TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Врачена наградата „виленица 2007“ на Горан Стефановски

Време - 15.09.2007

НА ФЕСТИВАЛОТ ВО СЛОВЕНИЈА На Горан Стефановски свечено му беше врачена најголемата книжевна награда за странски автори „виленица“, која се доделува на истоимениот светски познат и реномиран фестивал во Виленица, Словенија, кој штотуку заврши.

Наградата "Виленица 2007" доделена на Горан Стефановски

Вест - 14.09.2007

ПРИЗНАНИЕ ОД ПРЕСТИЖНИОТ СЛОВЕНЕЧКИ ФЕСТИВАЛ: Во изминатите 20 години признанието на Фестивалот го добија и Милан Кундера, Петер Хандке, Херберт Збигњев, Славко Михалиќ, Адама Загајевски, Петер Естерхези, Јосип Ости, Ана Бландијана На неодамна завршениот светски реномиран фестивал "Виленица" во ...

Наградата „Виленица 2007“ доделена на Горан Стефановски

Утрински - 14.09.2007

Македонскиот драмски писател Горан Стефановски е добитник на најголемата книжевна награда за странски автори „Виленица“, која се доделува на истоимениот, светски познат и реномиран фестивал во Виленица, Словенија. Стефановски е првиот македонски автор што го доби ова високо признание кое се ...

Книжевна награда за Горан Стефановски во Словенија

Дневник - 14.09.2007

Награда за најдобар автор во Централна и во Југоисточна Европа деновиве му беше врачена на нашиот драматург и академик Горан Стефановски, на Интернационалниот литературен фестивал „Виленица“ што од 5 до 9 овој месец се одржа во Словенија.

Горан Стефановски ја доби Виленица

Вечер - 11.09.2007

Драмскиот писател Горан Стефановски ја доби наградата "Кристалот на Виленица" на 22 меѓународен книжевен фестивал во Виленица, Словенија, на кој учествуваа седумдесетина писатели од целиот свет. Стефановски е првиот македонски автор кој е номиниран за престижната награда која досега ја добиле имиња ...