TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Битолската чаршија преплавена со деца

Утрински - 25.05.2002

'Мал битолски" Монмартр по 21. пат БИТОЛА - Вториот ден од манифестацијата "Мал битолски Монмартр" вчера во Битола помина во знак на одбележување на денот на сесловенските просветите Св. Кирил и Методиј, патронен празник на детското ликовно студио кое го носи нивното име.

"Мал битолски Монмартр", по 21. пат

Утрински - 23.05.2002

Од денеска до 30 мај во Битола Гоце Каревски БИТОЛА - Денес во Битола ќе стартува интернационалната детска ликовна колонија "Мал битолски Монмартр", што ќе трае до 30 мај, а на која учествуваат околу 130 ликовни таленти од основните училишта и детските установи од дури 29 земји од Европа и светот.