TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прекуокеански бимови и трасови

Дневник - 14.09.2002

Колумна - Божин Павловски Доколку брзоплето и поради сопствена негрижа пребрзо го изгубиме нашето многубројно иселеништво, постои опасност да се инвалидизираме и како народ и како држава, а меѓусебното охрабрување и дополнување верно може да ни ја удвои силата Без културниот аматеризам е ...

Надминување на раздорот и на делбите

Утрински - 10.09.2002

Форум на македонските иселеници ОХРИД - Денот на независноста на Република Македонија, претседателот Борис Трајковски го одбележа работно во Охрид заедно со седумдесетина успешни деловни луѓе - македонски иселеници од САД, Канада, Австралија и од неколку европски земји.

Македонците во дијаспората сакаат да гласаат

Дневник - 10.09.2002

ФОРУМ НА ИСЕЛЕНИЦИТЕ Македонските иселеници што учествуваа на форумот што се одржа под покровителство на претседателот на Македонија, Борис Трајковски, во Охрид се заложија да ги поддржат институциите на власта во активностите за зајакнување на стабилноста и безбедноста, територијалниот интегритет ...