TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Министерството за правда бара административците да потпишат

Вест - 24.02.2001

АНКЕТИРАЊЕ ИЛИ УЦЕНА ВО ПАЛАТАТА НА ПРАВДАТА Вчера сите претседатели на основните судови им наредиле на шефовите на тамошните одделенија, да ги повикуваат дактилографките, архиварите, хигиеничарките, поединечно да потпишат, или да се изјаснат дали учествуваат во штрајкот, тврдат судските админи На ...

Судската администрација ќе ги затвори вратите и за итни случаи

Вест - 24.02.2001

УПОЗ НАЈАВУВА ЗАОСТРУВАЊЕ НА ШТРАЈКОТ ОД ПРВИ МАРТ Министерот за правда нема право да ги прашува штрајкувачите дали се за продолжување на штрајкот и не смее да му забранува на Синдикатот да влегува во судовите и да контактира со штрајкувачите УПОЗ најавува дека, поради досегашната глувост на ...

Министерството за правда им нуди дактилографи и доставувачи на судовите

Вест - 23.02.2001

ВЛАДАТА ДОСКОКНУВА НА КРШЕЊЕТО НА ПРАВИЛАТА ЗА ШТРАЈК ВО ПРАВОСУДСТВОТО Според Милошоски, веќе од денеска граѓаните во 80 отсто од случаите ќе можат да ги остваруваат своите права, посебно оние што се итни и нужни, а доколку некој не ги почитува правилата за штрајк , граѓаните ќе можат со допис да ...

Насуфи тера инает, а Џиков заменици-обвинителите ги претворил во курири и дактилографки

Вест - 21.02.2001

СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА НЕМА НАМЕРА ДА ГО ПРЕКИНЕ ШТРАЈКОТ Ако Насуфи не седне да преговара, УПОЗ ќе ги обнови барањата за покачување на платите од 30 до 50 насто и на паушалот до 6.000 денари. Во УПОЗ велат дека како и да заврши штрајкот, министерот Насуфи ќе мора да сноси морална и политичка ...