TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонија не знае што ќе прави со „синот“ на Брозови

Утрински - 11.09.2009

Српските власти воопшто не ги известиле македонските колеги дека уапсиле македонски државјанин поради упад во куќата на вдовицата на Тито, Јованка Броз.

„Синот“ Броз се сретнал со Јованка

Време - 10.09.2009

Перо Давитковски, 43-годишен скопјанец, ја прескокнал бетонската ограда на куќата во која живее Јованка Броз, сопруга на некогашниот претседател на СФРЈ Јосип ...

Македонец упаднал во дворот кај Јованка Броз и тврдел дека е нејзин и син на Маршалот

Вест - 10.09.2009

Перо Давитковски (43) од Скопје е лицето што во вторникот во 11 часот ја прескокнало бетонската ограда на куќата во Белград на улицата кнез Александар ...

Македонец упаднал во куќата на Јованка Броз во Белград

Утрински - 10.09.2009

Скопјанецот Перо Давидовски (43) упаднал во куќата на Јованка Броз, прескокнувајќи ја оградата на куќата во белградската улица „Кнез Александар Караѓорѓевиќ“, ...

Провалникот кај Јованка Броз е Македонец

Идивиди - 10.09.2009

Белград, 9 септември (МИА) - Перо Давитковски (43) од Скопје е лицето кое ја прескокна бетонската ограда на куќата, во која живее Јованка Броз, сопруга на ...

Приведениот провалник кај Јованка Броз е Македонец

Кајгана - 10.09.2009

Перо Давитковски (43) од Скопје е лицето кое ја прескокна бетонската ограда на куќата, во која живее Јованка Броз, сопруга на некогашниот претседател на СФРЈ ...

Македонец провалил во домот на Јованка Броз

Н.Македонија - 10.09.2009

Скопјанецот Перо Давитковски (43) завчера попладне се обидел да провали во домот на Јованка Броз, сопруга на поранешниот претседател на СФРЈ Јосип Броз-Тито, ...

Македонец тврди дека е син на Јосип Броз - Тито

А1 - 09.09.2009

43-годишниот Перо Давидовски од Скопје тврди дека е син на Тито и Јованка Броз. Вчера ја прескокнал високата ограда пред куќата во која таа живее на булеварот ...

Скопјанец упаднал во дворот од куќата на Јованка Броз

Телма - 09.09.2009

Перо Давитковски (43) од Скопје е лицето кое ја прескокна бетонската ограда на куќата, во која живее Јованка Броз, сопруга на некогашниот претседател на СФРЈ ...

Провалникот кај Јованка Броз е Македонецот Давитковски од Скопје

Алфа - 09.09.2009

Перо Давитковски (43) од Скопје е лицето кое ја прескокна бетонската ограда на куќата, во која живее Јованка Броз, сопруга на некогашниот претседател на СФРЈ ...

Провалникот кај Јованка Броз е Македонец од Скопје

Алсат-М - 09.09.2009

Љајиќ, кој ја посети вдовицата на Тито, рече дека Јованка Броз е добро Перо Давитковски (43) од Скопје е лицето кое ја прескокна бетонската ограда на куќата, ...

Скопјанец упадна на имотот на Јованка Броз во Белград

Алфа - 09.09.2009

Македонец од Скопје упаднал на имотот на Јованка Броз во Белград во елитната населба Дедиње. Неговото прескокнување на големиот ѕид од градината го забележал ...

Скопјанец тврди дека е син на Тито

Дневник - 09.09.2009

Скопјанецот Перо Давидовски (43) тврди дека е син на поранешниот претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито и на Јованка Броз.

Приведен провалник во дворот на Јованка Броз

Сител - 09.09.2009

Засега непознато лице ја прескокнало високата ограда пред куќата на булевар Кнез Александар Караџорѓевиќ број 75, во која живее Јованка Броз, сопруга на ...

Приведениот провалник Кај Јованка Броз е македонец

Сител - 09.09.2009

Перо Давитковски (43) од Скопје е лицето кое ја прескокна бетонската ограда на куќата, во која живее Јованка Броз, сопруга на некогашниот претседател на СФРЈ ...

Ментално нестабилен Македонец провалил кај Јованка Броз

Кирилица - 09.09.2009

Утрово беше објавено дека некој натрапник ја прескокнал оградата и влегол во куќата на Јованка Броз, а сега се дознава дека тоа е Перо Давитковски од Скопје ...

Провалникот кај Јованка Броз е Македонецот Давитковски од Скопје

Вечер Прес - 09.09.2009

Перо Давитковски (43) од Скопје е лицето кое ја прескокна бетонската ограда на куќата, во која живее Јованка Броз, сопруга на некогашниот претседател на СФРЈ ...

"Скопјанец син на Тито и Јованка"

Канал5 - 09.09.2009

Син на Тито и на Јованка Броз. Скопјанецот Перо Давидовски ни помалку ни повеќе, си мислeл дека во него тече крвта на маршалот.

Македонец тврди дека е син на Тито и Јованка

Вечер Прес - 09.09.2009

Перо Давидовски (43) од Скопје, по упадот во домот на Јованка Броз бил протеран од Србија и добил забрана од една година за повторен влез во неа, патот за ...

Во градината на Јованка Броз фатен провалник

Inpress - 09.09.2009

Белград, 9. септември (ИНПРЕС) За сега непознато лице ја прескокнало во вторникот во 23 часот, високата ограда на куќата на Булеварот кнез Александар ...

Крадецот во куќата на Јованка Броз бил Македонец

Inpress - 09.09.2009

Белград, 9. септември (ИНПРЕС) Перо Давитковски од Скопје е лицето кое е приведено од полицијата откако се обиде да влезе во куќата во која живее Јованка Броз, ...