Советот трае две години, без право на повторен избор.

Хелсиншки: Претседателот на Советот на обвинители реизбран незаконски

Нова ТВ - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ денеска соопшти дека на вчерашната седница на Советот на јавните обвинители на Република Македонија, на тајно гласање, Петар Аневски повторно е избран за претседател на Советот.

СДСМ: Ниту незаконскиот реизбор на Аневски не го спасува обвинетиот Груевски

Локално - 23.09.2016

Советот на јавни обвинители ги прекрши законите. Во член 8, став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители јасно стои дека мандатот на претседателот на Советот трае две години, без право на повторен избор“, се вели во соопштението на СДСМ.

Колку мандати му следуваат на Аневски?

Фактор - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет реагира на повторниот избор на Петар Аневски за претседател на Советот на јавни обвинители за кој сметаат дека е незаконски бидејќи во Законот за Советот на јавните обвинители во Член 8 став 3 стои: „Мандатот на претседателот на ...

Хелсиншки тврди дека Аневски е незаконски реизбран , тој демантира, законот вели максимално 1 мандат

Локално - 23.09.2016

Хелсиншкиот комитет денеска информираше дека реизборот на досеgашниот претседател на Советот на јавните обвинители на РМ- Петар Аневски бил незаконски. “На 22 септември 2016 година, за време на седница на Советот на јавните обвинители на Република ...

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот

Тера - 23.09.2016

Петар Аневски повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Хелсиншки: Повторниот избор на Аневски е сериозна повреда на начелото на законитост и ја доведува во прашање ...

Либертас - 23.09.2016

Соопштение на Хелсиншкиот комитет за човекови права: На 22 септември 2016 година, за време на седница на Советот на јавните обвинители на Република Македонија, на тајно гласање, г. Петар Аневски повторно беше избран за претседател на Советот.

СДСМ:Ниту незаконскиот реизбор на Аневски не го спасува обвинетиот Груевски

Либертас - 23.09.2016

Соопштение на СДСМ: Советот на јавни обвинители ги прекрши законите. Во Член 8 став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители јасно стои дека мандатот на претседателот на Советот трае две години, без право на повторен избор.

СДСМ: Ниту незаконскиот реизбор на Аневски не го спасува обвинетиот Груевски

Мета - 23.09.2016

„Советот на јавни обвинители ги прекрши законите. Во член 8, став 3 од Законот за Советот на јавните обвинители јасно стои дека мандатот на претседателот на Советот трае две години, без право на повторен избор“, се вели во соопштението на СДСМ.

Хелсиншки: Незаконски е реизбран претседателот на Советот на јавните обвинители...

Н.Македонија - 23.09.2016

Хелсиншки: Незаконски е реизбран претседателот на Советот на јавните обвинители Претседателот на Советот на јавни обвинители на Република Македонија Петар Аневски е незаконски реизбран, велат од Хелсиншкиот комитет за човекови права.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

24 Вести - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

ТВ21 - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Канал5 - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Репортер - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски повторно избран за претседател на Советот на јавни обвинители

Правдико - 22.09.2016

Досегашниот претседател на Советот на јавни обвинители на Република Македонија денеска повторно беше избран како вршител на таа функција. Седницата на која бил избран Аневски се одржала денеска, гласањето било тајно и тој добил најмногу гласови.

Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Нетпрес - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски повторно е избран за претседател на Советот на јавни обвинители

+инфо - 22.09.2016

На предлог на Аневски на седницата за заменик претседател е избран Арбер Исаку. Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Press24 - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски повторно на чело на Советот на јавните обвинители

Р.С.Европа - 22.09.2016

Петар Аневски денеска е реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

МРТ - 22.09.2016

Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови... Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Курир - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

А1 On - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Сител - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски повторно избран за претседател на Советот на јавни обвинители

Локално - 22.09.2016

Досегашниот претседател на Советот на јавни обвинители на Република Македонија денеска повторно беше избран како вршител на таа функција. Седницата на која бил избран Аневски се одржала денеска, гласањето било тајно и тој добил најмногу гласови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

еМагазин - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Либертас - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски повторно избран за претседател на Советот на јавни обвинители

Мета - 22.09.2016

Досегашниот претседател на Советот на јавни обвинители на Република Македонија денеска повторно беше избран како вршител на таа функција. Седницата на која бил избран Аневски се одржала денеска, гласањето било тајно и тој добил најмногу гласови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Република - 22.09.2016

Петар Аневски денеска е реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски како прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители...

Н.Македонија - 22.09.2016

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање ...

Петар Аневски реизбран за претседател на Советот на јавните обвинители

Lider - 22.09.2016

Петар Аневски денеска повторно е избран за претседател на Советот на јавните обвинители на Република Македонија. Аневски кој и досега беше прв човек на Советот, на тајно гласање на денешната сеница добил мнозинство гласови од вкупниот број членови.