TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ретроспективна изложба на Душан Перчинков во МСУ

Вест - 17.10.2003

Сликарот Душан Перчинков во Музејот на современа уметност во Скопје отвори ретроспективно изложба на која за прв пат во интегрална форма се опфатени сликарскиот и графичкиот опус од 40-годишното творештво.Изложени се 170 слики, графики и графички мапи од трите творечки фази на авторот.

Ретроспективно-монографска изложба на Душан Перчинков

Дневник - 16.10.2003

МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНАТА УМЕТНОСТ Ретроспективно-монографска изложба на уметнички дела од Душан Перчинков, вечерва во 20 часот ќе биде отворена во Музејот на современата уметност во Скопје. Ќе бидат претставени 170 слики, графики и графички мапи.

Ретроспективно-монографска изложба на Душан ПерЧинков

Утрински - 16.10.2003

Музеј на современата уметност Вечерва во Музејот на современата уметност во 20 часот, ќе биде отворена ретроспективно-монографската изложба на Душан Перчинков. Изложбата за прв пат, во интегрална форма ќе го опфати сликарскиот и графичкиот опус на авторот создаван во период од 40 години.