TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МО на д-р Митрев ќе му одстапи дел од капациетите на Воената болница

А1 - 13.01.2002

Повеќе од илјада телефонски разговори регистрирала центаралата на Воената болница во Скопје во периодот од 19-ти до 23-ти ноември минатата година - време во кое се случуваа препукувањата меѓу кардиохиругот Жан Митрев и екс управникот на болницата Аврам Ванковски.

За операција на отворено срце чекаат повеќе од петстотини пациенти

А1 - 12.01.2002

Потполковник др. Славко Георгиевски, магистар по градна хирургија и специјалист по кардиоваскуларна хирургија, е еден од учениците на познатиот академик Исидор Папо. По специјализацијата уште две и пол години работи како кардиохирург на Воено медицинската академија во Белград, а со распаѓањето на ...

За "Филип Втори" на д-р Митрев се бара законско покритие

Утрински - 12.01.2002

Министерството за одбрана за новата иницијатива на кардиохиругот Се чека само на новата здравствена регулатива за да се легализира целата работа Министерството за одбрана на д-р Жан Митрев ќе му овозможи непречено користење на просторот, односно одделенијата кои се дел од Воената болница.

Под концесија ќе одат делови од Воената болница

Дневник - 12.01.2002

ГЕНЕРАЛШТАБОТ НА АРМ НАЈАВУВА Специјалната болница на д-р Митрев треба да прерасне во водечки центар во овој дел од регионот, а во план е отворање прва детска кардиохирургија, најави портпаролот Марковски АРМ е подготвена одредени периферни капацитети на Воената болница да ги предложи за давање под ...

Митрев ќе ја добие кардиохирургија под концесија

А1 - 11.01.2002

Министерството за одбрана дел од капацитетите на Воената болница ќе ги издаде под концесија на кардиохирушкиот центар на Жан Митрев кога за тоа ќе се створат законски услови, изјавуваат во ова министерство. За таа цел, на осми ноември минатата година е склучен преддоговор за деловно техничка ...

Идната Кардиохиругија „Филип Втори“ на Жан Митрев

А1 - 10.01.2002

Стручното преструктуирање, кое по се изгледа му престои на Кардиохирушкиот центар на Жан Митрев не е во согласност со законот, бидејќи таков закон во Македонија не постои, тврдат извори во Воената болница. Ако во Министерствто за одбрана негираат дека Кардиохитугија ќе биде земена под концесија, ...

Од "втората кардиохирургија" засега ништо?

Утрински - 10.01.2002

Дилеми околу реализацијата на почнатиот приоритет на Клиничкиот центар во Скопје Дали проектот за отворање на кардиохируршки центар во рамките на Хируршкиот блок на Клиничкиот центар, што пред неколку месеци почна да се реализира во соработка со еминентни кардиохирурзи од Израел, се става ад акта ...

Војо Михајловски сака да ја распарчи и да ја продаде Воената болница

Дневник - 10.01.2002

ГЕНЕРАЛШТАБОТ ПРЕДУПРЕДУВА Центарот за кардиохирургија ќе се прошири на целиот втори кат, а ќе го земе и првиот кат од зградата на Воената болница во Скопје. Освен тоа, за потребите на кардиохирургијата ќе бидат на располагање двата апартмани на приземјето и одделението за експериментална медицина ...

Д-р Митрев веќе ја регистрирал приватната "Филип Втори"

Утрински - 09.01.2002

Единствената македонска кардиохирургија, сепак, пред трансформација Министерството за здравство му издало дозвола на д-р Жан Митрев за регистрација на приватниот центар за кардиохирургија "Филип Втори" што, всушност, е новото име за единствениот ваков капацитет во земјава кој како државен пред две ...

Митрев сака да го одвои "Филип Втори" од Воената болница

Дневник - 09.01.2002

ЦЕНТАРОТ ЗА КАРДИОХИРУРГИЈА ПРЕД ПРИВАТИЗАЦИЈА? Центарот за кардиохирургија во Воената болница "Филип Втори" ја поминал постапката за регистрација во Министерството за здравство, со што, речиси две години по основањето, добил "виза" да врши здравствена дејност.

Жан Митрев со"Филип Втори" ќе биде ударната тупаница на ВМРО-ДПМНЕ за изборите

Вест - 08.01.2002

КАРДИОХИРУРГИЈАТА ВО ВОЕНАТА БОЛНИЦА НЕЗАКОНСКИ СЕ ПРИВАТИЗИРА Центарот, со договор меѓу директорот на Фондот за здравство Војо Михајловски и министерот за одбрана Владо Поповски, без претходно распишан оглас или тендер, даден му е под концесија на д-р Митрев на 15 години и ќе Кардиохирургот Жан ...