TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Георгиевски нема амбиции да прави омнибус - коалиција!

Утрински - 26.07.2002

Промовиран централнодесничарскиот блок на ВМРО-ДПМНЕ и либералите Соња Крамарска Премиерот Георгиевски и шефот на парламентот Андов, вчера и официјално, со шампањско ја залија и ја објавија коалицијата на нивните партии за претстојните парламентарни избори, за која детали од изборните листи с? уште ...

Георгиевски и Андов ветија реформи, поголеми плати и пензии

Дневник - 26.07.2002

ПРОМОВИРАНА КОАЛИЦИЈАТА НА ВМРО-ДПМНЕ и ЛП Тој најави дека коалицијата ќе ја продолжи соработката со меѓународната заедница, дека ќе се залага за опаѓање на внатрешните конфликти и за доследно остварување на охридскиот договор.

Залеана коалција

Вест - 26.07.2002

СОЈУЗНИШТВОТО НА ВМРО-ДПМНЕ И ЛИБЕРАЛНАТА ПАРТИЈА ПРОМОВИРАНО СО ШАМПАЊСКО ВМРО-ДПМНЕ и Либералната партија се доволни сами на себе за изборна победа ВМРО-ДПМНЕ и Либералната партија одат во коалиција на изборите и немаат намера да соберат 40 партии околу себе, како што прават некои, за да опстане ...

Официјализирана предизборната коалиција на ВМРО-ДПМНЕ и ЛП

А1 - 25.07.2002

Со честитки, шампањ и здравица Георгиевски и Андов денеска и официјално ја прогласија предизборната коалиција на ВМРО-ДПМНЕ и Либералната Партија. Старите партнери кои сега ја делат валста и понатаму останувааат заедно. Настапија самоуверено: „Амбицијата на оваа коалиција е многу јасна, победа на ...