TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најдобра претстава "пофалба на еросот"

Утрински - 10.08.2002

Заврши првиот Меѓународен фестивал на античка драма "Стоби" Синоќа, во Народниот театар "Јордан Хаџи Константинов-Џинот" во Велес, заврши првиот Меѓународен фестивал на античка драма, "Стоби". Жирито на фестивалот во состав: Мето Јовановски, Милица Стојанова и Мина Шпела-Крстевска, ги соопшти ...

"Филоктет" го затвора Фестивалот на античка драма

Вест - 09.08.2002

УТРЕВЕЧЕР ВО СТОБИ Со доделување на наградите за најдобра претстава, за режија, за најдобро женско и машко остварување, утревечер (21ч.) во Стоби ќе заврши фестивалот на античка драма. Во чест на наградените Велешки театар ќе ја изведе "Филоктет" од Хајнер Милер, во режија на Мето Јовановски.

Претставите интересни за публиката

Утрински - 07.08.2002

Антички фестивал "Стоби" ВЕЛЕС - Ова лето во археолошкиот локалитет Стоби по 10-годишната активност на Народниот театар "Јордан Хаџи Константинов Џинот" од Велес, кој изведуваше антички претстави на овој амбиентален простор, се случи Фестивал кој го сврте вниманието на пошироката културна публика.