TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонските градежни фирми турбо го градат „Рамстор“

Утрински - 17.07.2004

Под будното око на турските контролори нема одморање во работно време Работат две македонски фирми: „29 Мај“ и „Еурокомпани“ со стотина работници во две смени Сања Наумовска Трговскиот центар ?Рамстор" ќе биде готов за 280 дена, бидејќи динамиката и условите за работа се утврдени со ИСО-стандардите ...

Се копа теренот за изградба на „Рамстор"

Утрински - 15.07.2004

Подготвителни активности за изградба на трговскиот центар на Коч Турската градежна фирма ?Озер", во соработка со неколку локални градежни претпријатија, почна интензивно со активностите за изведба на градежните работи на деловно-трговскиот и електронскиот објект, дел од трговскиот центар на Коч.

Градежниците бараат помош од банките за настап на светскиот пазар

Утрински - 14.07.2004

Градежните компании се жалат на нелојална конкуренција и недостиг од финансии Големите градежни фирми ја држат социјалата и технолошкиот вишок, а малите фирми ги добиваат тендерите ВИОЛЕТА ЦВЕТКОВСКА Градежниците бараат банките поажурно да ги следат со гаранции и кредити при настап на странските ...

Градежните фирми се пред пропаѓање

Дневник - 14.07.2004

ДИРЕКТОРИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ Не очекувајте голема помош од државата, туку организирајте се во македонска градежна асоцијација, им порача министерот Јакимовски на градежниците Големите домашни градежни компании се пред пропаѓање, предупредија нивните менаџери вчера на Форумот на градежната оператива, ...

Градежните фирми тврдат дека државата им го зема бизнисот

А1 - 13.07.2004

Некогаш моќните македонските градежни фирми, тонат во се подлабока финансиска криза, и доколку државата не ги заштити од нелојалната конкуренција тие ќе се затворат, предупредија директорите на повеќе поголеми градежни компании. „Како можеме да зборуваме за инвестиционен циклус по стара шема.

Македонските градежници по кој знае кој пат, апелираат до властите дека се пред пропаѓање.

Канал5 - 13.07.2004

Нивните маки ги ставија на маса пред неколку владини претставници, банкари и осигурителни компании од кои бараат конечно да им ги решат проблемите. Министреот за економија Стевче Јакимовски ги искара градежниците дека не знаат да се самоорганизираат Нивните маки ги ставија на маса пред неколку ...