TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Земјата ја затемни месечината

А1 - 09.11.2003

Во раните утрински часови, во 2 часот и 6 минути земјата целосно ја затемни месечината. Ова затемнување траеше 24 минути, а го набљудуваа повеќе од стотина граѓани на Скопје. „Затемнувањето официјално започна во 23.15 часот кога месечината навлезе во сенката на земјата и заврши во 05.21часот“ ...

Затемнување на Месечината

Дневник - 08.11.2003

НОЌЕСКА Ноќеска од 2 часот и 6 минути до 2 часот и 30 минути ќе се случи целосно затемнување на Месечината, кое ќе биде видливо за граѓаните на Македонија. Во овие 24 минути на целосно затемнување дискот на Месечината нема да биде црн.

Повторно затемнување на Месечината

А1 - 07.11.2003

Ноќта меѓу 8-ти и 9-ти ноември годинава, ќе се случи второто по ред целосно затемнување на Месечината, кое ќе биде видливо за граѓаните на Македонија. Појавата на целосно затемнување на Месечината е резултат на навлегување на Месечината во земјината сенка.

Целосното затемнување на Месечината ќе биде видливо со голо око

Канал5 - 06.11.2003

Ноќта меѓу 9-ти и 10-ти ноември годинава, ќе се случи второто по ред целосно затемнување на Месечината, кое ќе биде видливо за граѓаните на Македонија. Појавата на целосно затемнување на Месечината е резултат на навлегување на Месечината во зем Ноќта меѓу 9-ти и 10-ти ноември годинава, ќе се случи ...

Целосно затемнување на Месечината

Дневник - 05.11.2003

В САБОТА Месечината в сабота ќе биде целосно затемнета од Земјата, чија сенка ќе затемни се, освен мал зрак соларна светлина. Затемнувањето на Месечината ќе се случи на половина час по полноќ. Периодот на целосно затемнување ќе биде релативно кус и ќе трае од два часот и шест минути до два часот и ...