TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мафијашот Шиптарсе среќавал со Шешељ

Дневник - 15.07.2004

СВЕДОЧЕЊЕ НА ЛЕГИЈА Лидерот на Српската радикална странка, Воислав Шешељ, барем двапати се сретнал со Душан Спасојевиќ-Шиптар, еден од водачите на Земунскиот клан, јави Макфакс. Ова денеска пред Специјалниот суд во Белград го изјави Милорад Улемек-Легија, првообвинет за убиството на српскиот ...

Легија: „Душан Спасојевиќ имаше средби за Шешељ“

А1 - 14.07.2004

Лидерот на Српската радикална странка Воислав Шешељ имаше две средби со Душан Спасојевиќ еден од водачите на Земунскиот криминален клан. Ова денеска пред Специјалниот суд во Белград го изјави првообвинетиот за убиството на српскиот премиер Зоран Ѓинѓиќ, поранешниот командант на Единицата за ...

Судењето на Легија ќе продолжи во септември

А1 - 14.07.2004

Судењето на Милорад Улемек-Легија, првообвинет за убиство на српскиот премиер Зоран Ѓинѓиќ денеска е прекинато и ќе продолжи во терминот меѓу 6. и 15. септември годинава. Прекинот на судскиот процес следеше поради здравствени проблеми на претседателот на Судскиот совет Марко Кљаевиќ.

Легија: „Не сум замешан во убиството на Ѓинѓиќ“

А1 - 12.07.2004

Милорад Улемек-Легија, првообвинет за убиство на поранешниот српски премиер Зоран Ѓинѓиќ, пред Специјалниот суд во Белград, денеска изјави дека не е замешан во убиството на премиерот. Тој додаде дека не се замешани ниту останатите припадници на поранешната Единица за специјални операции (ЕСО), ...