TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Георгиевски му ја префрла одговорноста на Трпески

Дневник - 09.10.2007

Од моментот кога Методија Смиленски беше избран за агент целата работа премина во рацете на НБМ , рече поранешниот премиер Љубчо Георгиевски Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски вчера му ја префрли одговорноста за откупот на државни обврзници на ексгувернерот на Народна банка Љубе Трпески, кој, со ...

Предложив бугарски агент, но помина Смиленски

Вест - 09.10.2007

ЕКСПРЕМИЕРОТ ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ СВЕДОЧЕШЕ ЗА СЛУЧАЈОТ ЕКСПОРТ - ИМПОРТ БАНКА Министрите за финансии Борис Стојменов и Никола Груевски предложиле да се откупи долгот на државата од Лондонскиот клуб на кредитори, тврдеше вчера поранешниот премиер Љубчо Георгиевски, кој како сведок се појави на ...

Георгиевски ја префрли вината од Владата на сметка на НБМ

Утрински - 09.10.2007

Експремиерот не можеше со сигурност да каже кој го предложил Смиленски за агент Љупчо Георгиевски во Основниот суд Скопје 1 сведочеше по предметот што се води против обвинетите Љубе Трпески и Методи Смиленски ЉУБИША СТАНКОВИЌ „Владата со која јас претседавав за четири години успеа да врати 100 ...

Смиленски беше идеја на Стојменов и на Трпески

Време - 09.10.2007

ЉУБЧО ГЕОРГИЕВСКИ СВЕДОК ЗА СЛУЧАЈОТ „ЕКСПОРТ ИМПОРТ“ Иницијативата за откуп на државни обврзници ја чув од поранешниот министер за финансии Борис Стојменов. Смиленски го испратија како можен агент што ќе го врши откупот. Не се сеќавам чиј избор беше тој, дали на бившиот гувернер Љубе Трпески или ...

Потпис ставив после гувернерот

Вечер Прес - 09.10.2007

Екс-премиерот Љубчо Георгиевски вчера изјави дека документот за предвремен откуп на обврзници го потпишал откако претходно истиот бил потпишан од поранешниот гувернер Љубе Трпевски. Георгиевски тврди дека трансакцијата на обврзниците била завршена и тоа задоволително Владата на РМ најмалку два пати ...

Георгиевски сведочеше во случајот за „Експорт импорт“

А1 - 08.10.2007

По препорака од Борис Стојменов и Љубе Трпески, „Симак холдинг“ го избравме за агент кој ќе ги купува државните обврзници, сведочеше во судот поранешниот премиер Љубчо Георгиевски во случајот против екс гувернерот Трпески и бизнисменот Смиленски.

Љубчо Георгиевски сведечеше во процесот против Методије Смиленски и екс гувернер Љубе Трпески

Канал5 - 08.10.2007

Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски потврди дека зад одлуката за откупување на државниот долг преку обврзници стоела владата, како што се бранат и обвинетите Методије Смиленски и поранешниот гувернер Љубе Трпески. Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски потврди дека зад одлуката за откупување на ...