TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АЦВ реагира на објавените информации за долгот кон УЈП

24 Вести - 13.06.2014

Во врска со објавената информација на официјалниот сајт на УЈП, дека Агенцијата за цивилно воздухопловство е должник по основ на неплатен ДДВ за 2013 година, во висина од 7.476.110 денари (околу ...

И цивилното воздухопловство не ја признава листата на УЈП

Телма - 13.06.2014

Се зголемува бројот на државни институции и јавни претпријатија кои не ги признаваат долговите што УЈП ги објави на листата на најголеми неплакачи на данок.

АЦВ тврди дека не должи и бара УЈП да ја избрише од листата должници

+инфо - 13.06.2014

Агенцијата за цивилно воздухопловство (АЦВ) тврди дека Решенијата на Управата за јавни приходи со кои Агенцијата е задолжена за плаќање данок се поништени во целост по претходно водени управни ...

АЦВ да се избрише од листата на должници, зашто нема долг од 122.000 евра

Вечер Прес - 13.06.2014

Агенцијата за цивилно воздухопловство (АЦВ) бара да биде избришана од листата на должници што деновиве ја објави Управата за јавни приходи (УЈП), со образложение дека го нема наведениот долг по основ ...

Над 3.500 фирми и граѓани и' должат 200 милиони евра на државата

Дневник - 12.06.2014

Повеќе од 3.500 фирми и граѓани се најдоа на листата со должници кон државата што вчера ја објави Управата за јавни приходи (УЈП) на својата веб-страница.

Државата има за земање – Tоп пет приватни и државни и даночни должници

Нетпрес - 12.06.2014

Управата за јавни приходи за прв пат објави Листа на должници за долгови доспеани до 28 февруари, а неплатени до 31 мај, годинава, по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

Државата има за земање – Tоп пет приватни и државни даночни должници

Точка - 12.06.2014

Управата за јавни приходи за прв пат објави Листа на должници за долгови доспеани до 28 февруари, а неплатени до 31 мај, годинава, по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата на должници

Вест - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата на должници

24 Вести - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата на најголеми должници

Канал5 - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја достави листата на должници

Бизнис Инфо - 11.06.2014

Управата за јавни приходи, на својата интернет страница, ја објави листата на должници за долгови што доспеале до 28.02.2014 и не се платени до 31.05.2014 година по основ на ДДВ, данок на добивка, ...

Познати бизнисмени, фирми, ресторани и претпријатија - најголеми должници на државата

Канал5 - 11.06.2014

Ексклузивни ресторани, градежни претпријатија, познати агенции за обезбедување на имот и лица, топ домашни и странски фирми, адвокати и продукциски куќи, приватни универзитети и телевизии не ги ...

УЈП објави список од 3500 должници на државата

Телма - 11.06.2014

Три и пол илјади компании, на државата и должат околу 200 милиони евра. Управата за јавни приходи објави листа на должници на данок, на компании и физички лица, кои на државата и должат пари врз ...

УЈП ја објави листата на должници

+инфо - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави првата листа на должници

Нетпрес - 11.06.2014

Управата за јавни приход (УЈП) на својата веб страна ја објави првата листа на должници. На оваа листа се најдоа фирми и физички лица и самостојни вршители на дејност чии долгови изнесуваат над 120 ...

Даночна дисциплина преку листа на должници

Капитал - 11.06.2014

Државата ќе го штити буџетот и ќе ја јакне даночната дисциплина преку листа на должници. На web страната на Управата за јавни приходи е објавена листата на граѓани и компании кои не и плаќаат данок ...

Зајакнување на даночната дисциплина: УЈП ја објави листата на даночни должници

МРТ - 11.06.2014

Управата за јавни приходи (УЈП) на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата со должници

Телеграф - 11.06.2014

На листата се имињата на физички лица и самостојни вршители на дејност на кои вкупниот износ на долгот им е повисок од 120.000 денари, како и на правни лица со долгови над 300.000 денари Управата за ...

Топ 10 најголеми должници кон државата

Капитал - 11.06.2014

Управата за јавни приходи денес ја објави "црната" листа на најголеми должници кон државата. На оваа “црна листа“ се најдоа сите компании кои и должат на државата по основ на ДДВ, данок на добивка, ...

Државни претпријатија меѓу најголемите должници на данок

А1 On - 11.06.2014

Државни претпријатија предводат во листата на должници на данок, покажува објавената листа на УЈП која се однесува на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на ...

УЈП побарува 191 милион евра – должниците на тапет

Алфа - 11.06.2014

Над 191 милион евра побарува УЈП –180 милиони од 2.600 фирми и 10 милиони од 900 граѓани. Вкупно 3.500 должници на тапет, на првиот јавно објавен список на должници.

Според УЈП, МРТВ должи 593.000 евра за данок

+инфо - 11.06.2014

ЈП „Македонската радио телевизија“ должи над 36,5 милиони денари, односно 593.000 евра за данок на државата. Таа е дел од црната листа должници кон државата објавена денеска на веб страницата на ...

УЈП ја објави „црната листа“ на должници

МРТ - 11.06.2014

2608 компании и 901 физичколице и самостојни вршители на должност се најдоа на „црната листа“ на УЈП. Вкупно на државата, по разни основи, и должат речиси 200 милиони евра.

УЈП: Објавена е листата на должници – проверете!

МКД - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата интернет страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ги откри должниците - правни и физички лица со долгови и до 5000 евра

Сител - 11.06.2014

Управата за јавни приходи за првпат јавно ги објави граѓаните и компаниите кои должат на државата за данок, придонеси, акцизи и царини. Од денеска на веб страницита на УЈП можат да се прочитаат ...

УЈП ја објави листата на даночни должници

Макфакс - 11.06.2014

Управата за јавни приходи(УЈП) во среда првпат јавно ги објави граѓаните и компаниите кои должат на државата за данок, придонеси, акцизи и царини. На веб страницата на УЈП можат да се прочитаат ...

УЈП ја објави листата на должници

Сител - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

Овие се 10-те најголеми должници кон државата кај нас

Таратур - 11.06.2014

Управата за јавни приходи денес ја објави “црната” листа на најголеми должници кон државата. На оваа “црна листа“ се најдоја сите компании кои и должат на државата по основ на ДДВ, данок на добивка, ...

УЈП ја објави листата на должници

А1 On - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

Кои се најголемите должници кон државата

Нова ТВ - 11.06.2014

Управата за јавни приходи денес ја објави "црната" листа на најголеми должници кон државата. На оваа “црна листа“ се најдоја сите компании кои и должат на државата по основ на ДДВ, данок на добивка, ...

УЈП ја објави листата на даночни должници

Кајгана - 11.06.2014

Управата за јавни приходи првпат јавно ги објави граѓаните и компаниите кои должат на државата за данок, придонеси, акцизи и царини. На веб страницата на УЈП можат да се прочитаат имињата на сите ...

УЈП ја објави листата на должници

Алфа - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

Три јавни претпријатија меѓу најголемите должници за данок

Фактор - 11.06.2014

Речиси 200 милиони евра должат за неплатен данок над 3.500 фирми и граѓани чии имиња Управата за јавни приходи денеска ги објави . Меѓу нив се најдоа и ексклузивни ресторани, градежни претпријатија, ...

УЈП ја објави листата на должници

Денешен - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

27 прилепски фирми должат на државата милионски суми даноци

Канал 77 - 11.06.2014

На денес објавената од страна на УЈП листа на должници правни и физички лица многу интересни, за многумина помалку и изненадувачки имиња-фирми и физички лица.

Буџетарите најдолжни на државата според УЈП-Администрацијата „потфрла“

Локално - 11.06.2014

Според листата која ја пласираше во јавноста УЈП за должниците на данок, државата си е најдолжна самата на себе. Буџетарските претпријатија не ги подмириле долговите спрема државата.

УЈП ја објави листата на должници, сега сите знаат ако должите пари

Бриф - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ги објави македонските должници

Локално - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата на должници – од Куманово фигурираат 84 приватни фирми и јавни претпријатија

Кумановски м. - 11.06.2014

Управата за јавни приходи денес ја објави Листата на должници бр.01/2014 за долгови доспеани до 28.02.2014 и неплатени до 31.05.2014 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на ...

УЈП ја објави листата на должници

Република - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата на должници – еве кој колку должи

МК News - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

И Светската здравствена организација и должи на Македонија

Вечер Прес - 11.06.2014

Познати бизнисмени, фирми и ресторани се најдоа на "црната листа" на УЈП На списокот на УЈП се 2.608 компании и 901 лице, од кои 19 странци, кои подолго време не платиле ДДВ, данок на добивка, ...

УЈП ја објави првата листа на должници

Точка - 11.06.2014

Управата за јавни приход (УЈП) на својата веб страна ја објави првата листа на должници. На оваа листа се најдоа фирми и физички лица и самостојни вршители на дејност чии долгови изнесуваат над 120 ...

СПИСОК: Овие фирми и лица должат данок на УЈП

Фактор - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата интернет страница го објави списокот на должници за данок. Стан ува збор за долгови доспеани до 28.02.2014 и неплатени до 31.05.2014 година по основ на ДДВ, данок ...

УЈП ја објави “црната листа”:Познати бизнисмени, компании и ресторани должат 191 милиони евра на државата

еМагазин - 11.06.2014

Управата за јавни приход (УЈП) на својата веб страна ја објави првата листа на должници. На оваа листа се најдоа фирми и физички лица и самостојни вршители на дејност чии долгови изнесуваат над 120 ...

Според УЈП, МРТВ должи 593.000 евра за данок

Либертас - 11.06.2014

ЈП „Македонската радио телевизија“ должи над 36,5 милиони денари, односно 593.000 евра за данок на државата. Таа е дел од црната листа должници кон државата објавена денеска на веб страницата на ...

УЈП ОБЈАВИ ЛИСТА - Еве кој должи пари на управата

Sky - 11.06.2014

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.01/2014 за долгови доспеани до 28.02.2014 и неплатени до 31.05.2014 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

На тапет должниците во Македонија

Тера - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата интернет страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата на должници

Lider - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата на должници

Денар - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница http://www.ujp.gov.mk/mk/otvoreni_povici/pogledni/157 ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ...

УЈП ја објави листата на должници

Вистина.мк - 11.06.2014

Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, ...

УЈП ја објави листата на должници

Идивиди - 11.06.2014

Скопје, 11 јуни 2014 (МИА) - Управата за јавни приходи на својата веб страница ја објави првата листа на компании и граѓани кои на државата и должат парични износи по основ ДДВ, данок на добивка, ...