TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Европа“ воведе систем за безбедна храна

Време - 16.09.2004

СЕ МОДЕРНИЗИРА ФАБРИКАТА ЗА БОНБОНИ „Европа“ е втора фабрика во Македонија што го воведе ХАЦЦП-системот во своето производство, за што вчера и беше предаден и сертификат на генералната директорка Савка Димитрова. ХАЦЦП-системот засега е воведен само во производствениот погон за бонбони, а се ...

Фабриката "Европа" усвои европски стандард за квалитет

Дневник - 16.09.2004

ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БЕЗБЕДНА ХРАНА Фабриката за кондиторски производи "Европа" вчера го доби сертификатот "Хасап" за производството на тврди бомбони. Ова е втора фабрика во земјава што го воведе овој стандард во своето производство, по "Мак прогрес" од Виница.

"Европа" воведе светски стандард за производство на здрава храна

Вест - 16.09.2004

Фабриката за кондиторски производи "Европа" го воведе "хасип" стандардот во производството на тврди бомбони и карамели, кој гарантира производство на здрава храна без физички, хемиски или биолошки ризици. Проектот е спроведен во соработка со финансиска и консултантска помош на Светска банка.

Во одделот за бонбони на „Европа" воведен ХАЦЦП-системот

Утрински - 16.09.2004

Најголемата кондиторска фабрика кај нас со поголеми стандарди за квалитет Фабриката за чоколади, вафли и бомбони ?Европа" вчера официјално го доби сертификатот за воведување на ХАЦЦП-системот во одделот за бомбони, кој гарантира безбедност на храната и широко ги отвора вратите за извоз во земји кои ...

Македонските фабрики за храна мора да работат по стандарди на НАСА

А1 - 15.09.2004

За една година се затвораат вратите на европските пазари ако македонските прехрамбени производители до тогаш не го воведат така наречениот „Хасап“ систем за беспрекорно безбедно производство на храна. Експертите предупредуваат дека незаинтересираноста на државата и на производителите може скапо да ...