TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Животот оди во се поголем минус

Утрински - 12.08.2004

И покрај сезонското поевтинување на дел од производите во потрошувачката кошничка, другите трошоци поскапуваат Вредноста на потрошувачката кошница во летните месеци, по традиција има тренд на опаѓање, меѓутоа, според социолозите, тоа не е доволно македонските граѓани да ги намалат и вкупните ...

Сервисно-финансиска зона по должина на „Илинденска"

Утрински - 11.08.2004

Се подготвува нов ДУП за дел од Општина Карпош Според ДУП, објектите ќе бидат со ограничена висина до 7 метри Потегот од раскрсницата на улицата ?Илинденска° со булеварот ?8 Септември° сў до бараките на Советот на Скопје, според новиот Детален урбанистички план е предвиден како сервисно-финансиска ...

Ги нема странските гости, а и домашните се ретки

Утрински - 09.08.2004

Посна туристичка сезона ова лето во одморалиштата на охридското крајбрежје Никој нема официјални податоци колку туристи престојуваат, но сите знаат дека се многу помалку од лани СИМОН ИЛИЕВСКИ ОХРИД - Годинашнава туристичка сезона на охридската ривиера, според првичните процени, не ги исполни ...