TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Расправата за Извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Алсат-М - 24.09.2016

Расправата за извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи в понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

На Јанева не и се објаснува каде се потрошени парите

Дневник - 24.09.2016

Категорично одбивање да објасни за што сж се потрошени парите што државата ги обезбеди за досегашното функционирање на специјално јавно обвинителство демонстрира вчера неговата прва обвинителка, Катица Јанева.

За извештајот на СЈО ќе се расправа во понеделник

Стандард - 24.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Расправата за Извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Р.С.Европа - 24.09.2016

Расправата за извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи в понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Расправата по Извештајот на СЈО продолжува в понеделник

Тера - 24.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Расправата по Извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Република - 24.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Сепак Јанева ги откачи- Расправата по Извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Локално - 24.09.2016

Сепак како и што би и покрај скокањата на пратениците на власта на чело со кординаторот и претеседателот на комисијата, мушки ги откачи. Си има обврски жената. Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички ...

Јанева викендов ослободена, во понеделник се враќа во Собрание

еМагазин - 24.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Комисиска расправа за извештајот на СЈО

24 Вести - 23.09.2016

Трет ден расправа на собраниската комисија за политички систем, на чиј дневен ред се извештаите на Специјалното јавно и на државното Јавно обвинителство. Пратениците од власта со напади и дискредитации на адреса на специјалната обвинителка Катица ...

Расправата по Извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Канал5 - 23.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Расправата по извештајот на СJO ќе продолжи во понеделник

+инфо - 23.09.2016

Мнозинството во Собранието не прифати расправата да продолжи за време на викендот бидејќи Јанева е зафатена и не може да присуствува на расправата. Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе ...

Расправата по Извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Сител - 23.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Расправата по Извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Press24 - 23.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

ЈАНЕВА Е ЗАФАТЕНА ЗА ВИКЕНД : Расправата за извештајот ќе продолжи в понеделник

Телеграф - 23.09.2016

И покрај тоа што имаше предлози од опозицијата да работи Комисијата и за време на викендот, од претседателот на Комисијата Влатко Ѓорчев и пратениците од мнозинството повикувајќи се на членови од Деловникот, беше посочено дека не може да се ...

Расправата за извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Репортер - 23.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Расправата за извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Либертас - 23.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Расправата за Извештајот на СЈО ќе продолжи в понеделник...

Н.Македонија - 23.09.2016

Расправата за Извештајот на СЈО ќе продолжи в понеделник Расправата за Извештајот на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) во Комисијата за политички систем, ќе продолжи в понеделник, поради приватни обврски на специјалната јавна обвинителка Катица ...

Расправата по Извештајот на СЈО продолжува во понеделник

Lider - 23.09.2016

Расправата по извештајот на Специјалното јавно обвинителство во Комисијата за политички систем ќе продолжи во понеделник во 11 часот, бидејќи специјалната јавна обвинителка Катица Јанева претходно посочи дека поради приватни обврски не може да ...

Јанева побара да се укине рокот од 18 месеци за истрагите на СЈО

Сакам да кажам - 22.09.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица побара од Собранието да го укине членот од законот за СЈО со кој се дефинира рок за истрагите. “Пуштете не да работиме додека не завршиме. Додека имаме работа, да работиме согласно Кривичниот закон“, рече таа на ...

Јанева и Зврлевски на седница на Комисијата за политички систем

Канал5 - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева пристигна во Собранието на Република Македонија, каде пред членуваат во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно ...

Извештајот на СЈО денеска пред Комисија за политички систем

Фокус - 21.09.2016

Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за последените шест месеци денеска ќе се најде пред Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците. На истата седница ќе биде разгледуван и Годишниот извештај за работата на јавните ...

Почна презентирањето на извештајот на СЈО

Алсат-М - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева во Собранието на Република Македонија пред членовите на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците го презентираше Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство.

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

Алсат-М - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

24 Вести - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

Телма - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Јанева и Зврлевски на седница на Комисијата за политички систем

ТВ21 - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева пристигна во Собранието на Република Македонија, каде пред членуваат во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно ...

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

Вест - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

НА ОТЧЕТ ПРЕД ПРАТЕНИЦИТЕ: Извештајот на СЈО е кај собраниската комисија, се појави и Јанева

Телеграф - 21.09.2016

Се очекува денеска Јанева да одговара и на прашања што би ги поставиле членовите на Комисијата. Меѓу најврелите прашања за кои постојат можности да ѝ бидат поставени се тие што се однесуваат на финансиското работење на специјалното обвинителство ...

Јанева и Зврлевски на седница на Комисијата за политички систем

Сител - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева пристигна во Собранието на Република Македонија, каде пред членуваат во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно ...

Катица Јанева излезе на говорница, за три минути ги испорача барањата до Собранието и си зеде пауза

Курир - 21.09.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска се појави во Законодавниот дом, ги испорача нејзините барања за само три минути и веднаш си зеде пауза и ја напушти просторијата. Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за ...

Катица Јанева излезе на говорница, за три минути ги испорача барањата до Собранието и си зеде пауза

Сител - 21.09.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска се појави во Законодавниот дом, ги испорача нејзините барања за само три минути и веднаш си зеде пауза и ја напушти просторијата. Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за ...

Јанева ги испорача барањата до Собранието и си замина

Нетпрес - 21.09.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска се појави во Законодавниот дом, ги испорача нејзините барања за само три минути и веднаш си зеде пауза и ја напушти просторијата. Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за ...

Јанева и Зврлевски презентираат Извештаи во собраниска комисија

Р.С.Европа - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева во Собранието на Република Македонија пред членовите во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство.

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

Репортер - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Јанева дојде во Собрание

+инфо - 21.09.2016

Се разгледува вториот шестмесечен извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство. Специјалната обвинителка Катица Јанева денеска дојде на седницата на Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците на која ќе биде разгледуван ...

Извештајот на СЈО на комисиска расправа во Собранието

Академик - 21.09.2016

Првиот шестмесечен извештај, кој исто така беше поднесен до Собранието и до Советот на јавни обвинители, помина без дискусија бидејќи и законодавниот дом и Советот ја чекаа Јанева да го образложи извештајот.

Јанева ќе го презентира извештајот на СЈО пред Комисијата за политички систем

МРТ - 21.09.2016

Пленарната седница за извештајот на Специјалното јавно обвинителство, претседателот на парламентот Вељаноски ја закажа за в понеделник... Вториот 6-месечен извештај на Специјалното јавно обвинителство, пред членовите на Комисијата за политички ...

Извештајот на СЈО денеска пред Комисијата за политички систем

МКД - 21.09.2016

Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за периодот од 15.3.2016 до 15.9.2016 година денеска ќе биде разгледан од собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Јанева и Зврлевски на седница на Комисијата за политички систем

Press24 - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева пристигна во Собранието на Република Македонија, каде пред членуваат во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно ...

(ВИДЕО) Јанева: Интересот на ВМРО-ДПМНЕ не е поважен од тој на граѓаните

А1 On - 21.09.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева пред образлагањето на шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство пред собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците кажа дека не се плаши од одговори, ...

Извештајот на СЈО влегува во Собранието, на седница в понеделник

Нова ТВ - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците. На дневен ред на оваа Комисија е и Годишниот извештај за работата на Јавните ...

Јанева и Зврлевски заедно пред пратениците

Капитал - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева е во Собранието, каде пред пратениците од Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство.

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

Курир - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

Алфа - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Јанева и Зврлевски на седница на Комисијата за политички систем

А1 On - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева пристигна во Собранието на Република Македонија, каде пред членуваат во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно ...

Јанева ќе го презентира извештајот на СЈО пред Комисијата за политички систем

Стандард - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Јанева и Зврлевски пред Комисијата за политички систем

Нетпрес - 21.09.2016

Собраниската седница, пак, на која ќе бидат разгледувани извештаите на обвинителствата, претседателот на Собранието ја закажа за понеделник, 26 септември. Специјалната обвинителка Катица Јанева минатата недела изјави дека е подготвена да го ...

Извештајот на СЈО на Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Мета - 21.09.2016

Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за периодот од 15 март 2016 г. до 15 септември 2016 г. денеска ќе биде разгледан од собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Извештајот на СЈО денеска ќе биде разгледан од пратениците

Пулс24 - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Јанева и Зврлевски пред Комисијата за политички систем

Точка - 21.09.2016

Собраниската седница, пак, на која ќе бидат разгледувани извештаите на обвинителствата, претседателот на Собранието ја закажа за понеделник, 26 септември. Специјалната обвинителка Катица Јанева минатата недела изјави дека е подготвена да го ...

Јанева и Зврлевски на седница на Комисијата за политички систем

Вечер Прес - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева пристигна во Собранието на Република Македонија, каде пред членуваат во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно ...

Извештајот на СЈО на Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците

Либертас - 21.09.2016

Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за периодот од 15 март 2016 г. до 15 септември 2016 г. денеска ќе биде разгледан од собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Извештајот за работата на СЈО пред Комисијата за политички систем

Тера - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

ШТО СРАБОТЕ СЈО: Извештајот на Катица на маса пред пратениците!

Фактор - 21.09.2016

Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство стигна во Собранието и во Советот на јавни обвинители, а денеска истиот се најде на маса пред пратениците членови на собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

Локално - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Јанева и Зврлевски на седница на Комисијата за политички систем

Канал 77 - 21.09.2016

Специјалната обвинителка, Катица Јанева пристигна во Собранието на Република Македонија, каде пред членуваат во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно ...

Јанева излезе на говорница, ги испорача барањата до Собранието за три минути и отиде на пауза

Пулс24 - 21.09.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска се појави во Законодавниот дом, ги испорача нејзините барања за само три минути и веднаш си зеде пауза и ја напушти просторијата. Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за ...

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

еМагазин - 21.09.2016

Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Катица Јанева излезе на говорница, за три минути ги испорача барањата до Собранието и си зеде пауза

Вечер Прес - 21.09.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска се појави пред пратениците, прво што направи беше селфи за да покаже дека дошла и е присутна во Парламентот, а потоа ги испорача барањата за само три минути, по што си зеде пауза и ја напушти ...

Јанева и Зврлевски презентираат Извештаи во собраниска комисија

Бриф - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева во Собранието на Република Македонија пред членовите во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство.

За Катица Јанeва е легитимно само СЈО, претседателот на Уставниот суд и пратениците се нелегитимни (ВИДЕО)

Република - 21.09.2016

Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева денеска се појави во Законодавниот дом, ги испорача своите барања за само три минути и веднаш си зеде пауза и ја напушти просторијата. Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство за ...

Јанева: Интересот на ВМРО-ДПМНЕ не е поважен од тој на граѓаните

Либертас - 21.09.2016

-Чест ми е што прв пат образложувам извештај. Не се плашам од одговори, најмногу затоа што ја имам поддршката од екс премиерот Никола Груевски. Интересот на ВМРО-ДПМНЕ не е поважен од тој на граѓаните, рече Јанева на седницата која се уште е во тек.

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем...

Н.Македонија - 21.09.2016

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и ...

Јанева и Зврлевски на седница на Комисијата за политички систем

Lider - 21.09.2016

Специјалната обвинителка Катица Јанева пристигна во Собранието на Република Македонија, каде пред членуваат во Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе го презентира Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно ...

Извештајот за работата на СЈО пред собраниската Комисија за политички систем

Идивиди - 21.09.2016

Скопје, 21 септември 2016 (МИА) - Шестмесечниот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство денеска ќе биде разгледан од пратениците кои членуваат во собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците.

Извештајот на Јанева Собранието ќе го разгледува в понеделник

Сакам да кажам - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието ќе го разгледува на 120-та седница, која собранискиот спикер Трајко Вељаноски ја закажа за понеделник, 26 септември. На седницата првин ќе се разгледува шестмесечниот извештај на Специјалната ...

Извештајот на СЈО наредниот понеделник во Собрание

Фокус - 19.09.2016

Извештајот за работата на Специјалното јавно обвинителство ќе се најде на дневниот ред на 120-та собраниска седница, што претседателот Трајко Велјаноски ја закажа за наредниот понеделник. Специјалната обвинителка Катица Јанева Извештајот за ...

Извештајот на СЈО во Парламентот следниот понеделник

Алсат-М - 19.09.2016

Шестмесечмиот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство, пратениците ќе го разгледуваат следниот понеделник. Спикерот Трајко Вељаноски закажа пленарна седница за 26 септември.

Извештајот на СЈО стигна во Собранието

24 Вести - 19.09.2016

Вториот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство се наоѓа пред пратениците во Собранието. Извештајот е објавен по точно една година откако Собранието едногласно го усвои Законот за Јавното обвинителство за гонење на кривични дела ...

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

ТВ21 - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство, Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

Канал5 - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Извештајот на СЈО во понедилник на собраниска седница

Телма - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

Вест - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Извештајот на СЈО следниот понеделник на собраниска седница

24 Вести - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, 26 септември.

Извештајот на Јанева стаса во Собрание, се чека седница на Комисијата за политички систем

МКД - 19.09.2016

Извештајот на СЈО стигна во Собранието и во Советот на јавни обвинители, но сè уште не е ставено на дневен ред и во двете институции. Обвинителката Катица Јанева на прес-конференцијата во четвртокот најави дека во периодот од 19 до 30 септември е ...

Извештајот на Јанева и извештајот на Зврлевски на иста собраниска седница

Академик - 19.09.2016

Вториот шестмесечен извештај на Специјалното јавно обвинителство беше објавен на 15 септември и беше доставен до Собранието на РМ и до Советот на јавните обвинители, додека пак Годишниот извештај за работата на јавните обвинителства на Република ...

Собранието в понеделник ќе го разгледува извештајот на Катица Јанева

МКД - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Македонија ќе го разгледува на 120-та седница, која што собранискиот спикер Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, 26 септември.

Катица Јанева в понеделник ќе го презентира извештајот во Собрание

Макфакс - 19.09.2016

Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева во понеделник се очекува да го презентира вториот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство, за последните шест месеци. Собранието ја закажа седницата на којашто ќе се разгледува ...

МИЛИОН ЕВРА ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ: СЈО штеди на зборови кога треба да објасни како ги троши парите

Телеграф - 19.09.2016

Специјалното обвинителство годинава ќе потроши милион и двесте илјади денари за авионски карти, 900 илјади денари за фотокопирање, 300 илјади денари за кетеринг-услуги, 720.000 денари за чистење, 155 илјади денари за кафиња во капсула Вкупно ...

Катица Јанева денеска ќе го презентира извештајот во Собрание

Кајгана - 19.09.2016

Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева денеска се очекува да го презентира вториот извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство, за последните шест месеци. Собранието ја закажа седницата на ќе се разгледува извештајот на Јанева за ...

Извештајот на СЈО вo понеделник пред пратениците

Репортер - 19.09.2016

Вториот извештај на Специјалното јавно обвинителство в понеделник, во 12 часот, ќе се најде на пленарна седница на Собранието. На веб-страницата на Собранието закажана е седница со само две точки на дневен ред, односно извештајот на СЈО и годишниот ...

Собранието ќе го разгледува извештајот на СЈО во идниот понеделник

Р.С.Европа - 19.09.2016

6-месечниот извештај на Специјалното јавно обвинителство, Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, 26 септември.

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

Нетпрес - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

Сител - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Извештајот на Јанева стигна до пратениците во Собранието

Репортер - 19.09.2016

Извештајот на СЈО стигна во Собранието и во Советот на јавни обвинители, но сè уште не е ставено на дневен ред. Обвинителката Катица Јанева најави дека во периодот од 19 до 30 септември е подготвена да го презентира извештајот пред пратениците и ...

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

МРТ - 19.09.2016

Во рамките на 120-та седница на Собранието пратениците ќе го разгледуваат и Годишниот извештај за работата на јавните обвинителства во Република Македонија за 2015 година. звештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република ...

Извештајот на Јанева на 26 септември на дневен ред во Собранието

А1 On - 19.09.2016

Собранието на Македонија ќе го разгледува Извештајот на Специјалното јавно обвинителство на 120-та седница што е закажана за в понеделник, 26 септември. Катица Јанева, специјалната обвинителка, во законскиот рок го достави Извештајот за активностите ...

Извештајот на СЈО стигна во Собранието и во Советот на јавни обвинители, но сè уште не е на дневен ред

Академик - 19.09.2016

Обвинителката Јанева најави дека во периодот од 19 до 30 септември е подготвена да го презентира извештајот пред пратениците и пред Советот на јавни обвинители, пред кои според Законот таа треба да ги доставува извештаите за работата.

ИЗВЕШТАЈОТ НА СЈО СТИГНА ВО СОБРАНИЕ: Јанева треба да излезе на отчет пред пратениците

Телеграф - 19.09.2016

Вториот извештај што СЈО го објави на 15 септември сè уште не е ставен на дневен ред на Советот на јавни обвинители и на собраниската Комисија за политички систем, но тоа се очекува во текот на следните недели Вториот шестмесечен извештај на ...

Извештајот на Јанева стаса во Собрание

+инфо - 19.09.2016

Обвинителката Јанева најави дека во периодот од 19 до 30 септември е подготвена да го презентира извештајот во Собрание и пред Советот на обвинители. Извештајот на СЈО стигна во Собранието и во Советот на јавни обвинители, но сè уште не е ставено на ...

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

Курир - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Извештајот на Јанева на 26 септември на дневен ред во Собранието

+инфо - 19.09.2016

Во рамките на 120-та седница на Собранието пратениците ќе го разгледуваат и Годишниот извештај за работата на јавните обвинителства во Македонија. Собранието на Македонија ќе го разгледува Извештајот на Специјалното јавно обвинителство на 120-та ...

Извештајот на Катица Јанева Собранието ќе го разгледа во понеделник, 26-ти септември

Капитал - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство, пратениците ќе го разгледуваат на 120-тата седница што претседателот на Собранието ја закажа за во понеделник, на 26-ти септември. Специјалната обвинителка Катица Јанева, шестмесечниот извештај (од ...

СОБРАНИЕТО ЗАКАЖА СЕДНИЦА: Извештајот на СЈО ќе биде разгледуван идниот понеделник

Телеграф - 19.09.2016

Јанева минатата недела најави дека ќе присуствува на седниците на кои ќе биде разгледуван документот Собранието ќе го разгледува извештајот на специјалното јавно обвинителство на седница идниот понеделник, 26 септември.

Извештајот на СЈО на дневен ред во Собранието на 26 септември

Стандард - 19.09.2016

Собранието на Македонија ќе го разгледува Извештајот на Специјалното јавно обвинителство на 120-та седница што е закажана за в понеделник, 26 септември. Катица Јанева, специјалната обвинителка, во законскиот рок го достави Извештајот за активностите ...

Извештајот на Јанева стигна во Собрание

Либертас - 19.09.2016

Извештајот на СЈО стигна во Собранието и во Советот на јавни обвинители, но сè уште не е ставено на дневен ред. Обвинителката Катица Јанева најави дека во периодот од 19 до 30 септември е подготвена да го презентира извештајот пред пратениците и ...

Извештајот на СЈО в понеделник пред пратениците

Бриф - 19.09.2016

Вториот извештај на Специјалното јавно обвинителство в понеделник, во 12 часот, ќе се најде на пленарна седница на Собранието. На веб-страницата на Собранието закажана е седница со само две точки на дневен ред, односно извештајот на СЈО и годишниот ...

Извештајот на СЈО следниот понеделник на собраниска седница

Локално - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, 26 септември.

Извештајот на СЈО в понеделник пред пратениците

Мета - 19.09.2016

Вториот извештај на Специјалното јавно обвинителство в понеделник, во 12 часот, ќе се најде на пленарна седница на Собранието. На веб-страницата на Собранието закажана е седница со само две точки на дневен ред, односно извештајот на СЈО и годишниот ...

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

Точка - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Извештајот на СЈО вo понеделник пред пратениците

Либертас - 19.09.2016

Вториот извештај на Специјалното јавно обвинителство в понеделник, во 12 часот, ќе се најде на пленарна седница на Собранието. На веб-страницата на Собранието закажана е седница со само две точки на дневен ред, односно извештајот на СЈО и годишниот ...

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

Република - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.

Вториот извештај на СЈО во Собрание - ќе го образложи ли Јанева пред пратениците?

Фактор - 19.09.2016

Специјалната јавна обвинителка, Катица Јанева претходно соопшти дека во периодот од 19 до 30 септември е подготвена да го презентира извештајот пред пратениците и пред Советот на јавни обвинители.

(ВИДЕО) Пренџов: Извештајот на СЈО стана бестселер

Локално - 19.09.2016

Граѓанската опција за Македонија ја обвини Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева за нестручното и тенденциозно работење, информира 24Вести. Според Љупчо Пренџов од ГРОМ, доказ за тоа е делот од нејзиниот извештај, каде, како што наведе – „Таа ...

Извештајот на Катица Јанева во Собрание идниот понеделник

еМагазин - 19.09.2016

Извештајот на Специјалното јавно обвинителство (СЈО) за периодот од 15 март до 15 септември 2016 година, ќе се разгледува на 120. седница на Собранието на Македонија, закажано за следниот понеделник.

Извештајот на Јанева стигна во Собрание, но сè уште не е на дневен ред

Канал 77 - 19.09.2016

Вториот шестмесечен извештај за работата на Специјалното јавно обвинителство пристигнал до Собранието и до Советот на јавни обвинители.Извештајот е објавен по точно една година откако Собранието едногласно го усвои Законот за Јавното обвинителство ...

Извештајот на СЈО стигна во Собранието и во Советот на јавни обвинители

Тера - 19.09.2016

Обвинителката Јанева најави дека во периодот од 19 до 30 септември е подготвена да го презентира извештајот пред пратениците и пред Советот на јавни обвинители, пред кои според Законот таа треба да ги доставува извештаите за работата.

Извештајот на Јанева стаса во Собрание

Вечер Прес - 19.09.2016

Извештајот на СЈО стигна во Собранието и во Советот на јавни обвинители, но сè уште не е ставено на дневен ред и во двете институции. Обвинителката Катица Јанева на прес-конференцијата во четвртокот најави дека во периодот од 19 до 30 септември е ...

Извештајот на СЈО в понеделник пред пратениците...

Н.Македонија - 19.09.2016

Извештајот на СЈО в понеделник пред пратениците Вториот шестмесечен извештај на Специјалното јавно обвинителство ќе се разгледува на 120-та седница на Собранието на Македонија, закажано за следниот понеделник.

Извештајот на СЈО в понеделник на собраниска седница

Lider - 19.09.2016

звештајот на Специјалното јавно обвинителство Собранието на Република Македонија ќе го разгледува на 120-та седница што претседателот на Собранието Трајко Вељаноски ја закажа за в понеделник, на 26 септември.