TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВМРО-ДПМНЕ: Стопирање на пописот за да се спречат 2 400 жртви од ковид-19

360 степени - 21.03.2021

ВМРО-ДПМНЕ во соопштение до јавноста уште еднаш побара стопање на пописот, поради како што велат, ризикот од ширење на ковид-19. „Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис.

ВМРО-ДПМНЕ: Ако имате малку памет прекинете го пописот, ќе се заразат 50.000 лица

Фокус - 21.03.2021

Во вакви епидемиолошки услови пописот треба да се стопира, бара ВМРО-ДПМНЕ. Опозициската партија смета дека опасноста од спроведување попис е голема. „Невакцинирани попишувачи ќе значат масовно ширње на вирусот и потенцијални 2.400 жртви само од ...

ВМРО-ДПМНЕ: Прекинете ја постапката за попис на населението

Сител - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

ВМРО-ДПМНЕ: Прекинете ја постапката за попис на населението

Канал5 - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

ВМРО-ДПМНЕ: Прекинете ја постапката за попис на населението

Алсат-М - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

„Заев да го стопира пописот, така ќе спречи смрт на околу 2400 лица од корона“

Курир - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Утре ќе се тестираат кандидатите за реонски попишувачи

Тера - 21.03.2021

Кандидатите за реонски попишувачи кои се пријавија на дополнителниот конкурс, објавен од Државниот завод за статистика, за пописниот реон 20 кој ги опфаќа општините Битола, Могила и Новаци, ќе се тестираат утре во средното општинско економско ...

Ако имате малку памет прекинете го пописот, ќе се заразат 50.000 лица!

Република - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реализирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да го стопира пописот, така ќе спречи смрт на околу 2400 лица од ковид

Вечер Прес - 21.03.2021

„Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реализирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да го стопира пописот, така ќе спречи смрт на околу 2400 лица од корона

Либертас - 21.03.2021

„Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реализирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

ВМРО-ДПМНЕ: Ако имате малку памет прекинете го пописот, ќе се заразат 50.000 лица!

Lider - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реализирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Заев: Не треба да дозволиме да се одложи Пописот, сите да се попишеме и да ја завршиме оваа операција за државата

24Инфо - 21.03.2021

Не треба никако да дозволиме да се одложи Пописот, затоа што прво се испраќа порака за несериозност кон граѓаните и порака за неодговорост кон граѓаните. Апелирам сите да продолжат да се попишат, спроведувајќи ги сите безбедносни протоколи и оваа ...

ВМРО-ДПМНЕ: Прекинете ја постапката за попис на населението

Акцент - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да го стопира пописот, така ќе спречи смрт на околу 2400 лица од корона

24Инфо - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

ВМРО-ДПМНЕ: Опасноста од спроведување попис е голема!

Локално - 21.03.2021

„Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

Заев да го стопира пописот, така ќе спречи смрт на околу 2400 лица од корона

Опсервер - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев да го стопира пописот, така ќе спречи смрт на околу 2400 лица од корона

MakPress - 21.03.2021

Во услови на пандемија и кризна состојба во Македонија, Заев е решен да спроведе попис. Целта му е само една – реалзирање на меѓупартискиот договор. Здравјето на граѓаните воопшто не му е во фокус.

Утре ќе се тестираат кандидатите за реонски попишувачи

Lider - 21.03.2021

Кандидатите за реонски попишувачи кои се пријавија на дополнителниот конкурс, објавен од Државниот завод за статистика, за пописниот реон 20 кој ги опфаќа општините Битола, Могила и Новаци, ќе се тестираат утре во средното општинско економско ...

Утре во економско ќе се тестираат кандидатите за реонски попишувачи од дополнителниот конкурс

Битола Њуз - 21.03.2021

Кандидатите за реонски попишувачи кои се пријавија на дополнителниот конкурс, објавен од Државниот завод за статистика, за пописниот реон 20 кој ги опфаќа општините Битола, Могила и Новаци, ќе се тестираат утре во средното општинско економско ...

Попишувачите нема да се најавуваат по куќи

24 Вести - 20.03.2021

Големина на семејството, тип на индивидуално домаќинство, но и дали објектот е енергетски ефикасен и дали имате земјоделско земјиште и добиток, се само неколку од прашањата кои ќе бидат дел од Пописот кој стартува за десетина дена.

Во Делчево исполнет бројот на реонски попишувачи и инструктори

Канал5 - 20.03.2021

Во Делчево е исполнет бројот на реонски попишувачи и инструктори за претстојниот попис. Недостигаат уште пет попишувачи за територијата на Македонска Каменица, кои како што информираше Ванчо Новоселски, член на пописната комисија ќе бидат изберени ...

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис, опозицијата бара да се одложи

Канал5 - 20.03.2021

Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока. Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи.

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис, опозицијата бара да се одложи

Слободен Печат - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис, опозицијата бара да се одложи

Сител - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис, опозицијата бара да се одложи

Независен - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис - опозицијата бара одложување

24 Вести - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

ВМРО-ДПМНЕ: Попис во април ќе значи 2.400 мртви од корона и колапс на здравствениот систем

Слободен Печат - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев веднаш да го стопира пописот така ќе стопира смрт на 2400 луѓе поради ковид

Канал5 - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев веднаш да го стопира пописот така ќе стопира смрт на 2400 луѓе поради Ковид-19

Сител - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

Владата не гледа ништо спорно во барањето на Груби за помош од Косово за пописот; Арсовски: Ова е паралелна демократија

Алфа - 20.03.2021

Ред се редат скадалите околу пописот. Доволен број попишувачи нема, за оние кои веќе се пријавиле нема вакцини , ниту тестови, а ќе влегуваат по домови кај лица заразени од Ковид, законското решение опозицијата го проблематизира, власта вели попис ...

Во Делчево исполнет бројот на реонски попишувачи и инструктори

Вечер Прес - 20.03.2021

Во Делчево е исполнет бројот на реонски попишувачи и инструктори за претстојниот попис. Недостигаат уште пет попишувачи за територијата на Македонска Каменица, кои како што информираше Ванчо Новоселски, член на пописната комисија ќе бидат изберени ...

Во тек дополнителниот трет јавен конкурс за реонски попишувачи и инструктори во Велес

Вечер Прес - 20.03.2021

Oпштина Велес ги повикува сите заинтересирани граѓани да бидат дел од пописот на населението што ќе се реализира од 1 до 21 април годинава, да се јават на огласот за попишувачи . Огласот е објавен на официјалната веб страница на Општина Велес и на ...

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис, опозицијата бара да се одложи

Бизнис Вести - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

Владата очекува безбеден попис, опозицијата бара одложување

ММС - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

Заев веднаш да го стопира пописот така ќе стопира смрт на 2400 луѓе поради ковид

Република - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев веднаш да го стопира пописот, така ќе стопира смрт на 2.400 луѓе поради ковид

MTM - 20.03.2021

Заради политичкиот пазар на Зоран Заев среде нов бран со илјадници ново заболени и десетици починати на ден тие ќе испраќаат 5.500 попишувачи од дом во дом и на тој начин ризикуваат да настане експлозија на заразата, велат од ВМРО-ДПМНЕ преку ...

„Заев веднаш да го стопира пописот, така ќе стопира смрт на 2400 луѓе поради ковид“

Курир - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

Национален Блок „Не отворам врата“ до нашите во странство: Продолжете да не се попишувате, заканата со казни е ...

Скопје1 - 20.03.2021

Националниот Блок „Не отворам врата“ изразува големо задоволство што нашите во странство масовно не се попишуваат . Власта е свесна дека пописот нема да успее и во очајнички обид води пропаганда за заплашување со казна затвор и прекршочни казни од ...

Национален Блок „Не отворам врата“ до нашите во странство: Продолжете да не се попишувате, заканата со казни е ...

Мак. Весник - 20.03.2021

Националниот Блок „Не отворам врата“ изразува големо задоволство што нашите во странство масовно не се попишуваат . Власта е свесна дека пописот нема да успее и во очајнички обид води пропаганда за заплашување со казна затвор и прекршочни казни од ...

На десет дена пред пописот власта бара попишувачи, опозицијата бара да се одложи

MakPress - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

ЗАЕВ ЗА „БЕЗБЕДЕН ПОПИС“ ВО ПАНДЕМИЈА: Ги повикувам сите да се вклучат во овој патриотски чин

Денешен - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис, опозицијата бара да се одложи

CivilMedia - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис, опозицијата бара да се одложи

Frontline - 20.03.2021

Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

Владата фокусирана на спроведување безбеден попис, опозицијата бара да се одложи

Опсервер - 20.03.2021

– Пописот 2021 ќе се спроведе, а гаранција за тоа се строгите протоколи. Надлежните порачуваат дека граѓаните и попишувачите ќе бидат безбедни, и оти целиот фокус на Владата е во таа насока.

ВМРО-ДПМНЕ: Заев веднаш да го стопира пописот така ќе стопира смрт на 2400 луѓе поради ковид

MakPress - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

ПОПИС СО КОВИД: Заев се коцка со здравјето и животите на граѓаните, веднаш да го стопира пописот за да се стопира смрт ...

Денешен - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

Заев веднаш да го стопира пописот, така ќе стопира смрт на 2400 луѓе од Ковид-19

Lider - 20.03.2021

Попис за време на пандемија е потенцијално ширење смрт, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев веднаш да го стопира пописот

Локално - 20.03.2021

„Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

Заев веднаш да го стопира пописот така ќе стопира смрт на 2400 луѓе поради ковид

Опсервер - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

ВМРО-ДПМНЕ: Заев веднаш да го стопира пописот така ќе стопира смрт на 2400 луѓе поради ковид

24Инфо - 20.03.2021

Зоран Заев и СДСМ се коцкаат со здравјето и животите на граѓаните. Среде епидемија инсистираат на попис од проста причина што тоа за нив не е само статистичка, туку политичка операција. Заради политичкиот пазар на Заев среде нов бран со илјадници ...

Чудна стратегија: На врата ќе ни тропнат нови рестрикции, ама и попишувачи

Скопско Ехо - 20.03.2021

Пандемијата засилува со новиот бран во Македонија. Власта пак засили со нов бран на убедувања дека пописот мора да се спроведе. Вирусот напаѓа се позасилено, Комисијата за заразни болести по викендов ќе ја анализира состојбата и ќе каже дали ќе има ...

(ВИДЕО) Попис 2021: Првата фаза заврши, Владата уверува дека целиот процес ќе се спроведе успешно

360 степени - 19.03.2021

За можноста за одложување на пописот поради растот на бројот на новозаразени, од ДЗС укажуваат дека тие не можат да побараат или да дадат препорака за тоа и дека работат по утврден план и протоколи донесени од Владата Попишувањето на вработените во ...

Попис 2021: Дијаспората се „буди“, се попишале над 82 илјади лица

Deutsche Welle - 19.03.2021

Со почитување на здравствените протоколи, нема ризици од ширење на коронавирусот, порачуваат од Државниот завод за статистика Заврши првата фаза од , со која беа опфатени вработените во дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во ...

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

Независен - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи

24 Вести - 19.03.2021

Владата не размислува да го одложи а Државниот завод за статистика уверува дека Пописот ќе се спроведе според сите здравствени протоколи. портпаролката на ДСЗ, Јасмина Ѓоргиева на денешната прес-конференција рече дека е сигурна дека до 1 Април ќе го ...

Ѓоргиева: Имаше тивок бојкот во дијаспората, сега пописот се одвива нормално

МКД - 19.03.2021

Досега во дијаспората се попишани над 82 илјади лица, најмногу во Швајцарија - 25 илјади, Италија - 19 илјади и околу 10 илјади лица во Италија. Кампањата за информирање на дијаспората се одвива добро и главно преку интернет и социјалните медиуми, а ...

Финални подготовки за старт на пописот на 1 април, строгите протоколи гарантираат безбеденост

Канал5 - 19.03.2021

Строгите здравствени протоколи гарантираат попис безбеден по здравјето на граѓаните, уверуваат надлежните. Само по препорака на Комисијата за заразни болести, може да се одложи пописот – одговорија од Владата и Државниот завод за статистика, иако ...

Со строги протоколи Пописот ќе се спроведе, ама фалат попишувачи

МКД - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови, изјави портпарот на ...

Стивнува тивкиот бојкот на дијаспората, но фали една третина од попишувачите

Телма - 19.03.2021

Стивнува тивкиот бојкот на нашинците од дијаспората за пописот, тврдат од Државниот завод за статистика.До денеска се попишани над 80 илјади лица, од кои повторно најмногу во Швајцарија – 26 илјади.

Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи

Нова ТВ - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи

Независен - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Арсовски: Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи

Слободен Печат - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Влада: Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи

Канал5 - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Георгиева: Пописни податоци за болните и лицата во изолација ќе даваат членови на нивните семејства

Независен - 19.03.2021

Податоци на пописот за лицата кои за време на траењето на оваа статистичка операција ќе се наоѓаат во болница или изолација поради изложеност на коронавирусот, ќе даваат членови на нивните домаќинства или семејства, изјави претставничката на ...

Георгиева: Пописни податоци за болните и лицата во изолација ќе даваат членови на нивните семејства

Слободен Печат - 19.03.2021

Податоци на пописот за лицата кои за време на траењето на оваа статистичка операција ќе се наоѓаат во болница или изолација поради изложеност на коронавирусот, ќе даваат членови на нивните домаќинства или семејства, изјави претставничката на ...

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

Канал5 - 19.03.2021

Тоа значи дека треба да стави маска, да ги дезинфицира рацете и лаптопот и потоа да влезе во вашето домаќинство. Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал ...

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

24 Вести - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

Слободен Печат - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

Државниот завод за статистика ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

Независен - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

Влада: Гаранција се строгите протоколи, пописот ќе се спроведе

Р.С.Европа - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

Независен - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за попишувачи

Академик - 19.03.2021

„Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

Слободен Печат - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи

Канал5 - 19.03.2021

СДСМ го жртвува здравјето на народот. Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи, се наведува во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ на прес конференцијата во Влада. Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во целост, а не пак ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис

Канал5 - 19.03.2021

​Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

24 Вести - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

ТВ21 - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи, СДСМ го жртвува здравјето на народот

Сител - 19.03.2021

СДСМ го жртвува здравјето на народот. Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи. Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во целост, а не пак попишувачите. Попис без завршена имунизација е кобен за граѓаните.

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

24 Вести - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

Сител - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена – продолжува самопопишувањето на дијаспората

ТВ21 - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

Канал5 - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Ако се следат протоколите нема потреба да се одложува пописот, проценува Владата

Алсат-М - 19.03.2021

Здравствените протоколи се гаранција за безбеден попис, велат од Владата. Во врска со евентуалното одложување поради зголемувањето на бројот на новозаразени, според извршната власт, одлуките се носат врз основа на препораките на Комисијата за ...

Гиновска: Граѓаните да не се плашат од попишувачите, тие не се наши непријатели

Нова ТВ - 19.03.2021

Елена Гиновска од Државен завод за статистика во Студио 10 на ТВ 24 ги повика сите кои сакаат да се пријават за теренски попишувачи, условот е да бидат полнолетни, со средно образование и невработени и да имаат познавање од компјутер.

Гиновска за Студио 10: Пописот ќе се изведува под посебен протокол од Комисијата за заразни болести

24 Вести - 19.03.2021

Елена Гиновска - Државен завод за статистика во Студио 10 ги повика сите кои сакаат да се пијават за теренски попишувачи, условот е да бидат полнолетни, со средно образование и невработени и да имаат познавање од компјутер.

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Слободен Печат - 19.03.2021

Откако вчера Албин Курти ги повика Албанците од дијаспората масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Сител - 19.03.2021

Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран

Канал5 - 19.03.2021

Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Попишани се над 82.000 нашинци во дијаспората

Фокус - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

Независен - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Владата уверена дека ќе нема одлагање на пописот

Независен - 19.03.2021

Повеќе од 82 000 наши државјани од дијаспората ја искористија можноста да се самопопишат со што придонесуваат во креирањето поквалитетни политики за подобра иднина на татковината , објави на својот фејсбук-профил премиерот Зоран Заев.

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран, единствен начин тој да биде откажан е ...

МКД - 19.03.2021

Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

Телма - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Влада: Првата фаза на пописот заврши успешно и тој понатаму ќе се спроведе целосно безбедно

Канал5 - 19.03.2021

„Завршени се обуките на државните инструктори, кои од денеска се веќе на терен, а започна и дистрибуцијата на лаптопи и заштитна опрема за попишувачите", рече Арсовски. „Надлежните институции, предводени од Државниот завод за статистика се со полн ...

Владата тврди дека пописот ќе биде безбеден, опозицијата бара одложување

Р.С.Европа - 19.03.2021

Државниот завод за статистика (ДЗС) ќе го има потребниот број на попишувачи и до 1 април ќе може да ги започне пописните активности со полн капацитет, изјави Јасмина Георгиева од ДЗС. Коментарите доаѓаат во услови кога е распишан трет дополнителен ...

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата

24 Вести - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата

Канал5 - 19.03.2021

Оваа одлука не е на Државниот завод за статистика. ​ До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во ...

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

Нова ТВ - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата за заразни болести

Сител - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Пописот нема да се одложи, но нема доволен број попишувачи подготвени да го спроведат

Сител - 19.03.2021

Владата не размислува да го одложи пописот заради зголемениот број на заболени со ковид. Попишувачите ќе носеле маски и ќе држеле растојание што за властите било гаранција за безбедно одвивање на статистичката операција во време на пандемија.

Заврши првата фаза на пописот, продолжува самопопишувањето на дијаспората

Точка - 19.03.2021

Со попишување на вработените во дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците, се заокружи првата фаза од пописот. Процесот на самопопишување на дијаспората продолжува и понатаму преку ...

Како ќе се попишуваат позитивните на ковид и сомнителните? – Постои ризик вирусот дома да ви влезе непоканет

Алфа - 19.03.2021

Доколку лицето е само, нема домаќинство, нема семејство, тогаш нашите попишувачи цо целосна заштитна опрема ќе влезат во домакинството и ќе го попишат лицето – рече Јасмина Ѓоргиева од Државниот завод за статистика .

Сите се прогласуваат за ненадлежни за одложување на пописот, а причини има многу

Република - 19.03.2021

Бројот на заразени од КОВИД-19 застрашувачки расте и секој трет тестиран граѓанин во државата е позитивен на вирусот, а по дваесетина луѓе дневно умираат како последица на истото, но тоа за Владата не е доволна причина да го откаже пописот како што ...

Апостол Симовски: Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата

ММС - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Влада: Пописот ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи

+инфо - 19.03.2021

Апсолутно ќе се следат препораките на Комисијата за заразни болести, како и за многу други случаи во однос на безбедносни ризици. Во овој момент сите сили се насочени кон тоа да се почитуваат протоколите и да се реализира пописот, изјави портпаролот ...

Не им се работи ниту за 600 евра – Ќе успее ли ДЗС да најде доволно реонски попишувачи до утре?

ММС - 19.03.2021

Долгоочекуваниот попис треба да започне за десетина дена, но постои можност да не се пријават доволно попишувачи во сите реони на последниот и трет јавен повик кој трае до утре. Државниот завод за статистика треба да го организира и одржи пописот од ...

Арсовски: Граѓаните и попишувачите ќе бидат заштитени на пописот

Press24 - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

ВЛАДАТА ТВРДИ СЕ Е ПОД КОНТРОЛА! Протоколите напишани, ама нема попишувачи!

Вечер Прес - 19.03.2021

По префрлањето на топката меѓу Комисијата за заразни болести и Државниот завод за статистика кој е надлежен да каже дали пописот може да се реализира или не, вчера од Владата категотични: попис ќе има, а сите мерки за негово безбедно спроведување се ...

Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи, порача портпаролот на Владата

Либертас - 19.03.2021

– Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Арсовски: Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи

iPortal - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Георгиева: Пописни податоци за болните и лицата во изолација ќе даваат членови на нивните семејства

Press24 - 19.03.2021

Податоци на пописот за лицата кои за време на траењето на оваа статистичка операција ќе се наоѓаат во болница или изолација поради изложеност на коронавирусот, ќе даваат членови на нивните домаќинства или семејства, изјави претставничката на ...

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

Скопје24 - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

Либертас - 19.03.2021

– Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат ...

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

Скопје инфо - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи, СДСМ го жртвува здравјето на народот

Либертас - 19.03.2021

СДСМ го жртвува здравјето на народот. Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи. Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во целост, а не пак попишувачите. Попис без завршена имунизација е кобен за граѓаните.

Статистика ќе добива дневно податоци за новозаболени од ковид-19

Нетпрес - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Вечер Прес - 19.03.2021

Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Статистика дневно добива податоци за новозаболени од ковид-19 за да знае како да ги попише

+инфо - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

ЛЕВИЦА БАРА ПОПИСОТ ДА СЕ ПРЕКИНЕ: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека е фингиран

Фактор - 19.03.2021

Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат, велат од Левица. Велат дека откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го ...

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

+инфо - 19.03.2021

Со оглед на тоа што преседан веќе постои, а актуелниот Закон за попис не прави разлика меѓу вкупно попишано население и резидентното население, наведуваат од Левица, попишувањето би било погубно и затоа мора да биде стопирано.

Oбјавен нов повик за реонски попишувачи за пописот

Тера - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Oбјавeн нов повик за реонски попишувачи за пописот

Вечер Прес - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Државниот завод за статистика дневно ќе добива податоци за заболените со Ковид-19 по општините

еМагазин - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку „Мој термин“ да ги добиваат ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

Бизнис Вести - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

За тој што е во изолација, семејството ќе ги дава неговите податоци, за време на пописот

Скопје инфо - 19.03.2021

Податоци на пописот за лицата кои за време на траењето на оваа статистичка операција ќе се наоѓаат во болница или изолација поради изложеност на коронавирусот, ќе даваат членови на нивните домаќинства или семејства, изјави претставничката на ...

Oбјавeн нов повик за реонски попишувачи за пописот

Точка - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Попис во април ќе значи нови 2.000 смртни случаи, СДСМ го жртвува здравјето на народот

Вечер Прес - 19.03.2021

СДСМ го жртвува здравјето на народот. Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи, велат во партиското соопштение од опозицициската ВМРО-ДПМНЕ. Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во целост, а не пак попишувачите.

Oбјавeн нов повик за реонски попишувачи за пописот

MTM - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде што недостигаат попишувачи, а со цел да се запази принципот ...

Смешка попис: За тој што е во изолација, семејството ќе ги дава неговите податоци

Република - 19.03.2021

Податоци на пописот за лицата кои за време на траењето на оваа статистичка операција ќе се наоѓаат во болница или изолација поради изложеност на коронавирусот, ќе даваат членови на нивните домаќинства или семејства, изјави претставничката на ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

Вечер Прес - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

„Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи, СДСМ го жртвува здравјето на народот“

Курир - 19.03.2021

СДСМ го жртвува здравјето на народот. Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи. Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во целост, а не пак попишувачите.

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

Бриф - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Хонорар од над 35.000 денари за теренските попишувачи

Скопје24 - 19.03.2021

Државниот закон за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021 за пописните реони каде недостигаат попишувачи.

Трет оглас, трета среќа: До пописот уште малку, кој сака да попишува за повеќе од 500 евра

Фактор - 19.03.2021

Ќе успее ли Државниот завод за статистика да најде доволно реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Пописот треба да се одржи од 1 до 21 април, но на двата огласа кои Заводот го објави претходно не се пријавија ...

Хоџа: Првата фаза од Пописот е успешно завршена

Press24 - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Досега самопопишани 82.000 иселеници, владата задоволна

+инфо - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Гиновска: Пописот ќе се изведува под посебен протокол од Комисијата за заразни болести

Press24 - 19.03.2021

Елена Гиновска од Државен завод за статистика во Студио 10 на ТВ 24 ги повика сите кои сакаат да се пријават за теренски попишувачи, условот е да бидат полнолетни, со средно образование и невработени и да имаат познавање од компјутер.

Одложување на пописот не се разгледува: Протоколите се гаранција за безбедноста

Република - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Најмногу попишани во Швајцарија

Република - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

На 12 дена пред стартот на Пописот ни фалат една третина од попишувачите

Press24 - 19.03.2021

Иако пописот е закажан за 1 април, во моментов Државниот завод за статистика нема обезбедно речи си една третина од потребниот број на попишувачи. Од потребните 5500 фалат над 1600 попишувачи.

Најавениот Попис во сериозни проблеми, само во Охрид фалат 127 попишувачи

OhridNews - 19.03.2021

Одржувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во земјава, што треба да се одржи од 1 до 21 април, освен со неповолната здравствена состојба, се соочува со уште еден проблем.

Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Либертас - 19.03.2021

Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Недостасуваат по стотина реонски попишувачи во секоја општина

Скопје инфо - 19.03.2021

Одржувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во земјава, што треба да се одржи од 1 до 21 април, освен со неповолната здравствена состојба, се соочува со уште еден проблем.

Недостасуваат по стотина реонски попишувачи во секоја општина

Република - 19.03.2021

Одржувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во земјава, што треба да се одржи од 1 до 21 април, освен со неповолната здравствена состојба, се соочува со уште еден проблем.

ПОПИСОТ ВО СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ: Недостасуваат по стотина реонски попишувачи во секоја општина, нејасно е како ќе се ...

Курир - 19.03.2021

Одржувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во земјава, што треба да се одржи од 1 до 21 април, освен со неповолната здравствена состојба, се соочува со уште еден проблем.

Хонорар над 500 евра за попишувачите, пријавување уште три дена

Фактор - 19.03.2021

Позната е сумата која попишувачите на терен ќе ја добијат како хонорар за попишувањето. 35 илјади денари ќе добијат оние кои ќе го спроведуваат попишувањето на терен. Огласот за пријавување трае уште три дена , па доколку сте невработени може да се ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

Скопје инфо - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

Либертас - 19.03.2021

– До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

ММС - 19.03.2021

Повикот од страна на косовските функционери до албанската дијаспора за таа масовно да се попишува, е флагрантен доказ за нивното мешање во внатрешните работи на Македонија. Дополнителен проблем претставува и големиот број лични карти за кои постои ...

Пописот може да се одложи, ако побара Комисијата за заразни болести

Република - 19.03.2021

Одложувањето на пописот не е на Државниот завод за статистика. Доколку Комисијата за заразни болести оцени дека состојбата е таква и им препорача на Кризниот штаб и Владата и се донесат соодветни одлуки за одложување на пописот, ние ќе ги почитувани ...

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата

Скопје инфо - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Ѓоргиева: ДЗС не е тој што може да побара одложување на пописот, за тоа има надлежни истанци кои ја оценуваат ...

ММС - 19.03.2021

Тивкиот бојкот кој се споменуваше од дијаспората во однос на пописот изминативе денови таквиот наратив се менува, изјави денеска на ппрес конференција Јасмина Ѓоргиева од Државниот завод за статистика.

Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Опсервер - 19.03.2021

Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Левица: Агитирањето на функционери на Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Скопско Ехо - 19.03.2021

Од партијата „Левица“ бараат пописот да биде прекинат, а причини за тоа наведуваат во своето соопштение кое ви го пренесуваме во целост: -Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во ...

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Скопје1 - 19.03.2021

Откако вчера Албин Курти, ги повика Албанците од дијаспората, масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Антропол - 19.03.2021

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА СО РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТ „Откако вчера Албин Курти ги повика Албанците од дијаспората масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи .

Владата уверена дека ќе нема одлагање на пописот

CivilMedia - 19.03.2021

Повеќе од 82.000 наши сограѓани од дијаспората ја искористија можноста да се самопопишат со што придонесуваат во креирањето поквалитетни политики за подобра иднина на татковината, објави на својот фејсбук-профил премиерот Зоран Заев.

Преглед на настани: Нема одложување на пописот, попишувачи ќе има доволно, лажните вести и говорот на омразата не ...

CivilMedia - 19.03.2021

Повеќе од 82.000 наши сограѓани од дијаспората ја искористија можноста да се самопопишат со што придонесуваат во креирањето поквалитетни политики за подобра иднина на татковината, објави на својот фејсбук-профил премиерот Зоран Заев.

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората (ДПЛ)

24Инфо - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

CivilMedia - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

MakPress - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

ПОВАЖНО ОД ЗДРАВЈЕТО: Власта масовно не вакцинира со „протоколи за безбеден попис“

Денешен - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Влада: Првата фаза на пописот заврши успешно и тој понатаму ќе се спроведе целосно безбедно, согласно здравствениот ...

Акцент - 19.03.2021

„Надлежните институции, предводени од Државниот завод за статистика се со полн капацитет посветени на најважната и најобемната статистичка операција – попис, безбедноста на податоците е целосно загарантирана, а следењето на усвоениот прецизен ...

Левица: Агитирањето на функционери од Косово е доказ дека пописот е фингиран и мора да биде прекинат

Мак. Весник - 19.03.2021

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА СО РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТ „Откако вчера Албин Курти ги повика Албанците од дијаспората масовно да се попишуваат на пописот во Македонија, тоа денес го направи и вршителката на должноста претседател на Косово, Вјоса Османи.

Евентуално одложување на пописот само по препорака на КЗБ, почитувањето на Протоколот гарантира заштитa

Frontline - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

Опсервер - 19.03.2021

– До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Владата гарантира дека ќе има безбеден попис, за ВМРО-ДПМНЕ тоа значи над 2000 смртни случаи

Локално - 19.03.2021

Според денешното соопштение на најголемата опозициска партија, ВМРО-ДПМНЕ, владеачката СДСМ го жртвува здравјето на народо, а попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи. „Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во ...

Евентуално одложување на пописот само по препорака на Комисијата, почитувањето на Протоколот гарантира заштита

24Инфо - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

ДЗС: Одложување на пописот само по препорака на Комисијата за заразни болести

Lider - 19.03.2021

До евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести, таквата одлука не е во делокруг на Државниот завод за статистика, кој во моментов се раководи според постоечкиот оперативен план.

Георгиева: Пописни податоци за болните и лицата во изолација ќе даваат членови на нивните семејства

MakPress - 19.03.2021

Податоци на пописот за лицата кои за време на траењето на оваа статистичка операција ќе се наоѓаат во болница или изолација поради изложеност на коронавирусот, ќе даваат членови на нивните домаќинства или семејства, изјави претставничката на ...

Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи, порача портпаролот на Владата

MakPress - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

MakPress - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи, порача портпаролот на Владата

Frontline - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Строгите протоколи биле гаранција за пописот, а досегашните протоколи што гарантираа?

Скопско Ехо - 19.03.2021

Строгите протоколи за заштита од корона вирусот биле гаранција дека нема потреба за одлагање на пописот на населението. Ваков одговор денеска даде владиниот портпарол Душко Арсовски одговарајќи на новинарското прашање дали Владата размислува за ...

Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи

CivilMedia - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи, порача портпаролот на Владата

Опсервер - 19.03.2021

– Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Пописот 2021 ќе се спроведе, гаранција се строгите протоколи, порача портпаролот на Владата

24Инфо - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови.

Георгиева: Пописни податоци за болните и лицата во изолација ќе даваат членови на нивните семејства

Frontline - 19.03.2021

Податоци на пописот за лицата кои за време на траењето на оваа статистичка операција ќе се наоѓаат во болница или изолација поради изложеност на коронавирусот, ќе даваат членови на нивните домаќинства или семејства, изјави претставничката на ...

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

CivilMedia - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

Опсервер - 19.03.2021

– Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат ...

ДЗС ќе добива на дневна основа податоци за новодијагностицирани лица по општините

24Инфо - 19.03.2021

Државниот завод за статистика интензивно работел со Комисијата за заразни болести и со Министерството за здравство додека се подготвувал протоколот за реализирање на претстојниот попис, а од следната недела почнува преку мој термин да ги добиваат на ...

На десет дена пред почетокот на пописот власта во дефицит на попишувачи, објавија нов глас кој трае „цели“ 72 часа

MakPress - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Попис во април ќе значи над 2000 нови смртни случаи

Lider - 19.03.2021

ВМРО-ДПМНЕ повторно обвинува дека Власта свесно го ризикува здравјето на граѓаните со тоа што организираат попис среде пандемија. Како што велат преку партиско соопштение, одржувањето на пописот во април ќе значи нови илјадници смртни случаи.

ДЗС: Попишувачи ќе има доволно, задоволни сме од одѕивот, повикот е во тек

CivilMedia - 19.03.2021

На денешната прес конференција, ЦИВИЛ имаше прашање кое го поставија и неколку други редакции. Медиумите се интересираа на што се должи слабиот одѕив на попишувачите и на кој начин би се извршил пописот доколку до 1 Април нема доволен број ...

Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи, СДСМ го жртвува здравјето на народот

Опсервер - 19.03.2021

СДСМ го жртвува здравјето на народот. Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи. Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во целост, а не пак попишувачите. Попис без завршена имунизација е кобен за граѓаните.

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

Frontline - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

Мета - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021, информираат од Владата. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

MakPress - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

ВМРО-ДПМНЕ: Попис во април ќе значи нови 2.000 смртни случаи, СДСМ го жртвува здравјето на народот

Денешен - 19.03.2021

СДСМ го жртвува здравјето на народот. Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи. Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во целост, а не пак попишувачите. Попис без завршена имунизација е кобен за граѓаните.

НОВ КОНКУРС ЗА ПОПИСОТ: Државниот завод за статистика повторно бара реонски попишувачи

Денешен - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

ВМРО-ДПМНЕ: Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи, СДСМ го жртвува здравјето на народот

24Инфо - 19.03.2021

Соопштение до јавноста, реакција на прес конференцијата во Влада на тема попис „СДСМ го жртвува здравјето на народот. Попис во април ќе значи нови над 2.000 смртни случаи. Заев не успеа да набави вакцини, не се имунизирани ни лекарите во целост, а ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

24Инфо - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Oбјавeн нов повик за реонски попишувачи за пописот

Centar - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

Скопје1 - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

CivilMedia - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Објавен нов повик за реонски попишувачи за пописот

Н.Македонија - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за реоните каде недостасуваат попишувачи, а со цел да се запази принципот дека ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

Frontline - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Првата фаза од Пописот 2021 е успешно завршена, продолжува самопопишувањето на дијаспората

Опсервер - 19.03.2021

– Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Првата фаза заврши, пописот се одвива без проблем, велат од Влада

Expres - 19.03.2021

„Надлежните институции, предводени од Државниот завод за статистика се со полн капацитет посветени на најважната и најобемната статистичка операција – попис, безбедноста на податоците е целосно загарантирана, а следењето на усвоениот прецизен ...

ДЗС ќе добива информации за лицата кои се во изолација со цел да се планира нивното попишување

Локално - 19.03.2021

Јасмина Ѓоргиева од Државниот завод за статистика, на денешната прес-конференција уште еднаш ја потврди важноста од спроведување на успешен попис и се осврна на посветеноста на Државниот завод за статистика за непречено спроведување на истиот.

Државниот завод за статистика ќе ги добива податоците за новозаболени од ковид-19 преку „Мој термин“

Мета - 19.03.2021

Државниот завод за статистика од следната недела преку системот „Мој термин“ на дневна основа ќе ги добива сите новодијагностицирани случаи по општини, за да може да се планира начинот на нивното попишување, изјави Јасмина Ѓоргиева од Државниот ...

Првата фаза од пописот заврши – Најмногу попишани во Швајцарија

Lider - 19.03.2021

Првата фаза од Пописот успешно заврши и беа опфатени вработените од Дипломатско-конзуларните претставништва, припадниците на АРМ во странство, затворениците и бездомниците. Самопопишувањето на дијаспората продолжува и се одвива без проблеми, а ...

Гиновска: Секој попишувач ќе носи заштитна маска KN95, пописот ќе може да се спроведе и на отворено

Локално - 19.03.2021

Годинава за првпат пописот ќе се спроведува со користење на лаптопи. Попишувачите прво ќе поминат тестирање и оние кои ќе бидат избрани ќе поминат неколкудневна обука за работа на апликацијата.

На 12 дена пред стартот на Пописот фалат речиси една третина од попишувачите

Lider - 19.03.2021

Иако пописот е закажан за 1 април, во моментов Државниот завод за статистика нема обезбедно речиси една третина од потребниот број на попишувачи. Од потребните 5500 фалат над 1600 попишувачи.

Пописот ќе се спроведе, гаранција се строгите протокол, велат од Влада

Локално - 19.03.2021

Сите активности се одвиваат во насока на тоа дека Пописот 2021 ќе се спроведе. Гаранција дека нема да има потреба од одлагање е строгиот протокол, кој што се запазува, како и соодветната обука на попишувачите и пописните тимови, вели портпарот на ...

Уште два дена за пријавување: До 600 евра хонорар за теренските попишувачи

Локално - 19.03.2021

Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021, за пописните реони каде недостигаат попишувачи.

Недостасуваат по стотина реонски попишувачи во секоја општина

PressingTV - 19.03.2021

Одржувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во земјава, што треба да се одржи од 1 до 21 април, освен со неповолната здравствена состојба, се соочува со уште еден проблем.

Како ќе се попишуваат болните од ковид и оние во изолација?

Скопско Ехо - 19.03.2021

Податоци за лицата кои за време на пописот ќе бидат на болничко лекување или во изолација поради ковид, ќе даваат членови на нивните домаќинства или семејства. Од следната недела Заводот за статистика секојденвно ќе добива податоци за лицата со ...

ДЗС: Фалат 1.600 попишувачи на десетина дена пред пописот

Expres - 19.03.2021

Иако пописот е закажан за 1 април, во моментов Државниот завод за статистика нема обезбедно речиси една третина од потребниот број на попишувачи. Од потребните 5.500 за пописот што треба да почна за десетина дена (1-21 април) недостигаат 1.600 ...

Пописот зависи од Комисијата за заразни болести, вели Симовски

Expres - 19.03.2021

Одлука за одложување на пописот не е во делокруг на Државниот завод за статистика, порача директорот на ДЗС, Апостол Симовски, а до евентуално одложување на пописот може да дојде само доколку за тоа даде препорака Комисијата за заразни болести.

Хонорар до 600 евра: Уште два дена за пријавување за теренски попошувачи

Акцент - 19.03.2021

Повторно е објавен конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021, за пописните реони каде недостигаат попишувачи. Попишувачите кои ќе бидат на терен и ќе го спроведуваат пописот на населението ќе ...

Меѓу пријавените попишувачи најбројни се студентите и невработените

Независен - 18.03.2021

Пријавувањето на огласот трае до сабота. Хонорарот за попишувачите е 35.000 денари Останаа уште три дена од рокот за пријавување на теренските попишувачи трае уште три дена. До сега за пријавиле над 4.500 граѓани кои сакаат да бидат попишувачи.

Симовски смета дека протоколот за пописот обезбедува заштита

Независен - 18.03.2021

Просекот од 4.500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски, кој вели дека се подготвени за спроведување на Пописот, ...

До 600 евра хонорар за теренските попишувачи, рокот за пријавување е уште три дена

Нова ТВ - 18.03.2021

Попишувачите кои ќе го спроведуваат пописот на населението ќе имаат можност да заработат и над 35 000 денари хонорар за ангажманот. Тие ќе бидат на терен од 1 до 21 април, период во кој е планирано да се спроведе целата операција со евидентирање на ...

Попишани припадниците на Армијата на „Криволак"

МКД - 18.03.2021

Претставничката од Државниот завод за статистика, Ива Ѓеорѓиева порача дека ова е прва фаза од официјалниот попис кој ќе се спроведе од 1-ви април годинава. „Станува збор за редовна постапка во сите пописи.

Алаѓозовски: Поддршка за пописот како алатка за креирање правични политики

Слободен Печат - 18.03.2021

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка Роберт Алаѓозовски денеска со претставници на влашката заедница во земјава разговараше за значењето на спроведување успешен Попис 2021, во ...

Симовски: Бројот на самопопишаните не е мал, максималното почитување на мерките во Протоколот обезбедуваат заштита

Слободен Печат - 18.03.2021

Просекот од 4 500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика, Апостол Симовски, во интервју за МИА, кој вели дека се подготвени за ...

Успешно реализиран попис на припадниците на Армијата на Криволак

Слободен Печат - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак” во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Поранешен член на ИО на ВМРО-ДПМНЕ со порака до партијата: Повикајте на масовно попишување, стравувам од најлошо можно ...

Слободен Печат - 18.03.2021

Никола Србов, доскорешниот член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, ја повика најголемата опозициска партија да започне со кампања и да го повика своето членство и симпатизери масовно да се попишува доколку не биде одложена статистичката операција.

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак“

ТВ21 - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак“

Независен - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак“

Сител - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно Законот за ...

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак"

Канал5 - 18.03.2021

Припадниците на Армијата кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак" во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно Законот за попис на населението.

Пописот ќе биде здравствено безбеден, по меѓународни стандарди и со хонорар до 600 евра за попишувачите

Слободен Печат - 18.03.2021

Доктор Жарко Караџовски од Комисијата за заразни болести на последната прес конференција напомена дека здравствените протоколи за пописот се подготвени и се ригорозни и овозможуваат непречено попишување на населението.

Одлуката за одржување на пописот е политичка, а не на Комисијата за заразни болести

Сител - 18.03.2021

Дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, а не на Комисијата за заштита од заразни болести, вели првиот човек на ова советодавно тело на Министерството за здравство, Жарко Караџовски.

До 600 евра хонорар за теренските попишувачи, рокот за пријавување е уште три дена

Скопје24 - 18.03.2021

Попишувачите кои ќе го спроведуваат пописот на населението ќе имаат можност да заработат и над 35.000 денари хонорар за ангажманот. Тие ќе бидат на терен од 1 до 21 април, период во кој е планирано да се спроведе целата операција со евидентирање на ...

Симовски ја враќа топката кај Караџовски за одложување на пописот

Алфа - 18.03.2021

14 дена до старт на пописот во Македонија, а нема доволен број на попишувачи. Слабиот одзив резултираше со уште еден оглас за пријавување кој е во тек. Директорот на заводот за статистика Симовски проблемот го лоцира во стравот од корона вирусот.

Средба на Алаѓозовски со претставници на Власите: Поддршка за пописот како алатка за креирање правични политики

Скопје инфо - 18.03.2021

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка Роберт Алаѓозовски денеска со претставници на влашката заедница во земјава разговараше за значењето на спроведување успешен Попис 2021, во ...

Одлуката за одржување на пописот е политичка, а не на Комисијата за заразни болести, власта тврди дека ќе биде безбеден ...

Бизнис Вести - 18.03.2021

Дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, а не на Комисијата за заштита од заразни болести, вели првиот човек на ова советодавно тело на Министерството за здравство, Жарко Караџовски.

Симовски: Бројот на самопопишаните не е мал, максималното почитување на мерките во Протоколот обезбедуваат заштита

Вечер Прес - 18.03.2021

Просекот од 4500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во интервју за МИА, кој вели дека се подготвени за ...

Симовски: Бројот на самопопишаните не е мал, максималното почитување на мерките во Протоколот обезбедуваат заштита

Либертас - 18.03.2021

Просекот од 4500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во интервју за МИА, кој вели дека се подготвени за ...

Симовски: Дијаспората од Австралија и Северна Америка го бојкотира пописот, но тоа е тоа

Република - 18.03.2021

Последните податоци на Државниот завод за статистика покажуваат дека 77.122 лица од дијаспората се самопопишале преку апликацијата за попис. Според директорот на ДЗС Апостол Симовски одзивот е задоволителен, но кога ќе ги погледнете бројките по ...

Одлуката за одржување на пописот е политичка, а не на Комисијата за заразни болести, власта тврди дека ќе биде безбеден

ММС - 18.03.2021

Дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, а не на Комисијата за заштита од заразни болести, вели првиот човек на ова советодавно тело на Министерството за здравство, Жарко Караџовски.

Поранешен член на ИО на ВМРО-ДПМНЕ ја разубедува партијата: Повикајте на масовно попишување, стравувам од најлошо можно ...

Фактор - 18.03.2021

Никола Србов, доскорешниот член на Извршниот комитет на ВМРо-ДПМНЕ, ја повика најголемата опозициска партија да започне со кампања и да го повика своето членство и симпатизери масовно да се попишува доколку не биде одложена статистичката операција.

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак“

Вечер Прес - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Се пребројаа војниците на „Криволак“

Република - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно Законот за ...

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак”

ММС - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак” во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Алаѓозовски на средба со влашката заедница: Едногласна поддршка за спроведување на пописот

Точка - 18.03.2021

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка, Роберт Алаѓозовски, разговараше со претставници на влашката заедница за значењето на спроведувањето на успешен попис, во насока на заложбите ...

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак“

Либертас - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак“

Press24 - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно Законот за ...

Симовски за МИА: Бројот на самопопишаните не е мал, максималното почитување на мерките во Протоколот обезбедуваат ...

iPortal - 18.03.2021

Просекот од 4500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во интервју за МИА, кој вели дека се подготвени за ...

Рокот за пријавување за попишувачи трае уште три дена, хонорарот е 600 евра

365 - 18.03.2021

Рокот за пријавување на теренските попишувачи трае уште три дена, а сѐ поголем е интересот кај младите да се пријават и да бидат дел од статистичката операција. Отворениот повик се однесува на студенти, невработени, млади и секој оној кој во ...

Студенти и невработени се најброни меѓу пријавените попишувачи, хонорарот е околу 35 000 денари

24Инфо - 18.03.2021

Рокот за пријавување на теренските попишувачи трае уште три дена, а се поголем е интересот кај младите да се пријават и да бидат дел од статистичката операција. Отворениот повик се однесува на студенти, невработени, млади и секој оној кој во ...

Симовски: Бројот на самопопишаните не е мал, максималното почитување на мерките во Протоколот обезбедуваат заштита

Опсервер - 18.03.2021

Просекот од 4500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во интервју за МИА, кој вели дека се подготвени за ...

Симовски: Бројот на самопопишаните не е мал, максималното почитување на мерките во Протоколот обезбедуваат заштита

24Инфо - 18.03.2021

Просекот од 4500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во интервју за МИА, кој вели дека се подготвени за ...

Симовски за МИА: Бројот на самопопишаните не е мал, максималното почитување на мерките во Протоколот обезбедуваат ...

Frontline - 18.03.2021

Просекот од 4500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во интервју за МИА, кој вели дека се подготвени за ...

Студенти и невработени се најброни меѓу пријавените попишувачи, хонорарот е околу 35 000 денари

Centar - 18.03.2021

Рокот за пријавување на теренските попишувачи трае уште три дена, а се поголем е интересот кај младите да се пријават и да бидат дел од статистичката операција. Отворениот повик се однесува на студенти, невработени, млади и секој оној кој во ...

Симовски по одговорот на Караџовски: Само Комисијата може да препорача одлагање на пописот

MakPress - 18.03.2021

Просекот од 4500 лица дневно евидентирани преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство не е мала бројка, оценува директорот на Државниот завод за статистика Апостол Симовски во интервју за МИА, кој вели дека се подготвени за ...

Објавен трет конкурс за реонски попишувачи, за Куманово слободни 59 места

Kumanovo News - 18.03.2021

Државниот завод за статистика денеска објави трет дополнителен јавен конкурс за ангажирање на реонски попишувачи, кои ќе учествуваат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија.

До 600 евра хонорар за теренските попишувачи, рокот за пријавување е уште три дена

Локално - 18.03.2021

Попишувачите кои ќе го спроведуваат пописот на населението ќе имаат можност да заработат и над 35 000 денари хонорар за ангажманот. Тие ќе бидат на терен од 1 до 21 април, период во кој е планирано да се спроведе целата операција со евидентирање на ...

До 600 евра хонорар за теренските попишувачи, рокот за пријавување е уште три дена

CivilMedia - 18.03.2021

Попишувачите кои ќе го спроведуваат пописот на населението ќе имаат можност да заработат и над 35.000 денари хонорар за ангажманот. Тие ќе бидат на терен од 1 до 21 април, период во кој е планирано да се спроведе целата операција со евидентирање на ...

До 600 евра хонорар за теренските попишувачи, рокот за пријавување е уште три дена

Frontline - 18.03.2021

Попишувачите кои ќе го спроведуваат пописот на населението ќе имаат можност да заработат и над 35.000 денари хонорар за ангажманот. Тие ќе бидат на терен од 1 до 21 април, период во кој е планирано да се спроведе целата операција со евидентирање на ...

До 600 евра хонорар за теренските попишувачи, рокот за пријавување е уште три дена

Centar - 18.03.2021

Попишувачите кои ќе го спроведуваат пописот на населението ќе имаат можност да заработат и над 35 000 денари хонорар за ангажманот. Тие ќе бидат на терен од 1 до 21 април, период во кој е планирано да се спроведе целата операција со евидентирање на ...

Министерство за одбрана: Војниците на Криволак се попишаа

Локално - 18.03.2021

Министерството за одбрана објави дека припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја ...

Алаѓозовски на средба со претставници на влашката заедница побара поддршка за Пописот

Lider - 18.03.2021

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка, Роберт Алаѓозовски, денеска со претставници на влашката заедница разговараше за значењето на спроведувањето на успешен Попис 2021, во насока ...

Одлуката за одржување на пописот е политичка, а не на Комисијата за заразни болести, власта тврди дека ќе биде безбеден ...

MakPress - 18.03.2021

Дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, а не на Комисијата за заштита од заразни болести, вели првиот човек на ова советодавно тело на Министерството за здравство, Жарко Караџовски.

Алаѓозовски на средба со претставници на влашката заедница: Едногласна поддршка за спроведување на пописот како алатка ...

Акцент - 18.03.2021

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка, Роберт Алаѓозовски, денеска со претставници на влашката заедница разговараше за значењето на спроведувањето на успешен Попис 2021, во насока ...

Алаѓозовски на средба со влашката заедница: Едногласна поддршка за спроведување на пописот

24Инфо - 18.03.2021

Националниот координатор за интеркултурализам, едно општество, развој на културата и меѓуресорска соработка, Роберт Алаѓозовски, разговараше со претставници на влашката заедница за значењето на спроведувањето на успешен попис, во насока на заложбите ...

ПРО И КОНТРА ПОПИСОТ:  5.500 попишувачи ќе заразат уште 49.500 лица, a Македонија потоа ќе запише уште 2.400 мртви од ...

Денешен - 18.03.2021

За власта пописот во април е безбеден, а од опозицијата предупредуваат дека пописот уште повеќе може да го зголеми бројот на заразени и на починати од коронавирусот, кој и без тоа е многу голем во Македонија.

Успешно реализиран попис на припадниците на Армијата на Криволак

Frontline - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Успешно реализиран попис на припадниците на Армијата на Криволак

24Инфо - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак” во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Реализиран попис на припадниците на Армијата на „Криволак“

Опсервер - 18.03.2021

Припадниците на Армијата на Република Северна Македонија кои го посетуваат тримесечниот основен подофицерски курс на армискиот полигон „Криволак“ во координација со Државниот завод за статистика денеска ја реализираа својата должност согласно ...

Одлуката за одржување на пописот е политичка, а не на Комисијата за заразни болести, власта тврди дека ќе биде безбеден ...

24Инфо - 18.03.2021

Дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, а не на Комисијата за заштита од заразни болести, вели првиот човек на ова советодавно тело на Министерството за здравство, Жарко Караџовски.

Национален Блок „Не отворам врата“: Извини Заев, морално е, овојпат македонскиот народ ќе победи

Мак. Весник - 18.03.2021

Националниот Блок „Не отворам врата“ изразува големо задоволство од денешното признание на директорот на Државнито завод за статистика дека излезноста на пописот во странство е многу мала со што нашинците во странство масовно го прифаќаат планот на ...

Национален Блок „Не отворам врата“: Извини Заев, морално е, овојпат македонскиот народ ќе победи

Скопје1 - 18.03.2021

Националниот Блок „Не отворам врата“ изразува големо задоволство од денешното признание на директорот на Државнито завод за статистика дека излезноста на пописот во странство е многу мала со што нашинците во странство масовно го прифаќаат планот на ...

Поранешен член на ИО на ВМРО-ДПМНЕ ја разубедува партијата: Повикајте на масовно попишување

24Инфо - 18.03.2021

Никола Србов, доскорешниот член на Извршниот комитет на ВМРо-ДПМНЕ, ја повика најголемата опозициска партија да започне со кампања и да го повика своето членство и симпатизери масовно да се попишува доколку не биде одложена статистичката операција.

Србов: Да се направи сѐ за пописот да се одложи или да се започне кампања за масовно попишување

365 - 18.03.2021

Со делумен бојкот на пописот, одиме кон најлошото можно сценарио – вели Никола Србов, поранешен член на Извршниот одбор на ВМРО-ДПМНЕ. „На неколку денови пред почетокот на пописот, доколку истиот се одржи во предвидениот рок, стравувам дека одиме ...

Одлуката за одржување на пописот е политичка, а не на Комисијата за заразни болести, власта тврди дека ќе биде безбеден ...

Опсервер - 18.03.2021

-Овде државата гарантира дека попишувачите максимално ќе ги почитуваат јасно утврдените здравствени протоколи, се со цел за да го заштитат здравјето свое но секако и на граѓаните. Фактот дека 20 години немаме спроведено попис како статистичка ...

Поранешниот член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Никола Србов, повика на кампања за масовно попишување

Frontline - 18.03.2021

Поранешниот член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Србов, преку објава на Фејсбук повика на кампања за масовно попишува доколку не се одложи пописот. „На неколку денови пред почетокот на пописот, доколку истиот се одржи во предвидениот рок, ...

Отворен трет конкурс за попишувачи, за Гостивар предвидени 30 места

Gostivarpress.mk - 18.03.2021

Државниот завод за статистика објави дополнителен трет јавен конкурс за ангажирање на лица кои ќе учествуваат во спроведувањето на Пописот на населението, домаќинствата и становите во својство на реонски попишувачи.

Попис, информации, политика, лажни вести и пораки

CivilMedia - 19.03.2021

Од 1 до 19 март, преку онлајн апликацијата за самопопишување се самопопишале 82.106 лица. Процесот продолжува до 21 април. Преку апликацијата се попишуваат македонските државјани кои престојуваат во странство, поради работа или други лични причини, ...

Комисијата за заразни болести изготви протокол за попис, но одлуката дали ќе се одржи е политичка, вели Караџовски

Независен - 17.03.2021

Комисијата за заразни болести направи предлог протокол и тој протокол го дадовме до Министерство за здравство и до Државниот завод за статистика, a понатаму дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, истакна ...

Костадинов: Пописот ќе биде безбеден по здравјето на сите, по 20 години неопходно е спроведување на таква статистичка ...

Сител - 17.03.2021

Одговор на новинарско прашање, Костадин Костадинов, портпарол и пратеник на СДСМ Одговор: Секако дека како одговорна партија и како парламентарно мнозинство и како Влада којашто навистина дава се од себе за справување со оваа пандемија од Ковид 19 ...

Николоски: Попис во април ќе значи 2400 мртви поради корона

Сител - 17.03.2021

Да се набавеа вакцини немаше да имаме ваква епидемиолошка слика. Еве едноставно зошто треба да е одложен пописот. Согласно она што Заводот за статистика го кажува ќе има 5500 попишувачи, кога тие ќе се среќаваат со илјадници луѓе веројатноста да ...

Комисијата за заразни болести не одлучува за спроведување или откажување на пописот

Фокус - 17.03.2021

Комисијата за заштита од заразни болести не ја носи одлуката дали пописот ќе се одржи или не, рече првиот човек Комисијата за заразни болести, Жарко Караџовски. Како што истакна тој, Комисијата подготвила протокол и го испратила до надлежните, а ...

Комисијата за заразни болести не одлучува за спроведување или откажување на пописот, вели Караџовски

Алсат-М - 17.03.2021

Комисијата за заштита од заразни болести не ја носи одлуката дали пописот ќе се одржи или не, рече првиот човек на ова советодавно тело на Министерството за здравство, Жарко Караџовски. Како што кажа тој, Комисијата подготвила протокол и го ...

Комисијата за заразни болести не сака да има последен збор за пописот

Сител - 17.03.2021

Дали ќе има одложување на пописот поради влошената епидемиолошка слика е политичка одлука, а не на Комисјата за заразни болести, тврди првиот човек на ова тело Караџовски. Недели наназад и Владата и министерот за здравство Филипче и од владејачките ...

Пописот може да се одложи само со политички консензус

Телма - 17.03.2021

Пописот може да се одложи само со политички консензус. И покрај лошата епидемиолошка слика, зголемениот број на заразени ,немањето доволно попишувачи, власта зесега не отстапува и најавува старт на најголемата статистичка операција на 1 април.ВМРО ...

Комисијата за заразни болести изготви протокол за попис, но одлуката дали ќе се одржи е политичка

Нова ТВ - 17.03.2021

Комисијата за заразни болести направи предлог протокол и тој протокол го дадовме до Министерство за здравство и до Државниот завод за статистика, a понатаму дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, истакна ...

Караџовски: Одлуката дали ќе се одржи пописот е политичка

Канал5 - 17.03.2021

Предлог протоколот беше побаран и ние го направивме, понатаму државните институции ќе одлучат дали ќе има или ќе нема попис. Комисијата за заразни болести направи предлог протокол и тој протокол го дадовме до Министерство за здравство и до Државниот ...

Караџовски: КЗБ изготви протокол за пописот, но одлуката дали ќе се одржи е политичка

Сител - 17.03.2021

Комисијата за заразни болести направи предлог протокол и тој протокол го дадовме до Министерство за здравство и до Државниот завод за статистика, a понатаму дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, истакна ...

Д-р Караџовски: Ние направивме протокол, а дали ќе има попис е политичка одлука

Р.С.Европа - 17.03.2021

Комисијата за заразни болести направи предлог протокол и тој протокол го дадовме до Министерство за здравство и до Државниот завод за статистика, a понатаму дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, изјави ...

Мизрахи: Пописите се одложија во цела Европа, поради попис не треба да се дозволи власта да го ризикува животот и ...

Курир - 17.03.2021

Вечерва, Рашела Мизрахи, пратеник од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За обнова на Македонија“ гостуваше во „Радио Лидер“ каде што се осврна и на пописот како власта упорно го турка процесот во време на КОВИД-19 и во време кога ...

Секој нема интелектуален капацитет да се самопопише, затоа немаме електронски попис и дома

+инфо - 17.03.2021

Податоците за етничката припадност на граѓаните ги немаме во ниту еден регистар, а тоа игра клучна улога поради што ние не можеме во моментов да го промениме методот за спроведување на пописот, вели директорот на ДЗС, Апостол Симовски.

Караџовски: Комисијата за заразни болести не одлучува за спроведување или откажување на пописот

Алфа - 17.03.2021

Попишувачите ниту ќе се теситираат, а ниту вакцинираат, но ќе влегуваат во десетина домакинства дневно во време кога бројките на новозаразени се огрмони. Во Македонија има полициски час, оти состојбата со Ковид 19 се влошува, но кога станува збор за ...

Караџовски: Бројот на новозаболени е во пораст, но одлуките за пописот не ги носи Комисијата

MTM - 17.03.2021

Комисијата за заразни болести не одлучува дали ќе се одржи пописот туку само изготви предлог – протокол за попишување во услови на пандемија, појасни денес Жарко Караџовски, претседател на Комисијата за заразни болести.

Николоски: Попис во април ќе значи 2400 мртви поради корона

Вечер Прес - 17.03.2021

Да се набавеа вакцини немаше да имаме ваква епидемиолошка слика. Еве едноставно зошто треба да е одложен пописот. Согласно она што Заводот за статистика го кажува ќе има 5500 попишувачи, кога тие ќе се среќаваат со илјадници луѓе веројатноста да ...

Николоски: Попис во ваква епидемиолошка ситуација би значело уште 2.500 починати од коронавирусот, тоа ќе биде на ...

Нетпрес - 17.03.2021

Да беа набавени вакцините против коронавирусот немаше да имаме ваква епидемиолошка слика. Еве едноставно зошто треба да е одложен пописот. Согласно она што Заводот за статистика го кажува е ќе има 5.500 попишувачи, кога тие ќе се среќаваат со ...

Караџовски: Изготвивме протокол за попис, но одлуката дали ќе се одржи е политичка

Вечер Прес - 17.03.2021

Комисијата за заразни болести направи предлог протокол и тој протокол го дадовме до Министерство за здравство и до Државниот завод за статистика, a понатаму дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, истакна ...

Комисијата за заразни болести изготви протокол за попис, но одлуката дали ќе се одржи е политичка, вели Караџовски

Скопје инфо - 17.03.2021

Комисијата за заразни болести направи предлог протокол и тој протокол го дадовме до Министерство за здравство и до Државниот завод за статистика, a понатаму дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, истакна ...

Караџовски: Имаме протоколи за попис, но нема одлука дали ќе се одржи

Република - 17.03.2021

мисијата за заразни болести направи предлог протокол и тој протокол го дадовме до Министерство за здравство и до Државниот завод за статистика, a понатаму дали ќе се одржува пописот или не, на кој начин ќе се одржува, е политичка одлука, истакна ...

Мизрахи: Пописите се одложија во цела Европа, поради попис не треба да се дозволи власта да го ризикува животот и ...

Република - 17.03.2021

Вечерва, Рашела Мизрахи, пратеник од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За обнова на Македонија“ гостуваше во „Радио Лидер“ каде што се осврна и на пописот како власта упорно го турка процесот во време на КОВИД-19 и во време кога ...

Во Дебар има недостиг на попишувачи Албанци

Вечер Прес - 17.03.2021

Во Дебар има недостиг на попишувачи Албанци, бидејќи на конкурсот на Државниот завод за статистика се пријавиле незадоволителен број, на тестирањето дошле 30, а тестот го положиле 16 од нив.

Во Дебар има недостиг на попишувачи Албанци

ММС - 17.03.2021

Во Дебар има недостиг на попишувачи Албанци, бидејќи на конкурсот на Државниот завод за статистика се пријавиле незадоволителен број, на тестирањето дошле 30, а тестот го положиле 16 од нив.

Kостадинов: Пописот ќе биде безбеден

Press24 - 17.03.2021

Пописот како статистичка операција ќе биде безбеден, тврди портпаролот и пратеник од СДСМ, Костадин Костадинов. „Државата гарантира дека попишувачите максимално ќе ги почитуваат јасно утврдените здравствени протоколи, се со цел за да го заштитат ...

Караџовски: Комисијата за заразни болести не одлучува за спроведување или откажување на пописот

Press24 - 17.03.2021

Комисијата за заштита од заразни болести не ја носи одлуката дали пописот ќе се одржи или не, рече првиот човек на ова советодавно тело на Министерството за здравство, Жарко Караџовски. Како што кажа тој, Комисијата подготвила протокол и го ...

Николоски: Попис во април ќе значи 2400 мртви поради корона, ако Заев и Ахмети сакаат да го реализираат договорот што ...

Курир - 17.03.2021

Да се набавеа вакцини немаше да имаме ваква епидемиолошка слика. Еве едноставно зошто треба да е одложен пописот. Согласно она што Заводот за статистика го кажува е ќе има 5500 попишувачи, кога тие ќе се среќаваат со илјадници луѓе веројатноста да ...

Караџовски: Комисијата не одлучува за спроведување или откажување на пописот

Република - 17.03.2021

Комисијата за заштита од заразни болести не ја носи одлуката дали пописот ќе се одржи или не, рече првиот човек на ова советодавно тело на Министерството за здравство, Жарко Караџовски. Како што кажа тој, Комисијата подготвила протокол и го ...

Николоски: Попис во април ќе значи 2400 мртви поради корона,тоа ќе биде одговорност на Заев и Ахмети

Република - 17.03.2021

Да се набавеа вакцини немаше да имаме ваква епидемиолошка слика. Еве едноставно зошто треба да е одложен пописот. Согласно она што Заводот за статистика го кажува е ќе има 5500 попишувачи, кога тие ќе се среќаваат со илјадници луѓе веројатноста да ...

Мизрахи: Поради попис не треба да се дозволи власта да го ризикува животот и здравјето на граѓаните

Lider - 17.03.2021

Вечерва, Рашела Мизрахи, пратеник од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За обнова на Македонија“ гостуваше во „Радио Лидер“ каде што се осврна и на пописот како власта упорно го турка процесот во време на КОВИД-19 и во време кога ...