TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Сицилија уапсени 15 Пакистанци

Утрински - 13.09.2002

Поради заговор за спроведување терористички дела ПАЛЕРМО - Полицијата во Сицилија соопшти дека уапсила 15 Пакистанци, обвинети за заговор за спроведување на терористички дела. Претставниците веруваат дека тие се можеби членови на мрежата Ал Каеда на Осама бин Ладен.

Пакистан бара Бошкоски да излезе пред Меѓународниот суд

Утрински - 13.09.2002

СЛУЧАЈ Скопје - Пакистан е подготвен да поведе обвинение во Меѓународниот суд против министерот за внатрешни работи на Македонија, Љубе Бошкоски и македонската полиција, се вели во соопштението од Пакистан пренесено во скопскиот весник на албански јазик "Факти".

Пакистан бара Бошковски да излезе пред меѓународен суд

А1 - 12.09.2002

Пакистан е спремен да покрене обвинение во Mеѓународниот суд за правда против министерот за внатрешни работи на Македонија Љубе Бошковски и македонската полиција, се вели во соопштението од Пакистан пренесено во денешниот број на скопскиот весник на албански јазик „Факти“.