TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се формира агенција за правата на помалите заедници

Дневник - 08.10.2007

Агенција за правата на помалите етнички заедници и закон што ќе ги регулира нивните права, се двете иницијативи што вчера ги поведе Владата за унапредување на мултикултурното, мултиетничкото и мултиконфесионалното живеење во Македонија.

Владата ќе формира агенција за правата на заедниците во Македонија

Утрински - 08.10.2007

Владата поведува иницијатива за формирање агенција за унапредување на правата на припадниците на заедниците во Македонија и донесување закон од оваа област со што ќе се унапредува мултикултурното, мултиетничкото и мултиконфесионалното живеење во земјава.

Ќе се отвора агенција за правата на заедниците

Време - 08.10.2007

ВЛАДИНА ИНИЦИЈАТИВА Иницијатива за отворање агенција за правата на припадниците на заедниците поведува Владата, објави портпаролот Ивица Боцевски. Во исто време, најави Боцевски, ќе се подготвува и закон за правата на припадниците на заедниците.

Агенција и закон за правата на етничките заедници

Вест - 08.10.2007

ИНИЦИЈАТИВА НА ВЛАДАТА Владата вчера соопшти дека поведува иницијативи за формирање агенција за правата на етничките заедници и за носење на закон за правата на заедниците. Притоа со агенцијата и со законот ќе бидат опфатени сите етнички заедници кои живеат на територијата на Македонија, а не само ...