TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО-ДПМНЕ и ДПА не прифаќаат заклучок за одговорност на Димовска

Вест - 16.02.2001

КОМИСИЈАТА ЗА НАДЗОР НА ДБК ЈА ЗАВРШИ РАБОТАТА И КОНСТАТИРА ДЕКА ИМАЛО МАСОВНО ПРИСЛУШУВАЊЕ СО ПОЛИТИЧКИ МОТИВИ Од 12 заклучоци нема согласност само за два- дека прислушувањето го вршело МВР и дека министерот за внатрешни работи ДостаДимовска е политички одговорна за тоа Комисијата за надзор врз ...

Позицијата и опозицијата различно ги толкуваат фактите

Вест - 15.02.2001

КОМИСИЈАТА ЗА НАДЗОР НАД РАБОТАТА НА ДБК, КОНЕЧНО СО ЗАЕДНИЧКИ ИЗВЕШТАЈ ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕТО За претседателот на Комисијата Љубомир Поповски постои конкретна политичка одговорност за министерот за внатрешни работи, но позицијата го тврди спротивното Комисијата за надзор над работата на Дрекцијата за ...

Власта и опозицијата со паралелни информации

Вест - 14.02.2001

КОМИСИЈАТА ЗА НАДЗОР НАД РАБОТАТА НА ДБК И ВЧЕРА НЕ ДОНЕСЕ ЗАКЛУЧОЦИ ЗА АФЕРАТА ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕ Фактите посочуваат одговорност на министерот Доста Димовска, вели Љубомир Поповски, претседател на Комисијата, а за Александар Флоровски тоа е тенденциозно и рано е да се говори за такво нешто Комисијата ...

Новите материјали, ново одложување

Вест - 13.02.2001

АФЕРА ПРИСЛУШУВАЊЕ: КОМИСИЈА ЗА КОНТРОЛА ВРЗ РАБОТАТА НА ДБК Претседателот на Комисијата Љубомир Поповски, и покрај новите пристигнати материјали, оптимистички прогнозира дека нема причина членовите на Комисијата да не утврдат заклучоци за прислушувањето, по што веднаш ќе може да се свика седница ...