TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европски рекорд на Габриела Сабо на 3.000 м

Утрински - 22.07.2002

Атлетски митинг во рамките на Златната лига во Монако Романката Габриела Сабо постави нов европски рекорд на 3.000 метри, победувајќи на четвртиот митинг од Златната лига во Монако со резултат од осум минути, 21 секунда и 42 стотинки.

Сабо го собори европскиот рекорд на 3.000 метри

Дневник - 22.07.2002

АТЛЕТИКА - МИТИНГ ОД ЗЛАТНАТА ЛИГА ВО МОНАКО Романката Габрела Сабо го собори европскиот рекорд на 3.000 метри, откако ја истрча патеката за 8:21,42 минути на митингот во Монако, кој се одржува во рамките на Златната лига. Олимписката и светска шампионка беше подобра за 22 стотинки од претходниот ...