TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните најмногу веруваат во црквата, а најмалку во судството

Утрински - 12.10.2007

Во Македонија е релативно ниска општата доверба - 57,3 отсто и довербата во институциите - 43,1 отсто КАТИЦА ЧАНГОВА Граѓаните не им веруваат многу на институциите. Впечатлива е поголемата доверба на микроплан и на локално ниво, наспроти помалата доверба во големите и во националните институции.

Граѓаните најмногу веруваат во семејството, најмалку во партиите

Дневник - 12.10.2007

Граѓаните во Македонија најмногу му веруваат на семејството, а најмалку на политичките партии, покажало истражувањето спроведено од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). МЦМС предупредува дека е загрижувачки што во земјава е релативно ниска општата доверба - 57,3 проценти и довербата ...

Македонците не сакаат наркомани, пијаници и педери

Вечер Прес - 12.10.2007

Зголемен е и процентот на нетолерантност кон странците кој изнесува 67, 2 отсто Граѓаните во своја близина не сакаат наркомани, пијаници и педери, покажало истражувањето на Македонскиот центар за меѓународна соработка. За оваа невладина организација, загрижувачки се резултатите кои покажуваат дека ...

Граѓаните не им веруваат многу на институциите

А1 - 10.10.2007

Македонските граѓани не им веруваат многу на институциите. Тоа го покажуваат резултатите од спроведената анкета на Македонскиот центар за меѓународна соработка врз 1.601 испитаник. Доверба во институции • Медиуми - 53% • Деловен сектор - 52% • Граѓански сектор - 45% • Држава - 38% • Политички ...

Најмала доверба во судството и синдикатите

Канал5 - 10.10.2007

Граѓаните најмногу му веруваат на семејството, образовните институции, црквите и медиумите, а најмалку на синдикатите и судиите. Ова го покажува најновата анкета на Македонскиот центар за меѓународна соработка. Граѓаните најмногу му веруваат на семејството, образовните институции, црквите и ...