TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

Бизнис Инфо - 12.06.2014

Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото “на ваша страна“, Стопанска банка АД – Скопје ги следи потребите на своите клиенти, и ...

Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

Кајгана - 12.06.2014

Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото „на ваша страна“, Стопанска банка АД - Скопје ги следи потребите на своите клиенти, и ...

Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

Inpress - 12.06.2014

Скопје, 12. јуни 2014 (ИНПРЕС) Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото „на ваша страна“, Стопанска банка АД - Скопје ги следи ...

Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

Точка - 12.06.2014

Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото "на ваша страна", Стопанска банка АД - Скопје ги следи потребите на своите клиенти, и ...

Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

Фактор - 12.06.2014

Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото „на ваша страна“, Стопанска банка АД – Скопје и за ова лето подготви освежувања на ...

Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

Вечер Прес - 12.06.2014

Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото на ваша страна", Стопанска банка АД-Скопје и за ова лето подготви освежувања на ...

Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

Бизнис Вести - 12.06.2014

Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото „на ваша страна“, Стопанска банка АД – Скопје ги следи потребите на своите клиенти, и ...

Летни кредитни освежувања од Стопанска банка

Денар - 12.06.2014

Како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, која во своето работење и суштински се води според мотото „на ваша страна“, Стопанска банка АД – Скопје ги следи потребите на своите клиенти, и ...

Новите мерки за самовработување и кредитирање даваат резултати

Алфа - 11.06.2014

Државниот кредит за самовработување со камата од 1%, дава позитивни резултати во намалување на невработеноста и отворање на нови работни места. Ова е уште една од успешните приказни кои со владините ...

Црногорците должни до “гуша“: Секој должи три плати

Lider - 11.06.2014

Просечен граѓанин на Црна Гора има долг од 1.364 евра, што е износ еднаков на три месечни плати. Според податоците на централната банка на Црна Гора, бкупната кредитна задолженост на населението, ...

Секој жител на Црна Гора должи 1.364 евра

Бизнис Инфо - 10.06.2014

Вкупната кредитна задолженост на населението на Црна Гора, вклучувајќи ги и кредитните картички, последниот ден на април изнесувала 887,3 милиони евра.

Државен кредит од 7 до 23 илјади евра за самовработување

Дневник - 10.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс-период од 1,5 година и 5,5 години рок за отплата може да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Кредит од 7 до 23.000 евра за сопствен бизнис

Таратур - 10.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс-период од 1,5 година и 5,5 години рок за отплата може да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Кредит од 7 до 23 илјади евра за самовработување

OhridNews - 10.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс-период од 1,5 година и 5,5 години рок за отплата може да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Одлична можност: кредити за сопствен бизнис за млади до 23 илјади евра

еМагазин - 10.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс- период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата младите лица до 29 години кои сакаат да ...

Како банките ги утврдуваат каматните стапки на кредитите?

Фактор - 10.06.2014

Во моментот на определување на каматните стапки-основна претпоставка на банката е дека ќе има голема веројатност кредитот да се сервисира навремено. Притоа треба да се имаат во предвид и останатите ...

Нова мерка за младите: поволен кредит од 7 до 23 илјади евра за сопствен бизнис

Канал5 - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Два нови проекти за вработување на младите до 29 години

Канал5 - 09.06.2014

Од 7 000 до 23 000 евра кредит со 1% камата за самовработување на млади лица до 29 години. Министерот за труд Спасов и директорот на агенцијата за вработување Поповски промовираа два нови проекти за ...

За младите кредит од 7 до 23.000 евра за сопствен бизнис

Утрински - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс- период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата младите лица до 29 години кои сакаат да ...

Нова мерка за младите: поволен кредит за сопствен бизнис

24 Вести - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

САМОВРАБОТУВАЊЕ: Нови кредити од 7 до 23 илјади евра

Телеграф - 09.06.2014

Веќе е распишан оглас и ќе трае до 18 јуни годинава Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс-период од 1,5 година и 5,5 години рок за отплата можат да добијат од ...

Нови услови за самовработување преку кредитирање - 7 до 23 илјади евра кредит

Факултети - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Нови мерки за нови работни места

Press24 - 09.06.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Влатко Поповски, и директорот на Македонската банка за поддршка и развој, Драган ...

Спасов најави нови мерки за самовработување

Макфакс - 09.06.2014

Проект за самовработување со кредитирање, Проект за самовработување со кредитирање на млади невработени лица до 29 години и Проектот кредитирање на правни субјекти (микро и мали претпријатија) за ...

Нови мерки за самовработување и кредитирање млади лица

МРТ - 09.06.2014

Од недела се воведува проектот за самовработување со кредитирање за млади невработени лица до 29 години. Веќе е отворен и оглас за аплицирање преку кој младите ќе можат да подигнат средства во износ ...

Нови мерки за нови работни места

Курир - 09.06.2014

Од 7000 евра до 23 000 евра поволен кредит со 1 % камата за самовработување на млади. Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република ...

Владата со нови мерки за нови работни места

Алфа - 09.06.2014

Од 7 илјади евра до 23 илјади евра по извонредно поволни услови за самовработување на млади до 29 години. Ова се само дел од мерките на Владата која продолжува со остварување на целите за намалување ...

Од 7.000 до 23.000 евра помош за младите за самовработување

+инфо - 09.06.2014

Од 7.000 до 23.000 евра поволен кредит со 1 отсто камата ќе имаат можност да добијат младите за самовработување, соопштија денеска министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на ...

Поволната бизнис клима ќе донесе повеќе кредити за фирмите

Курир - 09.06.2014

Добрата бизнис клима, крупните инфраструктурни проекти во кои влегуваат повеќе домашни фирми, како и постојаниот раст на извозот се причините поради кои банките прогнозираат раст на кредитирањето на ...

20 илјади евра за добра бизнис идеја

МРТ - 09.06.2014

Со добра бизнис идеја до 20 илјади евра. Со новиот проект за самовработување младите до 29 години можат да аплицираат за финансиска поддршка. Рокот на враќање е седум години.

Нови поволни кредити за млади кои сакаат да стартуваат сопствен бизнис

Сител - 09.06.2014

Поволни кредити и до 23.000 евра за почнување сопствен бизнис. Распишан е огласот со кој младите лица до 29 години ќе можат почнат со работа. Кредитите се со рок на отплата од седум години со грејс ...

До 23 000 евра поволен кредит со еден отсто камата за самовработување на млади

Нетпрес - 09.06.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Влатко Поповски, и директорот на Македонската банка за поддршка и развој, Драган ...

Држажвата нуди 7.000 евра за да почнете бизнис - еве како до нив

Press24 - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Нова мерка за младите: поволен кредит од 7 до 23 илјади евра за сопствен бизнис

А1 On - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

До 23.000 евра кредит со еден отсто камата за самовработување на млади

МКД - 09.06.2014

Проектите за самовработување и за кредитирање на правни лица за отворање на нови работни места за млади лица до 29 години ќе бидат пропратени со нови мерки, поволни кредити за вработување.

Владини кредити за вработување на млади

Радио МОФ - 09.06.2014

Од 7.ооо до 23.000 евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од една и пол година и пет и пол години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои ...

До 23 000 евра поволен кредит со еден отсто камата за самовработување на млади

Точка - 09.06.2014

Новите мерки треба да дадат значајни резултати во намалувањето на невработеноста и отворањето на нови мали бизниси и нови работни места. Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, ...

Поволен кредит од 7 до 23 илјади евра за сопствен бизнис

Локално - 09.06.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Влатко Поповски, и директорот на Македонската банка за поддршка и развој, Драган ...

Нова мерка за младите: поволен кредит од 7 до 23 илјади евра за сопствен бизнис

Република - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Поволната бизнис клима ќе донесе повеќе кредити за фирмите

Денешен - 09.06.2014

Добрата бизнис клима, крупните инфраструктурни проекти во кои влегуваат повеќе домашни фирми, како и постојаниот раст на извозот се причините поради кои банките прогнозираат раст на кредитирањето на ...

Поволен кредит од 7 до 23 илјади евра за сопствен бизнис

Вечер Прес - 09.06.2014

Нова мерка за намалување на невработеноста кај младите Барателот треба да учествува со 25 проценти од износот на средствата и тоа во вид на опрема, предмети или пари.

Нови мерки за нови работни места

Скопје инфо - 09.06.2014

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија, Влатко Поповски, и директорот на Македонската банка за поддршка и развој, Драган ...

Нови мерки за нови работни места

Денешен - 09.06.2014

Од 7000 евра до 23 000 евра поволен кредит со 1 % камата за самовработување на млади. Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република ...

Поволни кредити за сопствен бизнис

Н.Македонија - 09.06.2014

Сите невработени лица, особено младите до 29 години, можат да се обратат во центрите за вработување за да се запознаат со можностите што се нудат со владините мерки за поттикнување на вработувањето ...

Поволни кредити за отворање сопствен бизнис: Нова мерка за младите

Lider - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Нова мерка за младите: поволен кредит од 7 до 23 илјади евра за сопствен бизнис

Денар - 09.06.2014

Од 7 до 23 илјади евра кредит со каматна стапка од еден процент годишно, грејс период од 1,5 години и 5,5 години рок за отплата, можат да добијат од државата млади лица до 29 години кои сакаат да ...

Нови мерки за нови работни места

Вистина.мк - 09.06.2014

Од 7000 евра до 23 000 евра поволен кредит со 1 % камата за самовработување на млади. Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република ...

Поволната бизнис клима ќе донесе повеќе кредити за фирмите!

Lider - 09.06.2014

Добрата бизнис клима, крупните инфраструктурни проекти во кои влегуваат повеќе домашни фирми, како и постојаниот раст на извозот се причините поради кои банките прогнозираат раст на кредитирањето на ...

Поволната бизнис клима ќе донесе повеќе кредити за фирмите

Вистина.мк - 09.06.2014

Добрата бизнис клима, крупните инфраструктурни проекти во кои влегуваат повеќе домашни фирми, како и постојаниот раст на извозот се причините поради кои банките прогнозираат раст на кредитирањето на ...