TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поддршка за неопходните реформи

Дневник - 11.11.2005

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ САД ги поддржуваат аспирациите на Македонија за приклучување во ЕУ, ги охрабруваме и поддржуваме реформите и активностите што земјата треба да ги направи за да ги исполни барањата за членство во Унијата, изјави портпаролот на Стејт департментот Адам Ерели на брифинг за новинарите.

САД ги охрабруваат македонските аспирации на патот кон ЕУ

Утрински - 11.11.2005

Светски политичари по позитивното мислење од Европската комисија за кандидатурата Сенаторот Џорџ Војнович и поранешниот амбасадор во ОН, Ричард Холбрук, оценуваат дека иднината на земјата е во обединета Европа САД ги поддржуваат аспирациите на Македонија за приклучување во ЕУ и ги охрабруваат и ...

САД ги поддржуваат аспирациите на Македонија за ЕУ

А1 - 10.11.2005

САД ги поддржуваат аспирациите на Македонија за приклучување во ЕУ, ги охрабруваме и поддржуваме реформите и активностите што земјата треба да ги направи за да ги исполни барањата за членство во Унијата, изјави портпаролот на Стејт департментот Адам Ерели на синоќешниот брифинг за новинарите.

Реакции во САД за позитивното ави за еврокандидатурата на Македонија

Канал5 - 10.11.2005

САД ги поддржуваат аспирациите на Македонија за приклучување во ЕУ, ги охрабруваме и поддржуваме реформите и активностите што земјата треба да ги направи за да ги исполни барањата за членство во Унијата, изјави портпаролот на Стејт департментот Адам Ерели на синоќешниот брифинг за новинарите.