TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАТО шокиран од нападите врз новинарите

Вест - 10.09.2002

"НАТО е шокиран од неодамнешните напади врз независните медиуми и одделни новинари, како и од маневрите со законот против медиумите, што е несоодветно, особено за време на изборната кампања", се вели во вчерашната изјава на претставникот на амбасадорот на НАТО во Македонија Николас Бигман.

Бигман: „Шокиран сум од нападите на независните медиуми“

А1 - 09.09.2002

„Шокиран сум од неодамнешните напади против независните медиуми и одделни новинари, како и од потезите што се преземаат против медиумите, што е несоодветно посебно за време на изборната кампања“, се вели во писмената изјава на цивилниот претставник на НАТО во Македонија, амбасадорот Николас Бигман.