TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што сè се крие во цигарите

БркајРабота - 11.12.2010

Што сe се наоѓа во цигарите? Освен никотинот во чадот од цигарите се наоѓаат повеќе од 4000 други хемикалии од кои многу се канцерогени. Некои од нив се познати отрови. Еве кратка листа.

Македонија - Секој четврти тинејџер пуши

Време - 10.12.2010

Една четвртина од децата на возраст од 13 до 15 години пушат цигари и оваа бројка од година во година расте, покажуваат резултатите од глобалното истражување за употребата на тутунот кај младите во ...

Се повеќе деца пушат

Утрински - 10.12.2010

Истражувањето за пушењето кај младите во земјава вчера беше презентирано колку да се промовира проектот на Институтот за јавно здравје.

Се' повеќе деца пушат

Дневник - 10.12.2010

Бројот на децата што пушат на возраст од 13 до 15 години е зголемен од 23,6 отсто во 2002 година на 26 отсто во 2008, а порастот е поголем кај девојчињата.

Внимателно со електронските цигари!

Идивиди - 10.12.2010

Електронските цигари би требало да бидат забранети поради нивната потенцијална штетност по здравјето, барем додека се покаже спротивното, тврдат научниците од Универзитетот Калифорнија.

Децата пушат на ангро и слободно купуваат цигари

Шпиц - 10.12.2010

Девојчињата до 15 години посегнуваат по цигара почесто отколку нивните машки врсници, а и едните и другите слободно купуваат цигари, и покрај забраната.

Константно се зголемува бројот на малолетни пушачи

А1 - 09.12.2010

Се повеќе малолетни деца пушат во земјава, покажува глобално истражување на СЗО спроведено од Институтот за јавно здравје.

Децата како пасивни пушачи...

БидиIn - 09.12.2010

Доколку имате мали деца и пушите цигари ви препорачуваме веднаш да прекинете со пушењето барем во нивна близина, а откога ќе ја прочитате статијава барем малку ќе се замислите.

Зголемен бројот на деца-пушачи во Македонија

Кирилица - 09.12.2010

Бројот на деца кои пушат на возраст од 13 до 15 години е зголемен од 23,6 отсто во 2002 година на 26 отсто во 2008 година.

Зголемен бројот на деца кои пушат

МРТ - 09.12.2010

Бројот на деца кои пушат на возраст од 13 до 15 години е зголемен од 23,6 отсто во 2002 година на 26 отсто во 2008 година. Над 65 отсто од децата можат слободно да купат цигари во продажните места.

Зголемен бројот на пушачи меѓу децата од 13-15 години

Сител - 09.12.2010

За 3 проценти зголемен бројот на пушачи меѓу седмо и осмо одделенците покажува последното истражување за употребата на тутун меѓу младите.

Децата признаваат- секое четврто запалило цигара. Дали и вашето дете пуши?

Канал5 - 09.12.2010

Алармантни податоци покажува истражувањето на Институтот за јавно здравје.Дали децата пушат?Бројките се загрижувачки и од година во година растат.

Над 65 отсто од малолетниците без проблем купуваат цигари

Вечер - 09.12.2010

Истражувањето на СЗО покажува дека расте и бројот на децата кои уште немаат наполнето 10 години, а веќе запалиле цигара.

Откажувањето од цигарите го подобрува расположението

Жена - 09.12.2010

Многу пушачи палат цигара за да се смират во периоди на стрес, но американски научници открија дека откажувањето од цигарите ги прави луѓето посреќни.

Се зголемува бројот на деца пушачи

Курир - 09.12.2010

Бројот на деца кои пушат на возраст од 13 до 15 години е зголемен од 23,6 отсто во 2002 година на 26 отсто во 2008 година. Над 65 отсто од децата можат слободно да купат цигари во продажните места.

Чесите конзумираат се помалку алкохол и цигари

VOX - 06.12.2010

Чесите минатата година испушиле помалку цигари и испиле помало количество алкохол отколку во претходните години, објави Чешкиот завод за статистика (ЧЗС).

Чесите поради економската криза ги откажале цигарите и алкохолот

Курир - 06.12.2010

Според чешкиот завод за статистика (ЧЗС), Чесите минатата година испушиле помалку цигари и испиле помало количество алкохол отколку во претходните години.