TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На локалните избори учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и за советници

24 Вести - 24.03.2013

На петтите локални избори по независноста на Македонија, што се одржуваат денеска ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници.

Во општина Битола отворени сите 152 гласачки места

Канал5 - 24.03.2013

Претседателот на општинската изборна комисија-ОИК Зоран Насев соопшти дека во општина Битола, утрово точно во 7 часот беа отворени сите 152 гласачки места на кои може да гласаат 81.373 избирачи.

Во пелагониските општини Могила и Новаци отворени сите гласачки места

Канал5 - 24.03.2013

Општинските изборни комисии во Могила и Новаци утрово потврдија дека точно во 7 часот почна гласањето на подрачјето на нивните општини.

Петти локални избори

Телма - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Во Градот Скопје ќе се гласа на 536 избирачки места

24 Вести - 24.03.2013

На локалните избори што се одржуваат денеска за Советот на Град Скопје и за градоначалник на Град Скопје своето право на глас можат да го искористат 443.770 граѓани запишани во избирачкиот список на ...

Едно гласачко место во Гостивар неотворено поради одрон на пат

Канал5 - 24.03.2013

Од 89 гласачки места, само едно не е отворено навреме. Изборниот процес во општина Гостивар утрово почнал без проблеми, информира Општинската изборна комисија.

Локални избори во Македонија

Deutsche Welle - 24.03.2013

На локалните избори што се одржуваат денеска (24.03), учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници. Изборите, според Државната Изборна Комисија, ќе ги набљудуваат 410 странски и 8.379 ...

Во општина Дебар се гласа без проблеми

Канал5 - 24.03.2013

Во општина Дебар сите гласачки места се отворени навреме и гласањето на локалните избори 2013 започна и се одвива непречено. - Гласачките места се отворени во седум часот.

Во општина Маврово-Ростуше отворени сите 30 избирачки места

Канал5 - 24.03.2013

Гласањето на овогодинешните локални избори во општината Маврово-Ростуше, започна навреме и без проблеми, информираат од Општинската изборна комисија.

На локалните избори учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и за советници

Вест - 24.03.2013

На петтите локални избори по независноста на Македонија, што се одржуваат денеска ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници.

Петти локални избори во Македонија

Вест - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Петти локални избори во Македонија

Утрински - 24.03.2013

На 2.976 гласачки места за 350 кандидати за градоначалници и за 480 листи за советници својот глас треба да го дадат 1.743.403 граѓани Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по ...

Навреме отворени гласачките места во општина Струга

Канал5 - 24.03.2013

Сите гласачки места во општина Струга денеска беа отворени во законски утврдениот рок, информира претседателот на Општинската изборна комисија од Струга, Џенгис Хани.

Во Велес одзивот на граѓаните до 10 часот 13,5 проценти

Канал5 - 24.03.2013

Од 46.221 избирачи кои гласаат на 73 избирачки места до 10 часот во Велес на гласање излегле 6.311 граѓани или 13,5 проценти.

Македонци во Струга не можеле да гласаат, ги немало на Избирачкиот список

24 Вести - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

Во Дебар излезеноста 22,8 отсто, a во Центар Жупа 38,3 отсто

24 Вести - 24.03.2013

Изборниот тек во општините Дебар и Центар Жупа минува без никакви проблеми и споредено со утринските часови излезеноста се зголемува, потврдуваат од Општинсите изборни комисии.

Македонци во Струга не можеле да гласаат, ги немало на Избирачкиот список

Канал5 - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

(ФОТО) Македонци во Струга не можеле да гласаат, ги немало на Избирачкиот список

Утрински - 24.03.2013

Претседателот на ОИК Џенгис Хани, потврди дека вакви случаи веќе се обратиле до Комисијата, но, како што рече, ОИК не е надлежна за избирачкиот список Голем број граѓани, Македонци, денеска се ...

Во општина Битола до 13 часот гласале 40,25 отсто од избирачите

Вест - 24.03.2013

Во фер и демократска атмосфера на 152 избирачки места во урбаниот дел на градот и населените места, битолчани од 7 часот утрово го остваруваат своето право на избор.

До 13 часот одзивот во Охрид 40,2, а во Дебрца над 44 отсто од избирачите

Вест - 24.03.2013

Релативно висока излезеност на граѓаните на Охрид и на Дебрца на локалните избори што се одржуваат денеска. Според податоците на општинските изборни комисии, на изборите до 13 часот во Охрид излегле ...

Во Струга нема пријави за изборни инциденти, излезноста е 57% до 17 часот

Вест - 24.03.2013

Според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија во Струга Џенгис Хани до 17 часот на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас.

(ФОТО) Во Струга висока излезност и без изборни инциденти

Утрински - 24.03.2013

Претседателот на Општинската изборна комисија во Струга Џенгис Хани соопшти дека до 17 часот на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас Според информациите на претседателот на ...

До 17 часот во Охрид на гласање излегле 64 отсто од гласачите, во Дебрца 65 проценти

Вест - 24.03.2013

Според последните информации од општинските изборни комисии, на локалните избори до 17 часот во Охрид излегле 64,62 отсто од граѓаните со право на глас, додека во општина Дебрца тој процент изнесува ...

Локални избори 2013-та

24 Вести - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Македонија гласа: 1.743.403 граѓани со право на глас на изборите

Канал5 - 24.03.2013

Македонија денеска гласа, на шестите по ред локални избори во независна Македонија. 1.743.403 граѓани со право на глас денеска избираат градоначалници и советници во 80 општини и во градот Скопје.

Во Градот Скопје ќе се гласа на 536 избирачки места

Канал5 - 24.03.2013

За функцијата градоначалник за градот Скопје листи поднесоа деветмина кандидати . На локалните избори што се одржуваат денеска за Советот на Град Скопје и за градоначалник на Град Скопје своето право ...

Навреме отворени гласачките места во Малешевскиот регион

Канал5 - 24.03.2013

Точно во 7 часот се отворени сите 72 избирачки места во Малешевско-пијанечкиот регион. Во Општината Берово 11.288 избирачи ќе може да гласаат на 16 избирачки места и да се изјаснат за четвроцата ...

Точно во 7 часот отворени избирачките места во Велес

Канал5 - 24.03.2013

Сите избирачки места во Велес се отворени навреме и гласањето се одвива во најдобар ред. Како што информира претседателката на Општинската изборна комисија Емилија Андова, на вкупно 73 избирачки ...

Гласањето во Штип се одвива без проблеми

24 Вести - 24.03.2013

Во Општина Штип утрово без проблеми се отворени 69 избирачки места, на кои правото на глас може да го искористат 41.573 граѓани.

Во Струмица, мирно и голема излезност

Канал5 - 24.03.2013

Мирно и без никакви инциденти почна изборниот ден во Струмица. Утринава од седум часот отворени се сите 77 избирачки места во општина Струмица.

Во општина Центар Жупа веќе гласаа 15% од запишаните гласачи

Канал5 - 24.03.2013

До девет часот правото на глас го оствариле околу 15 отсто од вкупно запишаните 6.310 гласачи, информира Шефко Јусуф, претседател на Општинската изборна комисија за оваа општина.

Гласањето во Струмица И регионот утрово без проблеми

Телма - 24.03.2013

Првите часови од изборите во општина Струмица поминуваат мирно и без инциденти. Седумдесет и седумте избирачки места се отворени точно во 7 часот. -Во 7 часот како што треба навреме се дојде.

Поради одрон на патот Со задоцнување започна гласањето во Ќафа

Телма - 24.03.2013

Гласачкото место во гостиварското село Ќафа утринава не беше навреме отворено. Членовите на избирачките одбори не можеа да стасаат до ова населено место во 7 часот изутринава, поради одрон кој ...

Канал 5 ги посети избирачките места во општините Кисела вода и Чаир

Канал5 - 24.03.2013

Без проблеми се одвива гласањето во скопските општини Кисела Вода и Чаир . Претседателите на избирачките одбори на избирачките места што Канал 5 ги посети, велат гласањето започнала навреме и досега ...

Канал 5 на избирачко место општина Центар

Канал5 - 24.03.2013

Изборниот процес на територија на општина Центар се одвива регуларно и без проблеми. Посетивме едно од избирачките места.

Одзивот во Могила 37,23, а во Новаци 46,9 отсто

24 Вести - 24.03.2013

Во општина Могила на 23 избирачки места до 13 часот гласале 2.038 граѓани или 37,23 отсто од вкупното гласачко тело кое според Единствениот избирачки список има 5.476 гласачи.

Во Штип нема нерегуларности, изборите се фер и демократски

Вест - 24.03.2013

Во Штип, каде право на глас имаат 41.573 граѓани, до 13 часот процентот на излезеноста е 23 насто. Претседателот на Општинската изборна комисија Лидија Савиќ ги демантира гласините дека имало некакви ...

ДИК: До 17 часот - излезноста 57,57 отсто

Deutsche Welle - 24.03.2013

До 17 часот одзивот на гласачите на локалните избори во Македонија е 57,57 отсто, соопшти на прес-конференција потпретседателот на ДИК, Субхи Јакупи. Во Скопје излезноста е 53,08 отсто.

ДИК: Излезноста до 13 часот - речиси 35 отсто

Deutsche Welle - 24.03.2013

Според податоците пристигнати од 2861 избирачко места (96,14 отсто), до 13 часот правото на глас го искористиле 554.883 лица или 34,87 отсто од вкупното гласачко тело, соопшти Државната Изборна ...

Во Струмица до 13 часот 40 насто излезност

Вест - 24.03.2013

Во Струмица до 13 часот според Општинската изборна комисија до 13 часот излегле 40 насто од евидентираните 47.424 грагани.

Oик Струмица ги отфрла Забелешките од МОСТ

Телма - 24.03.2013

Забелешките на Граѓанската асоцијација МОСТ дека во Струмичко имало повеќе гласачки ливчиња на избирачкото место број 1720 и дека се регистрирани и други мали неправилности, општинската изборна ...

Мирно гласањето во тетовско, но 200 гласачи ги нема во списоците

Телма - 24.03.2013

Претседателот на Општинската изборна комија Тетово Илјаз Халими попладневно информираше дека околу 200 гласачи ги немало евидентирано во избирачкиот список.

Семејно гласање, обиди за гласање за друг

Канал5 - 24.03.2013

Забележани се случаи на семејно гласање Македонскиот центар за меѓународна соработка и Институтот за демократија (ИДСЦ) во рамките на активностите поврзани со Локалните избори 2013 информира за текот ...

Членови на избирачки одбори се потпишувале наместо гласачи

Канал5 - 24.03.2013

Членови на избирачки одбори во Штип, Свети Николе и Кочани се потпишувале наместо граѓани на избирачкиот список, пред тие да си го исполнат правото на гласање, што преставува кривично дело.

Во Битола дел од граѓаните ги немало во избирачките списоци

24 Вести - 24.03.2013

Први нерегуларности, според првичните информации, потврдени од Избирачките одбори се регистрирани во Битола. Дел од избирачите не можеле да се најдат во избирачките ...

Во Струга нема пријави за изборни инциденти, излезноста е 57 проценти

24 Вести - 24.03.2013

Според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија во Струга Џенгис Хани до 17 часот на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас.

Во Струмица мирно и излезност од 67 насто до 15 часот

Вест - 24.03.2013

Во Струмица до 17 часот, според Општинската изборна комисија на гласање излегле 67 насто или 31.000 од евидентираните 47.424 грагани.

Една неправилност регистрирана на изборите во Охрид

Телма - 24.03.2013

На избирачкото место 1253 во Охрид се појавило гласачко ливче со кандидати од општина Карпош. Истото било отстрането, по што гласањето продолжило нормално, а за случајот била известена ДИК.

Во Велес гласањето се одвива во најдобар ред

Курир - 24.03.2013

Во Велес сите избирачки места се отворени навреме и гласањето се одвива во најдобар ред. Како што информира претседателката на Општинската изборна комисија Емилија Андова, на вкупно 73 избирачки ...

Триесет избирачки места отворени во Маврово-Ростуше

Курир - 24.03.2013

Гласањето на овогодинешните локални избори во општината Маврово-Ростуше, започна навреме и без проблеми, информираат од Општинската изборна комисија.

8.878 кандидати за градоначалници и за советници

Алфа - 24.03.2013

На локалните избори што се одржуваат денеска ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници. Поднесени се 350 листи за градоначалници и 480 листи за советници.

Во Дебар гласањето се одвива непречено

Курир - 24.03.2013

Гласањето на локалните избори 2013 во Дебар започна и се одвива непречено. Во оваа општина сите гласачки места се отворени навреме. - Гласачките места се отворени во седум часот.

Без проблеми се гласа во Берово, Делчево, Пехчево и Македонска Каменица

Курир - 24.03.2013

Точно во 7 часот се отворени сите 72 избирачки места во Малешевско-пијанечкиот регион. Во Општината Берово 11.288 избирачи ќе може да гласаат на 16 избирачки места и да се изјаснат за четвроцата ...

Гласањето во Могила и Новаци тече во најдобар ред

Курир - 24.03.2013

Општинските изборни комисии во Могила и Новаци утрово потврдија дека точно во 7 часот почна гласањето на подрачјето на нивните општини.

Сите избирачки места во Куманово отворени на време

Курир - 24.03.2013

Сите гласачки места во општина Куманово навреме се отворени. Гласањето се спроведува мирно без никакви забелешки. Своето право на глас може да го оставарат 88.708 граѓани на општина Куманово на 128 ...

Во Велес одзивот на граѓаните до 10 часот 13,5 проценти

Press24 - 24.03.2013

Од 46.221 избирачи кои гласаат на 73 избирачки места до 10 часот во Велес на гласање излегле 6.311 граѓани или 13,5 проценти На сите избирачки места гласањето се одвива во најдобар ред, изјави ...

Гласачките места отворени навреме, во Струга се гласа без проблеми

Inpress - 24.03.2013

Струга, 24. март 2013 (ИНПРЕС) Денеска сите гласачки места во Струга се отворени навреме и не се забелажни никакви проблеми и нарушувања на изборниот процес.

Во Струга сите гласачки места се отворени

Курир - 24.03.2013

Во општина Струга денеска сите гласачки места беа отворени во законски утврдениот рок, информира претседателот на Општинската изборна комисија од Струга, Џенгис Хани.

За три часа во општина Битола гласале 13.002 граѓани со право на глас

А1 On - 24.03.2013

Изборот на градоначалник и членови на Советот на општина Битола се одвива без проблеми и за три часа гласале 15,9 отсто од граѓаните кои се евидентирани во Единствениот избирачки список, информираат ...

До десет часот во Дебар гласале 6,17 отсто

Сител - 24.03.2013

Текот на гласањето во општина Дебар минува без никакви проблеми, но со слаб одзив на гласачи. - Од вкупно 16.948 избирачи кои гласаат на 24 избирачки места, до десет часот своето граѓанско право го ...

До 10 часот во Велес гласале 6.311 граѓани

Курир - 24.03.2013

Од 46.221 избирачи кои гласаат на 73 избирачки места до 10 часот во Велес на гласање излегле 6.311 граѓани или 13,5 проценти.

Слаб одзив во Дебар, само 6,17 отсто излегле на гласање

Курир - 24.03.2013

Текот на гласањето во општина Дебар минува без никакви проблеми, но со слаб одзив на гласачи. - Од вкупно 16.948 избирачи кои гласаат на 24 избирачки места, до десет часот своето граѓанско право го ...

Во Кочани до 10 часот гласале 17,2 отсто од граѓаните

Press24 - 24.03.2013

Во општина Кочани од запишаните 32.608 граѓани со право на глас до 10 часот гласале 17,2 отсто од гласачите Во општина Зрновци гласале 15 отсто од запишаните 2.688 граѓани, додека во општина ...

Излезноста на изборите во општина Гостивар близу 10 проценти

А1 On - 24.03.2013

Во општина Гостивар од вкупно 75.109 запишани гласачи во избирачкиот список, своето право да гласаат на петтите локални избори од отварањето на избирачките места го искоритиле 7.105 граѓани или 9,5 ...

Излезноста на изборите во општина Гостивар близу 10 проценти

Сител - 24.03.2013

Во општина Гостивар од вкупно 75.109 запишани гласачи во избирачкиот список, своето право да гласаат на петтите локални избори од отварањето на избирачките места го искоритиле 7.105 граѓани или 9,5 ...

Во Прилеп и во општините Кривогаштани, Долнени и Крушево се гласа без проблеми

Курир - 24.03.2013

Во Прилеп и во општините Кривогаштани, Долнени и Крушево гласањето се одвива непречено и без проблем, информираат од општинските изборни комисии.

Излезеноста во Охрид до 10 часот 16%

Press24 - 24.03.2013

Релативно висока излезност на граѓаните на Охрид и на Дебрца на локалните избори што се одржуваат денеска Според податоците на општинските изборни комисии, на избори до 10 часот во Охрид излегле над ...

Во Маврово-Ростуше гласале 660 граѓани до 10 часот

Press24 - 24.03.2013

Во Маврово-Ростуше, каде во избирачкиот список има 9.416 запишани гласачи, до 10 часот изборното право го искористиле 660 граѓани или приближно околу 6 проценти.

До 10 часот излезеноста во Охрид 16, а во Дебрца 20 отсто

Сител - 24.03.2013

Релативно висока излезност на граѓаните на Охрид и на Дебрца на локалните избори што се одржуваат денеска. Според податоците на општинските изборни комисии, на избори до 10 часот во Охрид излегле над ...

На изборите ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници

Курир - 24.03.2013

На петтите локални избори по независноста на Македонија, што се одржуваат денеска ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници.

Во Маврово-Ростуше до 10 часот гласале само 6 отсто од граѓаните

Курир - 24.03.2013

Во Маврово-Ростуше, од вкупно 9.416 запишани гласачи, до 10 часот изборното право го искористиле 660 граѓани или приближно околу 6 проценти.

Нерегуларности на одредени гласачки места

Р.С.Европа - 24.03.2013

Според весникот Вечер: Кавадарци: Фатено лице кое си го фотографирало ливчето На избирачкото место 674 во Кавадарци, било фатено лице како го фотографира избирачкото ливче.

Во Кочани за три часа гласале 17,2 отсто од гласачите

Курир - 24.03.2013

Во општина Кочани од запишаните 32.608 граѓани со право на глас до 10 часот гласале 17,2 отсто од гласачите. Во општина Зрновци гласале 15 отсто од запишаните 2.688 граѓани, додека во општина ...

Петти локални избори во Македонија

А1 On - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Гласањето во Дебар без проблеми - излезеноста е 22,8%

Press24 - 24.03.2013

Изборниот тек во општините Дебар и Центар Жупа минува без никакви проблеми Споредено со утринските часови излезеноста на гласање во Дебар се зголемува, потврдуваат од Општинсите изборни комисии.

Почна гласањето во Прилеп, Кривогаштани, Долнени и Крушево

Сител - 24.03.2013

Точно навреме, во 7 часот, и без никакви проблеми се отворени сите избирачки места во Прилеп и во општините Кривогаштани, Долнени и Крушево.

Во општина Маврово-Ростуше на гласање излегле 21 процент од гласачите

Сител - 24.03.2013

Од 9.416 граѓани кои се на избирачкиот список, во Маврово-Ростуше до 13 часот изборачкото право го искористиле 1.988 граѓани или приближно околу 21 процент.

Македонци во Струга не можеле да гласаат, ги немало на Избирачкиот список

А1 On - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

Македонци во Струга не можеле да гласаат, ги немало на избирачкиот список

Курир - 24.03.2013

Во Општинската изборна комисија во Струга голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија дека ги нема на единствениот избирачки список.

Без никаков проблем тече гласањето во Прилеп, Крушево, Кривогаштани и Долнени

Курир - 24.03.2013

Точно навреме, во 7 часот, и без никакви проблеми се отворени сите избирачки места во Прилеп и во општините Кривогаштани, Долнени и Крушево.

Во Дебар и Центар Жупа се гласа без проблеми

Курир - 24.03.2013

Во општините Дебар и Центар Жупа изборите минуваат без никакви проблеми и споредено со утринските часови излезеноста се зголемува, потврдуваат од Општинсите изборни комисии.

Македонци во Струга не можат да гласаат - ги нема на Избирачкиот список

Press24 - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

Одѕивот во Могила 37,23, а во Новаци 46,9 отсто

Сител - 24.03.2013

Во општина Могила на 23 избирачки места до 13 часот гласале 2.038 граѓани или 37,23 отсто од вкупното гласачко тело кое според Единствениот избирачки список има 5.476 гласачи.

Во Дебар излезеноста 22,8 отсто, a во Центар Жупа 38,3 отсто

А1 On - 24.03.2013

Изборниот тек во општините Дебар и Центар Жупа минува без никакви проблеми и споредено со утринските часови излезеноста се зголемува, потврдуваат од Општинсите изборни комисии.

Започнаа локалните избори во Македонија

Press24 - 24.03.2013

Денеска во Македонија се одржуваат петтите локални избори по ред Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Во општина Маврово-Ростуше на гласање излегле 21 процент од гласачите

А1 On - 24.03.2013

Од 9.416 граѓани кои се на избирачкиот список, во Маврово-Ростуше до 13 часот изборачкото право го искористиле 1.988 граѓани или приближно околу 21 процент.

Во општина Могила до 13 часот гласале 37,23 отсто гласачи

Курир - 24.03.2013

Во општина Могила на 23 избирачки места до 13 часот гласале 2.038 граѓани или 37,23 отсто од вкупното гласачко тело кое според Единствениот избирачки список има 5.476 гласачи.

Гласањето во Велес тече во најдобар ред, излезеноста е 33 отсто

Курир - 24.03.2013

Според Општинската изборна комисија до 13 часот во Велес на 73 избирачки места од 46.261 избирачи гласале 15.543 или 33,64 отсто.

Одѕивот во Велес до 13 часот 33,64 отсто

А1 On - 24.03.2013

Според Општинската изборна комисија до 13 часот во Велес на 73 избирачки места од 46.261 избирачи гласале 15.543 или 33,64 отсто.

Во Битола гласале 40,25 отсто од граѓаните

Press24 - 24.03.2013

Денеска во Битола на 152 избирачки места во урбаниот дел на градот и населените места, битолчани од 7 часот утрово го остваруваат своето право на избор Од 81.373 граѓани до 13 часот своето право на ...

Започнаа петтите по ред локални избори

Курир - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Во општина Битола до 13 часот гласале 40,25 отсто од избирачите

Сител - 24.03.2013

Во фер и демократска атмосфера на 152 избирачки места во урбаниот дел на градот и населените места, битолчани од 7 часот утрово го остваруваат своето право на избор.

Битолчани масовно гласаат, излезеноста е 40 отсто

Курир - 24.03.2013

Во фер и демократска атмосфера на 152 избирачки места во урбаниот дел на градот и населените места, битолчани од 7 часот утрово го остваруваат своето право на избор.

Изборите во Кочани минуваат во најдобар ред

Курир - 24.03.2013

Гласањето на 56-те избирачки места во општина Кочани се одвива без проблеми и во најдобар ред. Во Општинската изборна комисија ги сумираат резултатите и процентот на излезност до 14 часот изнесува 43 ...

Во Кочани до 14 часот одѕивот 43 отсто

Сител - 24.03.2013

Гласањето на 56-те избирачки места во општина Кочани се одвива без проблеми и во најдобар ред. Во Општинската изборна комисија ги сумираат резултатите и процентот на излезност до 14 часот изнесува 43 ...

До 13 часот во Штип гласале 43 отсто од избирачите

Сител - 24.03.2013

Во Штип до 13 часот правото на глас го искористиле 43 отсто од вкупно 41.573 избирачи во општината. Претседателката на Општинската изборна комисија Лидија Савиќ изјави дека гласањето се одвива ...

Во Маврово-Ростуше на гласање излегле 21 процент од гласачите

Курир - 24.03.2013

Од 9.416 граѓани кои се на избирачкиот список, во Маврово-Ростуше до 13 часот изборачкото право го искористиле 1.988 граѓани или приближно околу 21 процент.

Во општина Битола до 13 часот гласале 40,25 отсто од избирачите

А1 On - 24.03.2013

Во фер и демократска атмосфера на 152 избирачки места во урбаниот дел на градот и населените места, битолчани од 7 часот утрово го остваруваат своето право на избор.

До 13 часот во Штип гласале 43 отсто од избирачите

Press24 - 24.03.2013

Во Штип до 13 часот правото на глас го искористиле 43 отсто од вкупно 41.573 избирачи во општината Претседателката на Општинската изборна комисија Лидија Савиќ изјави дека гласањето се одвива ...

Во Могила и во Новаци масовно се гласа

Press24 - 24.03.2013

Во општина Могила на 23 избирачки места до 13 часот гласале 2.038 граѓани или 37,23 отсто од вкупното гласачко тело кое според Единствениот избирачки список има 5.476 гласачи.

Гласањето се одвива непречено во Штип

Курир - 24.03.2013

Во Штип до 13 часот правото на глас го искористиле 43 отсто од вкупно 41.573 избирачи во општината. Претседателката на Општинската изборна комисија Лидија Савиќ, изјави дека гласањето се одвива ...

Во Делчево гласале 43,74, а во Македонска Каменица 49,88 отсто од избирачите

Курир - 24.03.2013

Од запишаните 14.974 избирачи во општината Делчево до 13 часот на 33 избирачки места излегле да гласаат 43,74 отсто од граѓаните.

Имаат лични карти, ги нема во избирачки список

Кирилица - 24.03.2013

Иако со валидни лични карти, сепак, дел од нив велат дека кога отишле да го остварат своето право на глас биле вратени затоа што ги немало нивните имиња на избирачкиот список каде што досега гласале.

До 13 часот одѕивот во Охрид, Дебрца, Делчево и Македонска Каменица од 40 до 49,88 отсто од избирачите

Алфа - 24.03.2013

Релативно висока излезеност на граѓаните на Охрид и на Дебрца на локалните избори што се одржуваат денеска. Според податоците на општинските изборни комисии, на изборите до 13 часот во Охрид излегле ...

Висока излезеност во Охрид и Дебрца

Press24 - 24.03.2013

Релативно висока излезеност на граѓаните на Охрид и на Дебрца на локалните избори кои денеска се одржуваат. Според податоците на општинските изборни комисии, на изборите до 13 часот во Охрид излегле ...

До 13 часот во Делчево гласале 43,74 отсто од гласачите

Press24 - 24.03.2013

Од запишаните 14.974 избирачи во општината Делчево до 13 часот на 33 избирачки места излегле да гласаат 43,74 отсто од граѓаните Во Македонска Каменица излезеноста е поголема и изнесува 49,88 ...

Македонија гласа за градоначалници и општински совети

Кирилица - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Македонци во Струга не можеле да гласаат, ги немало на Избирачкиот список

Таратур - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

Бесен кумановчанец дивеел во избирачко место

Сител - 24.03.2013

28 кумановчанец кривично ќе одговара откако утринава дивеел во избирачко место во Куманово. Кумановчанецот утринава, во избирачкото место во основното училиште „Наим Фрешери“ се збеснал и го расфрлил ...

Шести локални избори во Македонија

Алфа - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат шестите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Во Скопје ќе се гласа на 536 избирачки места

Press24 - 24.03.2013

На локалните избори што се одржуваат денеска за Советот на Град Скопје и за градоначалник на Град Скопје своето право на глас можат да го искористат 443.770 граѓани запишани во избирачкиот список на ...

Во Струга нема пријави за изборни инциденти, излезноста е 57 проценти

Сител - 24.03.2013

Според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија во Струга Џенгис Хани до 17 часот на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас.

До 17 часот во Охрид на гласање излегле 64 отсто од гласачите, во Дебрца 65 проценти

Сител - 24.03.2013

Според последните информации од општинските изборни комисии, на локалните избори до 17 часот во Охрид излегле 64,62 отсто од граѓаните со право на глас, додека во општина Дебрца тој процент изнесува ...

Отворени сите 152 гласачки места во Битола

Press24 - 24.03.2013

Во Битола утрово во 7 часот беа отворени сите 152 гласачки места Претседателот на општинската изборна комисија-ОИК Зоран Насев соопшти дека во општина Битола се отворени сите 152 гласачки места на ...

Во Струга се гласа во фер и демократски избори

Press24 - 24.03.2013

Претседателот на Општинската изборна комисија во Струга Џенгис Хани информира дека до 17 часот на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас.

Висока излезност во Кичево и Охрид до 17 часот

Алфа - 24.03.2013

Во Кичево до 17 часот, според Општинската изборна комисија, излезноста на гласачите е 71,85 отсто. Гласањето се одвива во најдобар ред и не се забележани никакви неправилности, информираат од ОИК.

Во Струга нема изборни инциденти, излезноста е 57 проценти

Алфа - 24.03.2013

Според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија во Струга Џенгис Хани до 17 часот на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас.

Струга: Излезеност од 57%, нема пријави за изборни инциденти

Курир - 24.03.2013

До 17 часот во Струга, според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија во Струга, Џенгис Хани, на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас.

Во Дебар до 17 часот гласалe 45,6, во Центар Жупа 56 отсто од граѓаните

Сител - 24.03.2013

Во општините Дебар и Центар Жупа, изборниот ден минува без никакви проблеми. Во општина Дебар до 17 часот на гласање излегле 7.736 лица со право на глас или 45,6 отсто од вкупно запишаните 16.948 ...

Струга: Излезеност од 57% до 17

А1 On - 24.03.2013

До 17 часот во Струга, според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија во Струга, Џенгис Хани, на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас.

Во општина Гостивар до 17 часот речиси половината од гласачите излегле на гласање

Сител - 24.03.2013

Од отварањето на 89-те избирачки места во општина Гостивар, до 17 часот гласале 35.650 граѓани, што е приближно 47 проценти од вкупниот броја запишани избирачи, информираат од ОИК - Гостивар.

Затворени гласачките места

Нова ТВ - 24.03.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти локални избори по осамостојувањето.

Затворени гласачките места

Капитал - 24.03.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти локални избори по осамостојувањето.

Затворени гласачките места

Економски - 24.03.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти локални избори по осамостојувањето.

Заврши гласањето, затворени избирачките места

Inpress - 24.03.2013

Скопје, 24. март 2013 (ИНПРЕС) Точно во 19:00 часот беа затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти локални избори по осамостојувањето.

Заврши гласањето на локалните избори

Р.С.Европа - 24.03.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните можеа да гласаат на денешните локални избори. По затворањето на гласачките места можат да гласаат само лицата кои во тој момент се ...

Затворени избирачките места

Кирилица - 24.03.2013

Избирачките места во земјава се затворени. По затворањето на гласачките места во 19 часот, може да гласаат само граѓаните што во тој момент се затекнале во објектот каде што се гласа.

ВИДЕО Дошла да гласа, а некој веќе гласал наместо неа

+инфо - 24.03.2013

При посета на избирачки одбори во општина Штип, во избирачкото место 2266 во населбата 8 Ноември, непосредно пред избирачкото место лицето со иницијали Б.Д.

Шестти локални избори во Македонија

Нетпрес - 24.03.2013

Повеќе од 1,7 милиони македонски граѓани со право на глас денеска ќе излезат на гласачки места за на шесттите по ред локални избори изберат ново раководство во 80 општини и Град Скопје.

Во Македонија се гласа на локални избори

Р.С.Европа - 24.03.2013

Денеска во Република Македонија се одржуваат шестите по ред локални избори од независноста на земјата. Се гласа за градоначалници и советници во 80 општини и во Градот Скопје.

Едно гласачко место во Гостивар остана неотворено

Press24 - 24.03.2013

Изборниот процес во општина Гостивар утрово почнал без проблеми, информира Општинската изборна комисија. Од 89 гласачки места, само едно не е отворено навреме.

Македонија бира градоначалници

Макфакс - 24.03.2013

Во недела, во 7 часот, се отвораат гласачките места, а македонските граѓани ќе изберат градоначалници за 80 општини и Град Скопје.

Во Гостивар поради одрон на пат едно гласачко место не е отворено навреме

Курир - 24.03.2013

Во Гостивар од 89 гласачки места, само едно не е отворено навреме. Инаку изборниот процес во оваа општина утрово почнал без проблеми, информира Општинската изборна комисија.

На локалните избори учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и за советници

Сител - 24.03.2013

На петтите локални избори по независноста на Македонија, што се одржуваат денеска ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници.

Во општина Битола отворени сите 152 гласачки места

Алфа - 24.03.2013

Претседателот на општинската изборна комисија-ОИК Зоран Насев соопшти дека во општина Битола, утрово точно во 7 часот беа отворени сите 152 гласачки места на кои може да гласаат 81.373 избирачи.

Едно гласачко место во Гостивар неотворено поради одрон на пат

Сител - 24.03.2013

Изборниот процес во општина Гостивар утрово почнал без проблеми, информира Општинската изборна комисија. Од 89 гласачки места, само едно не е отворено навреме.

Во општините Могила и Новаци отворени сите гласачки места

Сител - 24.03.2013

Општинските изборни комисии во Могила и Новаци утрово потврдија дека точно во 7 часот почна гласањето на подрачјето на нивните општини.

Почнаа локалните избори

МКД - 24.03.2013

Од 7 часот утрово се отворија 2.976 гласачки места со што почнаа петтите локални избори од независноста на Македонија. Граѓаните денеска избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот ...

Граѓаните ќе избираат градоначалници и советници во 80 општини

Курир - 24.03.2013

Граѓаните денеска ќе избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје и тоа за 350 кандидати за градоначалници и за 480 листи за советници.

Навреме и без проблеми почна гласањето во Прилеп, Кривогаштани, Долнени и Крушево

Алфа - 24.03.2013

Точно навреме, во 7 часот, и без никакви проблеми се отворени сите избирачки места во Прилеп и во општините Кривогаштани, Долнени и Крушево.

До 10 часот во Охрид гласале 16 отсто, а во Дебарца 20 отсто од граѓаните

Курир - 24.03.2013

Според податоците на општинските изборни комисии, на избори до 10 часот во Охрид излегле над 16 отсто од граѓаните со право на глас, додека во општина Дебрца тој процент изнесува над 20 отсто.

Гласањето во Охрид и Дебарца тече во најдобар ред

Курир - 24.03.2013

Сите гласачки места на територијата на општините Охрид и Дебрца се отворени во законски утврдениот рок и гласањето на локалните избори 2013 почна и се одвива непречено.

Отворени сите избирачки места во Велес

Макфакс - 24.03.2013

Започна гласањето на шестите по ред локални избори, на кои на 73-те избирачки места во Велес правото на глас може да го искористат 46.202 граѓани од општината.

Едно гласачко место во Гостивар неотворено поради одрон на пат

А1 On - 24.03.2013

Изборниот процес во општина Гостивар утрово почнал без проблеми, информира Општинската изборна комисија. Од 89 гласачки места, само едно не е отворено навреме.

Во општина Маврово-Ростуше отворени сите 30 избирачки места

Сител - 24.03.2013

Гласањето на овогодинешните локални избори во општината Маврово-Ростуше, започна навреме и без проблеми, информираат од Општинската изборна комисија.

Навреме отворени сите гласачки места во општина Куманово

Сител - 24.03.2013

Сите гласачки места во општина Куманово навреме се отворени. Гласањето се спроведува мирно без никакви забелешки. Своето право на глас може да го оставарат 88.708 граѓани на општина Куманово на 128 ...

Отворени сите 30 избирачки места во Маврово-Ростуше

Press24 - 24.03.2013

Денеска навреме и без проблеми започна и гласањето во Маврово-Ростуше Во Маврово утринава навреме биле отворени сите 30 избирачки места.

Во општина Дебар се гласа без проблеми

Сител - 24.03.2013

Во општина Дебар сите гласачки места се отворени навреме и гласањето на локалните избори 2013 започна и се одвива непречено. - Гласачките места се отворени во седум часот.

Македонија гласа на локални избори

Капитал - 24.03.2013

На денешните локални избори учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници, односно поднесени се 350 листи за градоначалници и 480 листи за советници.

ВИДЕО: Гласачките места навремено отворени во општините Охрид и Дебрца

Сител - 24.03.2013

Сите гласачки места на територијата на општините Охрид и Дебрца се отворени во законски утврдениот рок и гласањето на локалните избори 2013 почна и се одвива непречено.

Граѓаните имаат можност да гласаат за 8.878 кандидати за градоначалници и советници

Нетпрес - 24.03.2013

На шестите локални избори во земјава, што се одржуваат денеска ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници. Поднесени се 350 листи за градоначалници и 480 листи за советници.

Во општина Битола отворени сите 152 гласачки места

Сител - 24.03.2013

Претседателот на општинската изборна комисија-ОИК Зоран Насев соопшти дека во општина Битола, утрово точно во 7 часот беа отворени сите 152 гласачки места на кои може да гласаат 81.373 избирачи.

Не се отворени две избирачки места во Чашка и Петровец - немало гласачи

Press24 - 24.03.2013

Не се отворени две избирачки места во општините Чашка и Петровец бидејќи во нив нема гласачи Не се отворени две избирачки места во општините Чашка и Петровец бидејќи во нив нема гласачи.

Гласањето почна и во Охрид и Дебрца

Press24 - 24.03.2013

Сите гласачки места на територијата на општините Охрид и Дебрца се отворени во законски утврдениот рок и гласањето на локалните избори 2013 почна и се одвива непречено.

Во Кавадарци фатено лице како го фотографира избирачкото ливче

А1 On - 24.03.2013

На избирачко место 674 во Кавадарци е фатено лице како го фотографира избирачкото ливче. Од членот на комисијата е побарано да се затвори избричкато место и да се внесе во записник случајот.

Без проблеми започна гласањето и во Прилеп

Press24 - 24.03.2013

Денеска точно навреме и без никакви проблеми започна гласањето и во Прилеп, Кривогаштани, Долнени и Крушево Своето право на глас во Прилеп може да го остварат 63.376 избирачи на 132 гласачки места.

Македонија избира локална власт

Макфакс - 24.03.2013

Локални избори се одржуваат во недела во Република Македонија. Македонските граѓани на локалните избори до 19 часот ќе треба да изберат 80 градоначалници и уште еден за градот Скопје.

Неправилности во Гостивар уште пред да почне избирачкиот процес

+инфо - 24.03.2013

Набљудувачите на една партија стационирани на гласачите места во подрачјето на Општина Гостивар, известуваат за неправилности во гласачкото место 420 во просториите на Основното училиште „Единство“ ...

Во главниот град ќе се гласа на 536 избирачки места

Курир - 24.03.2013

На локалните избори што се одржуваат денеска за Советот на Град Скопје и за градоначалник на Град Скопје своето право на глас можат да го искористат 443.770 граѓани запишани во избирачкиот список на ...

Навреме отворени гласачките места во општина Струга

Сител - 24.03.2013

Сите гласачки места во општина Струга денеска беа отворени во законски утврдениот рок, информира претседателот на Општинската изборна комисија од Струга, Џенгис Хани.

Македонија денеска избира градоначалници

Кајгана - 24.03.2013

Изутринава во 7 часот, се отворија гласачките места во земјава, каде македонските граѓани ќе можат да го дадат својот глас со цел избор на градоначалници за 80 општини и Град Скопје.

Во Велес одзивот на граѓаните до 10 часот 13,5 проценти

Сител - 24.03.2013

Од 46.221 избирачи кои гласаат на 73 избирачки места до 10 часот во Велес на гласање излегле 6.311 граѓани или 13,5 проценти.

До 10 часот излезeноста на ниво на општина Штип изнесува 17,16 %

А1 On - 24.03.2013

Во Штип, од вкупно 69 избирачкиместа, 67 избирачки места беа отворени во 7 часот. Две од избирачките места беа отворени со задоцнување.

Во Струга се гласа без проблеми

Press24 - 24.03.2013

Денеска сите гласачки места во Струга се отворени навреме и без проблеми На петтите локални избори во Струга се гласа на 78 избирачки места и според досегашните информации од Општинската изборна ...

Поради немање гласачи неотворени две избирачки места

Нетпрес - 24.03.2013

Две избирачки места во Скопје и Велес не се отворени утрово поради немање на евидентирани гласачи. Државната изборна комисија информираше дека утрово не се отворени две избирачки места во скопски ...

За три часа во општина Битола гласале 13.002 граѓани со право на глас

Сител - 24.03.2013

Изборот на градоначалник и членови на Советот на општина Битола се одвива без проблеми и за три часа гласале 15,9 отсто од граѓаните кои се евидентирани во Единствениот избирачки список, информираат ...

Активист на партија гласал за повеќе лица - неправилности во Гостивар

Press24 - 24.03.2013

Набљудувач на една од партиите во селото Симница, пријавил дека околу 9:00 часот се случила тешка повреда на изборниот процес во избирачко место бр.512 во селото.

Кавадарци: Фатено лице кое си го фотографирало ливчето

Press24 - 24.03.2013

На избирачкото место 674 во Кавадарци, било фатено лице како го фотографира избирачкото ...

Во Дебар 6,17% излезеност до 10 часот

Press24 - 24.03.2013

Текот на гласањето во општина Дебар минува без никакви проблеми, но со слаб одзив на гласачи - Од вкупно 16.948 избирачи кои гласаат на 24 избирачки места, до десет часот своето граѓанско право го ...

Локални избори во Македонија

Алфа - 24.03.2013

Мирно и без никакви инциденти започна изборниот ден во Скопје. Гласањето денеска започна во 7 часот а ќе трае непрекинато до 19 часот, кога се затвораат избирачките места.

Во Битола до 10 часот гласале 15,9 отсто од граѓаните

Курир - 24.03.2013

Во општина Битола за три часа гласале 15,9 отсто од граѓаните кои се евидентирани во Единствениот избирачки список, информираат од ОИК-Битола.

Гласање за повеќе лица во Гостивар

+инфо - 24.03.2013

Набљудувач на една партија во село Симница, Гостиварско, пријави дека околу 9 часот на избирачко место бр. 512, едно лице активист на една партија, гласало за повеќе лица.

Во Прилеп одѕивот до 10 часот 15,5 отсто

Сител - 24.03.2013

Гласањето во Прилеп и во општините Кривогаштани, Долнени и Крушево се одвива непречено и без проблем, информираат од општинските изборни комисии.

Во Кочани до 10 часот гласале 17,2 отсто од граѓаните со право на глас

Сител - 24.03.2013

Во општина Кочани од запишаните 32.608 граѓани со право на глас до 10 часот гласале 17,2 отсто од гласачите, во општина Зрновци гласале 15 отсто од запишаните 2.688 граѓани, додека во општина ...

ОИК: Изборниот процес во Гостивар тече без проблеми

Press24 - 24.03.2013

Во општина Гостивар од вкупно 75.109 запишани гласачи во избирачкиот список, своето право да гласаат на петтите локални избори од отварањето на избирачките места го искоритиле 7.105 граѓани или 9,5 ...

Во Кавадарци фатено лице како го фотографира ливчето

Сител - 24.03.2013

На избирачкото место 674 во Кавадарци, било фатено лице како го фотографира избирачкото лице. Откако лицето било фатено како го фотографира ливчето, местото е затворно и гласањето е прекинато.

Граѓани од општина Струга ги немало во избирачкиот список

Сител - 24.03.2013

Граѓани на општина Струга денеска се пожалија дека ги нема на избирачкиот список на гласачките места каде што гласале досега.

ОИК Струга: Нема поплаки од граѓаните дека ги нема во избирачкиот список

Press24 - 24.03.2013

Претседателот на Општинската изборна комисија Џенгис Хани вели дека до комисијата засега не пристигнале вакви поплаки од страна на избирачите и дека засега во гласањето во Струга се одвива во ...

Во Маврово-Ростуше одѕивот до 10 часот околу шест проценти

Сител - 24.03.2013

Во Маврово-Ростуше, каде во избирачкиот список има 9.416 запишани гласачи, до 10 часот изборното право го искористиле 660 граѓани или приближно околу 6 проценти.

ОИК Струга-нема поплаки од граѓани за избирачкиот список

Р.С.Европа - 24.03.2013

Некои граѓани од Струга денеска се пожалија дека кога отишле да гласаат нивните имиња ги намало на избрачкиот список. Но, претседателот на Општинската изборна комисија Џенгис Хани за МИА изјави дека ...

21 отсто од граѓаните во Маврово излегле на гласање

Press24 - 24.03.2013

Од 9.416 граѓани кои се на избирачкиот список, во Маврово-Ростуше до 13 часот изборачкото право го искористиле 1.988 граѓани или приближно околу 21 процент Според претседателот на ОИК Пејо Кироски, ...

До 13 часот одѕивот во Охрид 40,2, а во Дебрца над 44 отсто од избирачите

Сител - 24.03.2013

Релативно висока излезеност на граѓаните на Охрид и на Дебрца на локалните избори што се одржуваат денеска. Според податоците на општинските изборни комисии, на изборите до 13 часот во Охрид излегле ...

Гласањето во Штип тече во најдобар ред

Press24 - 24.03.2013

Во Општина Штип утрово без проблеми се отворени 69 избирачки места, на кои правото на глас може да го искористат 41.573 граѓани Претседателката на Општинската изборна комисија Штип Лидија Савиќ ...

Македонци во Струга не можеле да гласаат, ги немало на Избирачкиот список

Сител - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

Во Дебар излезеноста 22,8 отсто, a во Центар Жупа 38,3 отсто

Сител - 24.03.2013

Изборниот тек во општините Дебар и Центар Жупа минува без никакви проблеми и споредено со утринските часови излезеноста се зголемува, потврдуваат од Општинсите изборни комисии.

Струга - Семејно гласање и други проблеми

Р.С.Европа - 24.03.2013

Во Струга и струшко изборниот процес за сега се одвива мирно без нарушување на изборната атмосфера. Според набљдувачите кои се наоѓаат на избирачките места забележана била појава на семејно гласање, ...

Изборен процес - Гласање, броење, резултати, жалби...

Inpress - 24.03.2013

Скопје, 24. март 2013 (ИНПРЕС) На 2.976 гласачки места во Македонија денеска од 7 до 19 часот можат да гласаат 1.743.403 избирачи.

Во Гостивар излезеноста околу 27 отсто

Нетпрес - 24.03.2013

Во општина Гостивар од вкупно 75.109 запишани гласачи во избирачкиот список, досега гласале вкупно 20.456 граѓани или приближно 27 отсто.

Македонци не можеле да гласаат во Струга

+инфо - 24.03.2013

Голем број на граѓани, Македонци од Струга, се пожалиле во Општинската изборна комисија во овој град дека не може да гласаат, бидејќи ги немало во единствениот избирачки список.

Во општина Гостивар излезеноста близу 30 проценти

Сител - 24.03.2013

Во општина Гостивар од вкупно 75.109 запишани гласачи во избирачкиот список, своето право на глас на локалните избори го искористиле 20.456 граѓани или приближно 28 отсто.

Одѕивот во Велес до 13 часот 33,64 отсто

Сител - 24.03.2013

Според Општинската изборна комисија до 13 часот во Велес на 73 избирачки места од 46.261 избирачи гласале 15.543 или 33,64 отсто.

Куманово: Во две избирачки места, регистрирани помали проблеми

А1 On - 24.03.2013

Во Куманово во две изборни места се регистрирани помали проблеми, при што веднаш биле повикани двајца полициски службеници.

Навреме отворени гласачките места во Делчево, Берово, Пехчево и Македонска Каменица

Сител - 24.03.2013

Точно во 7 часот се отворени сите 72 избирачки места во Малешевско-пијанечкиот регион. Во Општината Берово 11.288 избирачи ќе може да гласаат на 16 избирачки места и да се изјаснат за четвроцата ...

Одѕивот во Велес до 13 часот 33,64 %

Press24 - 24.03.2013

Според Општинската изборна комисија до 13 часот во Велес на 73 избирачки места од 46.261 избирачи гласале 15.543 или 33,64 отсто.

Одѕивот на гласачи во Гостивар 27 отсто

Курир - 24.03.2013

Oд вкупно 75.109 запишани гласачи во избирачкиот список во општина Гостивар своето право на глас на локалните избори го искористиле 20.456 граѓани или приближно 27 отсто.

Во општина Битола до 13 часот гласале 40,25 отсто од избирачите

Алфа - 24.03.2013

Во фер и демократска атмосфера на 152 избирачки места во урбаниот дел на градот и населените места, битолчани од 7 часот утрово го остваруваат своето право на избор.

Во Кочани гласале 43% од граѓаните до 14 часот

Press24 - 24.03.2013

Гласањето на 56-те избирачки места во општина Кочани се одвива без проблеми и во најдобар ред. Во Општинската изборна комисија ги сумираат резултатите и процентот на излезност до 14 часот изнесува 43 ...

Во Штип рекордни 43, 15 % излезeност во 13 часот, во Кочани – 33%

А1 On - 24.03.2013

Во општина Штип, од обработени 66 избирачки места од вкупно 69, бројот на гласачи што го оствариле своето право на глас изнесува 17.919, односно 43,15 %.

До 13 часот во Штип гласале 43 отсто од избирачите

Алфа - 24.03.2013

Во Штип до 13 часот правото на глас го искористиле 43 отсто од вкупно 41.573 избирачи во општината. Претседателката на Општинската изборна комисија Лидија Савиќ изјави дека гласањето се одвива ...

(ФОТО) Краток прекин на гласањето во избирачките места 2292 и 2293 во Штип

А1 On - 24.03.2013

Билбордот со плаката на кандидат за градоначалник, кој се наоѓа во непосредна близина на гласачките места 2292 и 2293 беше причината за краток прекин на гласањето.

Тетово: Над 200 избирачи ги нема во избирачките списоци

А1 On - 24.03.2013

Според изјавата на претседателот а Општинската изборна комисија во Тетово, Илјаз Халими, избирачките места во Тетово се отворени точно навреме, во 7 часот и не се забележани поголеми наручувања на ...

До 13 часот во Делчево гласале 43,74, а во Македонска Каменица 49,88 отсто од избирачите

Сител - 24.03.2013

Од запишаните 14.974 избирачи во општината Делчево до 13 часот на 33 избирачки места излегле да гласаат 43,74 отсто од граѓаните.

Гласањето во Штип се одвива без проблеми

Сител - 24.03.2013

Во Општина Штип утрово без проблеми се отворени 69 избирачки места, на кои правото на глас може да го искористат 41.573 граѓани.

Навреме отворени избирачките места во Велес

Сител - 24.03.2013

Сите избирачки места во Велес се отворени навреме и гласањето се одвива во најдобар ред. Како што информира претседателката на Општинската изборна комисија Емилија Андова, на вкупно 73 избирачки ...

Приведени две лица во Прилеп заради сликање на ливчето

А1 On - 24.03.2013

Во избирачкото место 1381 (основен суд Прилеп), е фатено и пријавено лице како го слика гласачкото ливче, a истото е вработено во општината Прилеп. Во избирачко место 1376 (О.У.

Во Битола отворени сите гласачки места

Курир - 24.03.2013

Претседателот на општинската изборна комисија-ОИК Зоран Насев соопшти дека во општина Битола, утрово точно во 7 часот беа отворени сите 152 гласачки места на кои може да гласаат 81.373 избирачи.

На локалните избори учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и за советници

А1 On - 24.03.2013

На петтите локални избори по независноста на Македонија, што се одржуваат денеска ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници.

Отворени сите избирачки места во Делчево, Берово, Пехчево и Македонска Каменица

Press24 - 24.03.2013

Точно во 7 часот се отворени сите 72 избирачки места во Малешевско-пијанечкиот регион. Во Општината Берово 11.288 избирачи ќе може да гласаат на 16 избирачки места и да се изјаснат за четвроцата ...

Активисти на политичка партија купувале гласови пред избирачките места

+инфо - 24.03.2013

Активисти на политичка партија од албанскиот политички блок се забележани како им даваат пари на граѓани од Гостивар во близина на oсновното училиште „Единство“ каде што се сместени избирачките места ...

Македонија гласа за градоначалници и советници во општините

Економски - 24.03.2013

На денешните локални избори учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници, односно поднесени се 350 листи за градоначалници и 480 листи за советници.

Кривични пријави за кумановец кој дивеел на избирачкото место

+инфо - 24.03.2013

Две кривични пријави заработил дваесет и осумгодишен кумановец кој утрово на избирачкото место во основното училиште „Наим Фрешери“ го расфрлил избирачкиот материјал.

Бесен кумановчанец дивеел во избирачко место

Press24 - 24.03.2013

28 кумановчанец кривично ќе одговара откако утринава дивеел во избирачко место во Куманово. Кумановчанецот утринава, во избирачкото место во основното училиште „Наим Фрешери“ се збеснал и го расфрлил ...

Стружани со валидни лични карти вратени од гласачките места

Inpress - 24.03.2013

Струга, 24. март 2013 (ИНПРЕС) Граѓани од Струга со македонско потекло денеска револтирано зборуваа пред гласачките места и пред вратите на ОИК дека ги нема на единствениот изборачки список и не ...

Гласање без проблеми и во Центар Жупа

Курир - 24.03.2013

Во општина Центар Жупа сите избирачки места се отворени навреме, гласањето се одвива без никакви проблеми и до девет часот граѓанското право го оствариле 910 гласачи.

Во Штип ќе гласаат 41.573 граѓани

Курир - 24.03.2013

Во Општина Штип утрово без проблеми се отворени 69 избирачки места, на кои правото на глас може да го искористат 41.573 граѓани.

Гласањето во Велес се одвива во најдобар ред

Press24 - 24.03.2013

Сите избирачки места во Велес се отворени навреме и гласањето се одвива во најдобар ред. Како што информира претседателката на Општинската изборна комисија Емилија Андова, на вкупно 73 избирачки ...

Во Охрид на гласање излегле 64 отсто од гласачите

Press24 - 24.03.2013

Според последните информации од општинските изборни комисии, на локалните избори до 17 часот во Охрид излегле 64,62 отсто од граѓаните со право на глас, додека во општина Дебрца тој процент изнесува ...

И во Центар Жупа засега фер и демократска атмосфера

Press24 - 24.03.2013

Во општина Центар Жупа сите избирачки места се отворени навреме, гласањето се одвива без никакви проблеми и до девет часот граѓанското право го оствариле 910 гласачи.

Во Дебар гласале 45,6 проценти од граѓаните

Press24 - 24.03.2013

Во општините Дебар и Центар Жупа, изборниот ден минува без никакви проблеми Во општина Дебар до 17 часот на гласање излегле 7.736 лица со право на глас или 45,6 отсто од вкупно запишаните 16.948 ...

До 17 часот во Охрид гласале 64 %, а во Дебарца 65 % од гласачите

Курир - 24.03.2013

На локалните избори до 17 часот, според последните информации од општинските изборни комисии, во Охрид излегле 64,62 отсто од граѓаните со право на глас, додека во општина Дебарца тој процент ...

Боки 13 го нема во избирачкиот список

+инфо - 24.03.2013

Шоуменот Бојан Јовановски, попознат како Боки 13 денеска не успеа да го оствари своето избирачко право поради тоа што го немало на избирачкиот список.

Во општина Центар Жупа сите избирачки места се отворени навреме

Сител - 24.03.2013

Во општина Центар Жупа сите избирачки места се отворени навреме, гласањето се одвива без никакви проблеми и до девет часот граѓанското право го оствариле 910 гласачи.

Изборите во источна Македонија мирни

Алфа - 24.03.2013

153.322 гласачи од брегалничкиот регион во трета изборна единица денеска имаа можност да гласаат на шестите локални избори.

Во Тиквешијата масовно со забележани нерегуларности

Алфа - 24.03.2013

Масовен одзив на тиквешани на овие локални избори. Во Кавадарци до 18 часот на 54 избирачки места гласаа над 60 отсто од вкупно запишаните 32.006 избирачи.

Во Гостивар до 17 часот речиси половината од гласачите излегле на гласање

А1 On - 24.03.2013

Од отварањето на 89-те избирачки места во општина Гостивар, до 17 часот гласале 35.650 граѓани, што е приближно 47 проценти од вкупниот броја запишани избирачи, информираат од ОИК – Гостивар.

Во Гостивар гласале 47% од граѓаните до 17 часот

Press24 - 24.03.2013

Според Оливера Јосифоска, потпретседателката на ОИК, за време на изборниот процес не се регистрирани нарушувања и нерегуларности.

Боки 13 нема право на глас!

Курир - 24.03.2013

На својот Фејсбук профил, екстравагантниот Боки 13 остави статус во кој вели дека немал право на глас. -Јас денеска, по сите права и прописи, се дотерав и отидов да го искористам своето право на ...

(ВИДЕО) Дошла да гласа, а некој веќе гласал за неа

А1 On - 24.03.2013

При посета на избирачки одбори во општина Штип, во избирачкото место 2266 во населбата 8 Ноември, непосредно пред избирачкото место лицето со иницијали Б.Д.

Заврши гласањето

А1 On - 24.03.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти локални избори по осамостојувањето.

Заврши гласањето за локалните избори

Капитал - 24.03.2013

Денешните петти локални избори по осамостојувањето на Република Македонија завршија. Во 19 часот заврши гласањето за градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Боки 13 без право на глас

Кирилица - 24.03.2013

Шоуменот Бојан Јовановски им се пожали на своите пријатели на Фајсбук неговото име го нема на избирачкиот список. - Јас денеска по сите правила и прописи се дотерав и отидов да го искористам своето ...

Се затворија гласачките места

+инфо - 24.03.2013

Во 19 часот се затворија гласачките места, на кои граѓаните од 7 часот наутро гласаа за градоначалници и за советници на шестите локални избори.

Боки 13 се пожали: Јас немам право на глас!

Хитпортал - 24.03.2013

Б оки 13, на својот Фејсбук профил денеска се пожали дека не можел да гласа на локалните избори. Дотеран, тој отишол да ја исполни неговата граѓанска должност, но за жал го немало во избирачкиот ...

На Боки 13 не му било дозволено да гласа

Press24 - 24.03.2013

Денеска македонскиот контроверзен шоумен Боки 13 на социјалната мрежа Фејсбук се пожали дека не можел да гласа Јас денеска по сите правила и прописи се дотерав и отидов да го искористам своето право ...

Навреме и без проблеми почна гласањето во општините, Прилеп, Долнени, Кривогаштани и Крушево

Денешен - 24.03.2013

Точно навреме, во 7 часот, и без никакви проблеми се отворени сите избирачки места во Прилеп и во општините Кривогаштани, Долнени и Крушево.

Неотворено едно гласачко место во Гостивар

Денешен - 24.03.2013

Изборниот процес во општина Гостивар утрово почнал без проблеми, информира Општинската изборна комисија. Од 89 гласачки места, само едно не е отворено навреме.

ОХРИД: До 17 часот на гласање излегле 64 отсто од гласачите, во Дебрца 65 проценти

Вечер Прес - 24.03.2013

Според последните информации од општинските изборни комисии, на локалните избори до 17 часот во Охрид излегле 64,62 отсто од граѓаните со право на глас, додека во општина Дебрца тој процент изнесува ...

Боки 13 го нема во избирачкиот список

Либертас - 24.03.2013

На својот Фејсбук профил Боки 13 објави дека и него го нема на избирачкиот список. - Јас денеска по сите правила и прописи се дотерав и отидов да го искористам своето право на глас, ама ме нема во ...

Во Струга нема пријави за изборни инциденти, излезноста е 57 проценти

Локално - 24.03.2013

Според информациите на претседателот на Општинската изборна комисија во Струга Џенгис Хани до 17 часот на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас.

Евидентирано гласање за повеќе лица во Гостивар

Либертас - 24.03.2013

Набљудувач на една партија во село Симница, Гостиварско, пријави дека околу 9 часот на избирачко место бр. 512, едно лице, активист на една партија, гласало за повеќе лица.

Нерегуларности на локалните избори

Вечер Прес - 24.03.2013

Кавадарци: Фатено лице кое си го фотографирало ливчето На избирачкото место 674 во Кавадарци, било фатено лице како го фотографира избирачкото лице.

Завршија локалните избори, се чекаат резултатите

Либертас - 24.03.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти локални избори по осамостојувањето.

Во Штип рекордни 43, 15 % излезeност во 13 часот, во Кочани - 33%

Sky - 24.03.2013

Во општина Штип, од обработени 66 избирачки места од вкупно 69, бројот на гласачи што го оствариле своето право на глас изнесува 17.919, односно 43,15 %.

Потсетување: Како поминаа претходните локални избори?

Скопје инфо - 24.03.2013

Последните локални избори во Република Македонија се одржаа пред точно 4 години. Македонија одржа мирни избори кои поминаа во демократска атмосфера.

ДИК: Изборите беа мирни, фер и демократски

Локално - 24.03.2013

Во 19 часот се затворени избирачките места на кои граѓаните на Република Македонија можеа да гласаат на денешните петти локални избори по осамостојувањето.

ФОТО: Краток прекин на гласањето во избирачките место 2292 и 2293 во Штип

Sky - 24.03.2013

Билбордот со плаката на еден кандидат за градоначалник, кој се наоѓа во непосредна близина на гласачките места 2292 и 2293 беше причината за краток прекин на гласањето.

Во Охрид излезеност од 4 отсто до 10 часот

Вечер Прес - 24.03.2013

Четири отсто од регистрираните 50 686 гласачи го оствариле своето право на глас до 10 часот, соопштија од општинската зборна комисија.

Во Тетово 200 граѓани не гласале, во Гостивар гласањето тече нормално

Вечер Прес - 24.03.2013

Во Тетово 200 гласачи се пожалиле дека ги нема на избирачките списоци, а со исклучок на овој проблем гласањето тече нормално, исто како и во Гостивар.

Во Кавадарци фатено лице како го фотографира избирачкото ливче

Канал 77 - 24.03.2013

Од членот на комисијата е побарано да се затвори избричкато место и да се внесе во записник случајот. Местото е затворено и гласањето е прекинато.

Македонци во Струга не можеле да гласаат, ги немало на Избирачкиот список

Либертас - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

Петти локални избори во независна Македонија

Фактор - 24.03.2013

Денеска во Македонија се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Се бираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Кога нема луѓе, нема ни гласање

Република - 24.03.2013

На две локации едната во Скопје а другата во Велешко утрово не биле отворени две избирачки места во општините Чашка и Петровец. Причината не се инциденти туку едноставно нема луѓе.

Македонци во Струга не можеле да гласаат

Денешен - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

Македонија денес гласа!

Точка - 24.03.2013

Граѓаните на Република Македонија денес излегуваат на локални избори. Право на глас имаат вкупно 1.7 милиони избирачи. Гласањето започна денес во 07 часот, а ќе заврши во 19 часот.

Во Центар Жупа гласањето се одвива без проблеми со 15 отсто излезност

Sky - 24.03.2013

Шефко Јусуф, претседател на Општинската изборна комисија за Центар Жупа, информираше дека во сите изборни места гласањето е започнато на време.

ВИДЕО: Дошла да гласа, а некој веќе гласал за неа

Либертас - 24.03.2013

При посета на избирачки одбори во општина Штип, во избирачкото место 2266 во населбата 8 Ноември, непосредно пред избирачкото место лицето со иницијали Б.Д.

Во Битола отворени сите гласачки места

Вечер Прес - 24.03.2013

Претседателот на општинската изборна комисија-ОИК Зоран Насев соопшти дека во општина Битола, утрово точно во 7 часот беа отворени сите 152 гласачки места на кои може да гласаат 81.373 избирачи.

Во Велес гласањето се одвива во најдобар ред

Вечер Прес - 24.03.2013

Во Велес сите избирачки места се отворени навреме и гласањето се одвива во најдобар ред. Како што информира претседателката на Општинската изборна комисија Емилија Андова, на вкупно 73 избирачки ...

Во Прилеп фатен висок партиски службеник како го фотографира ливчето

Либертас - 24.03.2013

Во избирачкото место 1381 (основен суд Прилеп), е фатено и пријавено лице како го слика гласачкото ливче, лице кое патем е портпарол на актуелниот градоначалник и е вработена во Општината, брифираат ...

Во Прилеп до 13 часот гласале 45% од граѓаните

Канал 77 - 24.03.2013

Според податоците добиени од Општинските изборни комисии до 13 часот најголем одзивот на гласање е во Прилеп 45%, во Крушево на гласање излегле 40,6%, во Кривогаштани 36,8%, а најмала излезност во ...

Без проблеми гласањето во Штип и Карбинци до 13 часот

Канал 77 - 24.03.2013

Инаку во Штип има 41.573 гласачи, до 13 часот гласале 17.919 гласачи или 43,15 % од гласачкото тело. Во општина Карбинци до 13 часот излезноста била 40 % од гласачкото тело кое што тука брои 3241 ...

Активисти на партија од албанскиот блок фатени како купуваат гласови

Република - 24.03.2013

Активисти на политичка партија од албанскиот блок околу 12 часот биле забележани со припадници на ромската заедница кои живеат во близина на ОУ „Единство“ во Гостивар каде што се сместени избирачките ...

Мирни избори на крајниот исток од државата

Канал 77 - 24.03.2013

Единствено во Македонска Каменица каде по избирачкиот список се запишани 6692 гласачи кои гласаат на 14 избирачки места, излезноста е 19, 3%.

Во Гостивар излезеност од 10 отсто до 10 часот

Вечер Прес - 24.03.2013

Во Гостивар гласањето тече во нормален ред а од вкупно 75 139 граѓани со право на глас, 7105 граѓани или 10 отсто до 10 часот излегоа да гласаат.

Во Гостивар поради одрон едно избирачко место не е отворено на време

Sky - 24.03.2013

Без никакви проблеми е започнат изборниот процес на 89 гласачки места во Гостивар освен во едно кое не е отворено на време.

СТРУГА: Со валидни лични карти не можеле да гласаат, ги немало на Избирачкиот список

Бриф - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во Општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список.

До десет часот во Дебар гласале 6,17 отсто

Денешен - 24.03.2013

Текот на гласањето во општина Дебар минува без никакви проблеми, но со слаб одзив на гласачи. - Од вкупно 16.948 избирачи кои гласаат на 24 избирачки места, до десет часот своето граѓанско право го ...

Гласањето во Струга се одвива мирно

Република - 24.03.2013

Гласањето во Струга претпладнето се одвива непречено и без проблеми во сите 78 избирачки места. -Сите 78 избирачки места се отворени навремено во 7 часот.

Во Кочани до 14 часот одѕивот 43 отсто

Вечер Прес - 24.03.2013

Гласањето на 56-те избирачки места во општина Кочани се одвива без проблеми и во најдобар ред. Во Општинската изборна комисија ги сумираат резултатите и процентот на излезност до 14 часот изнесува 43 ...

За три часа во општина Битола гласале 13.002 граѓани

Денешен - 24.03.2013

Изборот на градоначалник и членови на Советот на општина Битола се одвива без проблеми и за три часа гласале 15,9 отсто од граѓаните кои се евидентирани во Единствениот избирачки список, информираат ...

До 13 часот одѕивот во Охрид 40,2, а во Дебрца над 44 отсто од избирачите

Вечер Прес - 24.03.2013

Релативно висока излезеност на граѓаните на Охрид и на Дебрца на локалните избори што се одржуваат денеска. Според податоците на општинските изборни комисии, на изборите до 13 часот во Охрид излегле ...

Активисти на албанска партија давале пари на граѓани од Гостивар блиску до избирачки места

Либертас - 24.03.2013

Активисти на политичка партија од албанскиот политички блок се забележани како им даваат пари на граѓани од Гостивар во близина на oсновното училиште „Единство“ каде што се сместени избирачките места ...

Во Кавадарци фатено лице како го фотографира избирачкото ливче

Либертас - 24.03.2013

На избирачко место 674 во Кавадарци е фатено лице како го фотографира избирачкото ливче. Од членот на комисијата е побарано да се затвори избричкато место и да се внесе во записник случајот.

Гласање, броење, резултати, жалби

МК News - 24.03.2013

На 2.976 гласачки места во Македонија денеска од 7 до 19 часот можат да гласаат 1.743.403 избирачи. Граѓаните ќе избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје и тоа за 350 ...

Кумоновец дивеел на избирачко место

Денешен - 24.03.2013

Кумановчанецот утринава, во избирачкото место во основното училиште „Наим Фрешери“ се збеснал и го расфрлил избирачкиот материјал низ просторијата.

(ФОТО) И Боки 13 го нема на избирачкиот список

Бриф - 24.03.2013

На својот Фејсбук профил Боки 13 објави дека и него го нема на избирачкиот список. - Јас денеска по сите правила и прописи се дотерав и отидов да го искористам своето право на глас, ама ме нема во ...

Во Кичево отворени сите избирачки места на време

Вечер Прес - 24.03.2013

Гласањето во Кичево почна мирно и без инциденти, а сите 106 избирачки места беа отворени во 7 часот наутро, информираат од Општинската изборна комисија која се наоѓа во основното училиште Владо ...

Започнаа локалните избори

Денешен - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Боки 13 нема право на глас

Република - 24.03.2013

„Јас денеска, по сите правила и прописи, се дотерав и отидов да го искористам своето право на глас, ама ме нема во избирачкиот список.

Во Струга мирно и без инциденти, 57 проценти излегле на гласање

Република - 24.03.2013

До 17 часот во Струга на гласање излегле 57 проценти од граѓаните со право на глас – информираше претседателот на Општинската изборна комисија во Струга, Џенгис Хани.

8.878 кандидати за градоначалници и за советници се кандидрани на локалните избори

Бриф - 24.03.2013

На петтите локални избори по независноста на Македонија, што се одржуваат денеска ќе учествуваат 8.878 кандидати за градоначалници и советници.

Фотографирал гласачко ливче на изборно место во Кавадарци- гласањето прекинато

Sky - 24.03.2013

Лице како го фотографира своето избирачко ливче е фатено на избирачкото место 674. Штом е забележана нерегуларноста од членот на комисијата е побарано да се затвори избирачкото место и да се внесе во ...

Петти локални избори во Македонија

Бриф - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат петтите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Македонија гласа!

Sky - 24.03.2013

На 2.976 гласачки места, својот глас според избирачкиот список треба да го дадат 1.743.403 граѓани. За Советот на Град Скопје и за градоначалник на Град Скопје своето право на глас можат да го ...

На 536 избирачки места Скопјани ќе го остварат своето право на глас

Sky - 24.03.2013

Денеска во Скопје на вкупно 536 избирачки места своето право на глас ќе го остварат вкупно 443,770 граѓани кои ќе гласаат за еден од деветте кандидати за градоначалник на градот кои поднесоа свои ...

Во Струга сите гласачки места се отворени

Вечер Прес - 24.03.2013

Во општина Струга денеска сите гласачки места беа отворени во законски утврдениот рок, информира претседателот на Општинската изборна комисија од Струга, Џенгис Хани.

Изборите завршија

Sky - 24.03.2013

Во овој момент се затвораат избирачките места во Република Македонија, за локалните избори. По големиот број изборни нерегуларности и инциденти кои потсеќаат на 1999 година, за кратко време ќе почнат ...

Македонци спречени да гласаат во Струга – ги немало во избирачкиот список

Република - 24.03.2013

Голем број граѓани, Македонци, денеска се пожалија во општинската изборна комисија во Струга поради тоа што ги нема на единствениот избирачки список, јавува МИА.

Во Струга мирно, изборните места полни

Вечер Прес - 24.03.2013

Стружани уште од раните утрински часови масовно излегоа на гласање. Според официјалните информации до 10 часот одзивот на избирачите е 10 отсто, што е најголем во овој регион.

Без проблеми се одвива гласањето во Штип и Карбинци

Канал 77 - 24.03.2013

До 10 часот, излезноста на гласање била.16,2 %. Според последните податоци, досега гласале околу 7170 гласачи. Во Штип со право на глас има 41.573 граѓани.Тие можат да гласаат за еден од четворицата ...

До десет часот во Дебар гласале 6,17 отсто

Вечер Прес - 24.03.2013

Текот на гласањето во општина Дебар минува без никакви проблеми, но со слаб одзив на гласачи. - Од вкупно 16.948 избирачи кои гласаат на 24 избирачки места, до десет часот своето граѓанско право го ...

Почнаа локалните избори

Либертас - 24.03.2013

Во Македонија денеска се одржуваат шестите локални избори по независноста на земјата. Граѓаните избираат градоначалници и советници во 80 општини и Градот Скопје.

Во Битола на време отворени сите избирачки места

Sky - 24.03.2013

Утринава точно во седум часот се отворени сите 152 гласачки места во Битола каде што своето право на глас можат да го остварат 81.373 избирачи.

Кавадарци: Затворено гласачко место поради нерегуларности во гласањето

Бриф - 24.03.2013

На избирачко место 674 во Кавадарци е фатено лице како го фотографира избирачкото ливче. Од членот на комисијата е побарано да се затвори избричкато место и да се внесе во записник случајот.

Чаирчани гласаат: Нека ни е со среќа

Н.Македонија - 24.03.2013

Во мирна атмосфера, во седум часот утрово започна гласањето на неколку изборни места лоцирани во посебното училиште "Иднина" во скопската населба Чаир Во избирачкото место 2903 процесот тече мирно, ...

Во Велес и Гевгелија изборите течат мирно

Н.Македонија - 24.03.2013

Во Велес и во Гевгелија, изборниот ден тече во мирна атмосфера На избирачкото место 0335, сместено во библиотеката “Гоце Делчев” во центарот на Гевгелија, до 13 часот излезноста била повеќе од 50 ...

Почна гласањето за локалната власт

Н.Македонија - 24.03.2013

Денеска се одржуваат Локалните избори и сите избирачки места беа отворени на време. Првите гласачи го искористија своето право на глас веднаш по отворањето на избирачките места Во Република ...

До 13 часот гласале 654.883 граѓани

Н.Македонија - 24.03.2013

До 13 часот на ниво на Република Македонија гласале вкупно 34,87 отсто од вкупниот број на запишани гласачи или 654.883 граѓани Одзивот на гласачи по општини е: Скопје 31,21 отсто Вевчани 60,52 ...

Велешани загрижени за пензиите и вработувањето

Н.Македонија - 24.03.2013

Во Велес и во Гевгелија, изборниот ден тече во мирна атмосфера На избирачкото место 0335, сместено во библиотеката “Гоце Делчев” во центарот на Гевгелија, до 13 часот излезноста била повеќе од 50 ...

Денеска молк, утре се избира локална власт

Канал5 - 23.03.2013

Граѓаните денеска ќе ги средат впечатоците и ќе донесат одлука зa кого да го дадат својот глас на шестите локални избори од осамостојувањето на Македонија.