TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Курир: Ременски продолжува со кршење на законите

Канал5 - 24.11.2015

Првата детска градинка во Врапчиште пуштена во употреба без да ги исполнува условите предвидени во Законот за заштита на деца. Отворањето на градинката “Пранвера” сместена во рамките на ОУ “Врапчиште” го најави министерката за труд и социјална ...

Делчево ја проширува градинката за прием на повеќе деца

Дневник - 24.11.2015

Делчево го проширува капацитетот на детската градинка „Весели цветови“. Со кредит од Светската банка се доградуваат четири занимални во детската градинка. Станува збор за инвестиција од 16,5 милиони денари, а градежните работи треба да завршат до ...

Техничката министерка Ременски дозволила да се отвори градинка која не ги исполнува законските услови

Сител - 24.11.2015

Техничката министерка Фросина Ременски дозволи да се отвори градинка која не ги исполнува законските услови, што претставува повторно непочитување на Законските и подзаконските акти. Ременски иако била информирана дека градинката не ги сполнува ...

НОВ СКАНДАЛ: Ременски продолжува со кршење на законите

Курир - 24.11.2015

Техничката министерка Фросина Ременски дозволи да се отвори градинка која не ги исполнува законските услови, што претставува повторно непочитување на Законските и подзаконските акти. Ременски иако била информирана дека градинката не ги сполнува ...

Нов скандал: Ременски продолжува да ги крши законите

Нетпрес - 24.11.2015

Техничката министерка Фросина Ременски дозволи да се отвори градинка која не ги исполнува законските услови, што претставува повторно непочитување на Законските и подзаконските акти, пишува порталот „ Курир “.

Демант во врска со написите во медиумите за министерката Ременски

А1 On - 24.11.2015

Во врска со написот објавен во медиумите со наслов “НОВ СКАНДАЛ: Ременски продолжува со кршење на законите”, а заради прецизно информирање на јавноста Министерството за труд и социјална политика информира дека: Општина Врапчиште се обратила до ...

МТСП : Демант во врска со написите во медиумите за министерката Ременски

Репортер - 24.11.2015

Во врска со написот објавен во медиумите со наслов “НОВ СКАНДАЛ: Ременски продолжува со кршење на законите”, а заради прецизно информирање на јавноста Министерството за труд и социјална политика информира дека: Општина Врапчиште се обратила до ...

МТСП: Ременски ќе оди во Врапчиште кога ќе се средат документите за градинката

+инфо - 24.11.2015

Министерката за труд Фросина Ременски ја одложи посетата на Општина Врапчиште до завршување на започнатите активности во постапката за добивање решение за вршење дејност на детската градинка во Врапчиште, поздравувајќи ја иницијативата на Општината ...

НОВ СКАНДАЛ: Ременски продолжува со кршење на законите

Вечер Прес - 24.11.2015

Техничката министерка Фросина Ременски дозволи да се отвори градинка која не ги исполнува законските услови, што претставува повторно непочитување на Законските и подзаконските акти. Ременски иако била информирана дека градинката не ги сполнува ...

Ременски нaместo дa рaбoти се зaнимaвa сo прoпaгaндa!

Пулс24 - 24.11.2015

Свесна дека гостите не ги известила за фактичката состојба, Ременски ѝ дозволила Лујза Винтон од УНДП да присуствува на градинка која не е за отварање и ја манипулира јавноста - еднаш вика заради неодложни обврски, а сега признава во известувањето ...

Уште еден СКАНДАЛ: Ременски продолжува со кршење на законите

Пулс24 - 24.11.2015

ехничката министерка Фросина Ременски дозволи да се отвори градинка која не ги исполнува законските услови, што претставува повторно непочитување на Законските и подзаконските акти. Ременски иако била информирана дека градинката не ги сполнува ...

Отворена прва градинка во општина Врапчиште

Утрински - 23.11.2015

Во општина Врапчиште денеска беше отворена првата јавна детска градинка „Пранвера”. Во градинката, којашто ќе функционира во основното училиште во село Врапчиште, ќе бидат згрижени педесетина деца од турска и албанска етничка заедница, а во иднина и ...

Врапчиште ќе добие детска градинка

Канал5 - 23.11.2015

Во селото Врапчиште денеска ќе биде отворена првата Јавна општинска установа-детската градинка „Пранвера” сместена во рамки на ОУ „Врапчиште”. На свеченоста ќе присуствуваат министрите за образование и наука Абдилаќим Адеми и за труд и социјална ...

Отворена прва градинка во општина Врапчиште

Курир - 23.11.2015

Во општина Врапчиште денеска беше отворена првата јавна детска градинка „Пранвера”. Во градинката, којашто ќе функционира во основното училиште во село Врапчиште, ќе бидат згрижени педесетина деца од турска и албанска етничка заедница, а во иднина и ...

Отворена првата градинка во Врапчиште

Телеграф - 23.11.2015

Во градинката, која ќе функционира во основното училиште во село Врапчиште, ќе бидат згрижени педесетина деца од турска и од албанска етничка заедница, а во иднина ќе зависи од потребите. Отворени се и пет работни места Во општина Врапчиште денеска ...

Отворена првата детска градинка во Врапчиште

МРТ - 23.11.2015

Првата детска градинка во општина Врапчиште е доказ дека Владата на Република Македонија инвестира во образованието на децата уште од најмали нозе... Во општина Врапчиште денеска беше отворена првата јавна детска градинка „Пранвера“.

Во Врапчиште денес беше отворена првата јавна детска установа за деца од претшколска возраст

Сител - 23.11.2015

Градинка со капацитет за згрижување на 50 деца што денес беше отворена во гостиварско Врапчиште, ќе функциониора во простории на основното училиште во селото. Градинката е дел од владиниот прект за поддршка на деца од претшколска возраст во ...

Врапчиште ќе добие детска градинка

Сител - 23.11.2015

Во селото Врапчиште денеска ќе биде отворена првата Јавна општинска установа-детската градинка „Пранвера” сместена во рамки на ОУ „Врапчиште”. На свеченоста ќе присуствуваат министрите за образование и наука Абдилаќим Адеми и за труд и социјална ...

Грижата за најмалите продолжува: Врапчиште ќе добие детска градинка

Press24 - 23.11.2015

Во селото Врапчиште денеска ќе биде отворена првата Јавна општинска установа-детската градинка „Пранвера” сместена во рамки на ОУ „Врапчиште”. На свеченоста ќе присуствуваат министрите за образование и наука Абдилаќим Адеми и за труд и социјална ...

Отворање на прва градинка во Врапчиште

Телеграф - 23.11.2015

На свеченоста ќе присуствуваат министрите за образование и наука, Абдилаќим Адеми, и за труд и социјална политика, Фросина Ташевска-Ременски Во селото Врапчиште денеска ќе биде отворена првата детска градинка „Пранвера”, сместена во рамки на ОУ ...

Отворена прва градинка во општина Врапчиште

Сител - 23.11.2015

Во општина Врапчиште денеска беше отворена првата јавна детска градинка „Пранвера”. Во градинката, којашто ќе функционира во основното училиште во село Врапчиште, ќе бидат згрижени педесетина деца од турска и албанска етничка заедница, а во иднина и ...

Врапчиште ќе добие детска градинка

Курир - 23.11.2015

Во селото Врапчиште денеска ќе биде отворена првата Јавна општинска установа-детската градинка „Пранвера” сместена во рамки на ОУ „Врапчиште”. На свеченоста ќе присуствуваат министрите за образование и наука Абдилаќим Адеми и за труд и социјална ...

Врапчиште ќе добие детска градинка

Денешен - 23.11.2015

Во селото Врапчиште денеска ќе биде отворена првата Јавна општинска установа-детската градинка „Пранвера” сместена во рамки на ОУ „Врапчиште”. На свеченоста ќе присуствуваат министрите за образование и наука Абдилаќим Адеми и за труд и социјална ...

Во општина Врапчиште е отворена првата градинка, ќе бидат згрижени 50 деца

Вечер Прес - 23.11.2015

„Пранвера" е првата јавна детска градинка во општина Врапчиште којашто функционира во основното училиште во село Врапчиште. Во градинката ќе бидат згрижени педесетина деца од турска и албанска етничка заедница, а во иднина и повеќе зависно од ...

Отворена прва градинка во општина Врапчиште

Lider - 23.11.2015

Во општина Врапчиште денеска беше отворена првата јавна детска градинка „Пранвера”. Во градинката, којашто ќе функционира во основното училиште во село Врапчиште, ќе бидат згрижени педесетина деца од турска и албанска етничка заедница, а во иднина и ...

Отворање на новата детска градинка во село Врапчиште

Lider - 23.11.2015

Денеска во 11:15 часот, во Општина Врапчиште, минстерот за труд и социјална политика д-р Фросина Ташевска-Ременски, министерот за образование и наука, Абдулаќим Адеми, градоначалникот на Општина Врапчиште, Бајрам Кадрија и постојаниот претставник на ...