TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Спасов и ја врати публиката на Филхармонијата

Време - 08.12.2007

ЏЕЗ-СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ Дека пошироката публика повеќе сака да слуша симфониска музика, која во основа не е класика, уште еднаш се потврди на последниот концерт на Македонската филхармонија на кој настапи бугарскиот кавалџија Теодосиј Спасов.

Уште еден фасцинантен настап на Теодосиј Спасов

Утрински - 08.12.2007

Светски познатиот кавалџија завчера настапи првпат со Македонската филхармонија Теодосиј Спасов уште еднаш ја фасцинираше македонската публика со оригиналниот пристап на свирење на кавал. Неговата виртуозност за нас одамна не е изненадување, зошто бугарскиот кавалџија со светско реноме секаде, па и ...

Теодосиј Спасов ќе џезира со Филхармонијата

Вест - 06.12.2007

ВЕЧЕРВА ВО ДОМОТ НА АРМ Светски познатото име на кавал Теодосиј Спасов вечерва (од 20 часот) е гостин на џез-концертот на Македонската филхармонија. Бугаринот Спасов со кавалот, со кој направи синтеза меѓу фолклорот џезот и класичната музика, стана граѓанин на светот, баран да солира на концерти со ...

Концерт со Теодосиј Спасов

Време - 06.12.2007

ФИЛХАРМОНИЈА Бугарскиот кавалџија Теодосиј Спасов ќе настапи како солист со оркестарот на Македонската филхармонија, на вечерашниот концерт во Домот на АРМ. Теодосиј Спасов пред публиката ќе се претстави со оркестрации на свои композиции. Со оркестарот ќе диригира Свилен Симеонов од Бугарија.

Теодосиј Спасов - солист со Македонската филхармонија

Утрински - 06.12.2007

Виртуозниот кавалџија Теодосиј Спасов, најпознатиот светски уметник на традиционалниот инструмент, кој во родната Бугарија има статус на национален уметник, вечерва во Домот на АРМ во 20 часот ќе одржи концерт со Македонската филхармонија.

Познатиот Теодосиј Спасов на заеднички концерт со нашата филхармонија

Дневник - 06.12.2007

Светски познатиот виртуоз на кавал, Теодосиј Спасов од Бугарија и ансамблот на Македонската филхармонија вечерва во 20 часот во Домот на АРМ ќе одржат заеднички џез-симфониски концерт. Концертот е почеток на многуте закажани за следните месеци кога ќе настапат познати домашни и странски ...