TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Комуналците ќе го светнат Скопје, ама немаат чаре за дивите депонии

Дневник - 14.09.2002

комунална хигиена Во генералката на скопските општини најкооперативни се покажале граѓаните од Кисела Вода Комуналците најавуваат дека во октомври ќе продолжи акцијата за чистење на скопските општини и велат оти се подготвени да го светнат секој агол во градов.

Собрано вкупно 2.091 тон ѓубре од домаќинствата

Утрински - 12.09.2002

Заврши акцијата на "Комунална хигиена" за чистење на домовите Акцијата на ?Комунална хигиена" за чистење на непотребните работи од домаќинствата Денови начистотата во Скопје заврши минатиот викенд со активностите во населбите Пинтија, Драчево и Горно Лисиче.

Скопјани сакаат и генералки, ама бараат градот да се чисти секој ден

Вест - 11.09.2002

"КОМУНАЛНА ХИГИЕНА" ЗАВРШИ СО АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА СКОПЈЕ Граѓаните им порачуваат на комуналците дека акцијата им е успешна, но и дека хигиена не се одржува само со една акција. Одговорните во "Комунална" тврдат дека продолжуваат наесен, од кога старудиите од домаќинствата ќе се собираат еднаш ...