TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ООН бара 41 милион долари за Македонија

Дневник - 04.12.2001

АПЕЛ ЗА ДОНАЦИИ Агенциите на Обединетите нации во Македонија апелираат за донации од 41 милион долари, кои ќе бидат наменети за помош на жителите во кризните подрачја во текот на следната година. - Активностите ќе се фокусираат за помош на 100.000 внатрешнораселени лица, на повратниците и на ...

41 милион долари за раселените лица

А1 - 03.12.2001

Агенциите на ОН во Македонија апелираат за 41 милион долари за наредната година, што се неопходни за помош на проценетите 100 илјади внатрешно раселени лица, повратници и погодени семејства во кризните региони. Оваа сума денеска ја обелодени хуманитарниот координатор на Светската организација во ...