TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Симфониски концерт со Јасминка Чакар, пијано

Утрински - 06.11.2003

Македонска филхармонија Македонската филхармонија, вечерва во салата на Домот на армијата со почеток во 20 часот, ќе одржи симфониски концерт под диригентство на Конрад ван Алпен од Холандија. Како солист ќе се претстави нашата реномирана пијанистка Јасминка Чакар, која ќе го изведе Концертот за ...

Соло на Јасминка Чакар

Вест - 06.11.2003

НА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА Вечерашниот концерт (20 часот) на Македонската Филхармонија во Домот на АРМ ќе го диригира гостинот од Холандија Конрад Ван Алпен. Солист на пијано е Јасминка Чакар. Таа ќе го изведе "концертот нза пијано и оркесsтар во ес дур" на Моцарт.