TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кривична постапка по диктат

Дневник - 23.07.2009

За да има реформи политиката мора да ги тргне рацете од судството, обвинителството и од полицијата, е коментарот на Бучковски ...

Полемика за реформа на кривичното законодавство

Утрински - 23.07.2009

Експремиерот и пратеник од СДСМ, Владо Бучковски, смета дека Македонија не е подготвена за реформа на кривичното законодавство, ...

Митриновски: "Се враќаме на системот од 1947 до 1954 година"

Вест - 23.07.2009

Судиите се против системските измени на Законот за кривична постапка со кои длабоко се навлегува и се задира во правата и ...

Вистински реформи или лош експеримент

Вечер Прес - 23.07.2009

"Ние не сме против реформите. Ние судиите сакаме новини, но ставот на мнозинството во средината во која работам е дека давањето ...

Истражната постапка во рацете на јавниот обвинител

Н.Македонија - 23.07.2009

Се менува улогата на јавниот обвинител во кривичната постапка, тој е надлежен да спроведува истражна постапка и да донесува ...

Ќе ја водат ли обвинителите истражната постапка?

А1 - 22.07.2009

Ќе успеат ли измените во кривичната постапка со кои се предвидува обвинителите наместо истражните судии да ја водат истражната ...

Јавна расправа за законот за кривична постапка и зa предлог измените на Кривичниот законик

Сител - 22.07.2009

Во организација на Националниот совет за евроинтеграции денеска во Собранието се одржува јавна расправа за работната верзија на ...