TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија доби 38,5 милиони евра помош од програмата Кардс

Канал5 - 24.07.2003

Потпретседателот на македонската Влада и национален координатор за странска помош Радмила Шеќеринска и шефот на делегацијата на Европската комисија во Македонија Донато Кјарини, во средата разменија писма со што го означија потпишувањето на финансиската с Потпретседателот на македонската Влада и ...

Од програмата КАРДС годинава за Македонија 38,5 милиони евра

Утрински - 24.07.2003

СПОГОДБА Преку програмата КАРДС на ЕУ годинава Македонија ќе добие 38,5 милиони евра. Средствата ќе бидат наменети за проекти од четири приоритетни области: демократијата и владеење на правото, економски и социјален развој, правосудството и внатрешните работи и заштита на животната средина.

ЕУ и даде на Македонија 32 милиони евра за реформи

Дневник - 24.07.2003

СРЕДБА ШЕЌЕРИНСКА - КЈАРИНИ Помошта е од програмата КАРДС, која ја подготвува Македонија за евроинтеграциите, порача Донато Кјарини, шеф на Канцеларијата на ЕK во Скопје Македонија од вчера има на располагање 38,5 милиони евра од програмата КАРДС на Европската комисија за реформи во економско- ...

Македонија ќе добие 38,5 милиони евра од ЕУ

А1 - 23.07.2003

Македонија годинава од „Кардс“ програмата на Европската унија ќе добие 38,5 милиони евра кои ќе бидат искористени за различни економски и политички проекти. Вицепремиерката Шеќеринска и евро претставникот во Македонија Кијарини денеска ја потпишаа спогодбата за распределба на парите од „Кардс“ ...