СЕ МОДЕРНИЗИРА ФАБРИКАТА ЗА БОНБОНИ „Европа“ е втора фабрика во Македонија што го воведе ХАЦЦП-системот во своето производство, за што вчера и беше предаден и сертификат на генералната директорка Савка Димитрова. ХАЦЦП-системот засега е воведен само во производствениот погон за бонбони, а се ...
ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА БЕЗБЕДНА ХРАНА Фабриката за кондиторски производи "Европа" вчера го доби сертификатот "Хасап" за производството на тврди бомбони. Ова е втора фабрика во земјава што го воведе овој стандард во своето производство, по "Мак прогрес" од Виница.
Фабриката за кондиторски производи "Европа" го воведе "хасип" стандардот во производството на тврди бомбони и карамели, кој гарантира производство на здрава храна без физички, хемиски или биолошки ризици. Проектот е спроведен во соработка со финансиска и консултантска помош на Светска банка.
Најголемата кондиторска фабрика кај нас со поголеми стандарди за квалитет Фабриката за чоколади, вафли и бомбони ?Европа" вчера официјално го доби сертификатот за воведување на ХАЦЦП-системот во одделот за бомбони, кој гарантира безбедност на храната и широко ги отвора вратите за извоз во земји кои ...
За една година се затвораат вратите на европските пазари ако македонските прехрамбени производители до тогаш не го воведат така наречениот „Хасап“ систем за беспрекорно безбедно производство на храна. Експертите предупредуваат дека незаинтересираноста на државата и на производителите може скапо да ...