TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трајковски, Прванов и Мојсиу се разделија со песни

А1 - 13.07.2003

Со песни, меѓу кои и „Македонско девојче“, во Поградец денеска заврши трилатералната средба на претседателите на Македонија, Бугарија и на Албанија, Борис Трајковски, Георги Прванов и Алфред Мојсиу. Претседателите уште еднаш потврдија дека има политичка волја и нов дух за соработка меѓу трите земји ...

Турнеја за заживување на Коридорот 10

А1 - 13.07.2003

Локални власти и стопанственици од северна Грција в понеделник треба да тргнат од Солун на четиридневна турнеја низ Македонија, Србија, Унгарија, Австрија и Германија на која ќе побараат целосно заживување на европскиот Коридор 10.

За Коридорот 8 не се прави речиси ништо

А1 - 13.07.2003

„За Македонија и Бугарија Коридорот 8 е коридор број 1“, рече лани во април шефот на државата Борис Трајковски, на една од претходните средби со неговиот бугарски колега Георги Прванов. Но, реалноста ја демантираше неговата изјава.

Трaјковски, Прванов и Мојсиу во Охрид

А1 - 12.07.2003

Откако положија цвеќе на на споменикот на Гоце Делчев во Струмица претседателите на Македонија, Бугарија и Албанија заминаа за Охрид за да ја продолжат трилатералната средба. Трајковски, Прванов и Мојсиу потпишаа декларација од која бараат од меѓународната заедница средства за изградба на ...

Скопје, Софија и Тирана ќе бараат помош од ЕУ за Коридорот 8

Утрински - 12.07.2003

Трилатерална средба на претседателите на Бугарија, Македонија и Албанија во бугарскиот град Ѓуешево Од наШиот известуваЧ ДИМИТАР ЧУЛЕВ ЃУЕШЕВО - ?Нема подобра инвестиција во мирот и во иднината на регионот од инвестирањето во инфраструктурата", рече вчера на првата од планираните три трилатерални ...

Трајковски, Прванов и Мојсиу заедно по пари за Коридорот 8

Дневник - 12.07.2003

МЕЃУСОСЕДСКА СОРАБОТКА Тројцата претседатели од тридневната средба ќе упатат заедничка декларација до европартнерите и до меѓународните финансиски институции за помош за завршување на Коридорот Коридорот 8 е приоритет и од огромно значење за инфраструктурното и економско поврзување на Македонија, ...

Трилатерална средба на Трајковски, Мојсиу и Прванов

А1 - 11.07.2003

Во пограничното бугарско место Ѓуешево денеска започнуваат тридневните разговори на председателите на Македонија, Бугарија и Албанија Борис Трајковски, Алфред Мојсиу и Ѓорѓи Прванов, а се однесуваат на соработката меѓу овие земји пред се економска.

Македонија, Албанија и Бугарија очекуваат Италија да им го доврши Коридорот 8

Капитал - 10.07.2003

Коридор 8Македонија, Албанија и Бугарија очекуваат Италија да им го доврши Коридорот 8Откако Италија го презеде кормилото со ЕУ, лидерите од Македонија, Албанија и Бугарија се надеваат дека ќе добијат пари за довршување на Коридорот 8 кој се гради од 1994 година Верица ...

Средба на Трајковски, Прванов и Мојсиу

Дневник - 07.07.2003

НЕДЕЛАва НА ЃУЕШЕВО Претседателите на Македонија, на Бугарија и на Албанија неделава ќе одржат работна средба во бугарското погранично гратче Ѓуешево, на границата со Македонија, на која ќе ги разгледаат можностите на трите држави за настап со заеднички проект за доизградба на дел од Коридорот 8.