TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мемети не можел да ја превиди екстрадицијата на Вејсели

Дневник - 25.05.2002

ПРАВНИЦИТЕ ЗА ТОЛКУВАЊАТА НА МИНИСТЕРОТ Министерот за правда воопшто не морал да биде информиран дека Косовецот Бахри Вејсели поднел жалба на решението со кое му бил продолжен притворот во Македонија, тврдат правни експерти. Тоа е од причини што Министерството за правда пред тоа го добило неговиот ...

Интерпол гони криминалци, министерот Мемети ги помилува

Утрински - 24.05.2002

Нова афера со екстрадицијата на криминалецот Басри Вејсели, притворен во Македонија и пуштен на слобода Коста Поповски Во Основното јавно обвинителство на Скопје ниту официјално, ниту неофицијално не можевме да ја дознаеме вистината околу наводната кривична пријава против Иџет Мемети, според која ...

Мемети тврди дека нема екстрадициски скандали

Дневник - 24.05.2002

МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА ДЕМАНТИРА Министерот за правда Иџет Мемети вчера ги демантираше написите во "Дневник" за екстрадициските скандали. Тој тврди дека освен случајот на косовскиот дилер Бахри Вејсели, кога не бил известен дека постои жалба на решението за продолжувањето на притворот, поради што бил ...

Мемети: Постапката за екстрадиција е регуларна, роковите се запазени

Утрински - 24.05.2002

Министерот за правда не чувствува одговорност за "случајот Вејсели" Министерот за правда, Иџет Мемети, јавно соопшти дека не чувствува одговорност во врска со екстрадицијата на Бахри Вејсели, за кој трагаат швајцарските власти и дека нема да преземе никакви мерки против помошничката за судство, ...

Мемети ослободи нарко дилер баран од Швајцарија

А1 - 23.05.2002

Нарко дилерот Бахри Вејсели, кого швајцарската влада го бараше од Македонија да ја отслужи казната затвор за 19 години, сега случајно е на слобода. Така барем тврди македонскиот министер за правда Иџет Мемети. Мемети денеска изјави дека до пробивање на роковите за екстрадирање на Вејсели од ...

Ослободениот косовски дилер му донесе кривична пријава на министерот Мемети

Дневник - 22.05.2002

ПОЧНА РАЗВРСКАТА НА НАЈНОВИОТ ЕКСТРАДИЦИСКИ СКАНДАЛ Министерот за правда нема дискреционо овластување да не ги потпише документите за екстрадиција кога друга држава бара лице што не е македонски државјанин, тврдат правните експерти Иџет Мемети, министерот за правда, вчера бил осомничен дека ја ...

Швајцарските власти бараат објаснување зошто Македонија го ослободи косовскиот дилер на дрога

Дневник - 21.05.2002

СЛУЧАЈ "БАХРИ ВЕЈСЕЛИ" Швајцарските власти најавиле дека ќе достават официјално барање до македонската страна да објасни како се случило косовскиот дилер на дрога Бахри Вејсели да биде пуштен од притвор наместо да биде екстрадиран во Швајцарија.