TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Направив мал филм за големата трагедија

Време - 10.11.2005

СУЗАНА ДИНЕВСКА ЗА ФИЛМОТ „ДЕЦАТА ОД 1948“ Наташа Бунтеска Македонската проекција на документарниот филм „Децата од 1948“ на режисерката Сузана Диневска завчеравечер во Домот на АРМ помина пред преполна сала и пред публика што, сочинета претежно од некогашните деца раселени во Граѓанската војна во ...

Промоција на документарецот "Децата од 1948 година"

Утрински - 08.11.2005

Денеска во АРМ "Децата од 1948 година" е насловот на документарецот за трагедиите на децата-бегалци од Граѓанската војна во Грција, кој денеска ќе биде премиерно прикажан во Домот на АРМ во 18 часот. Триесетминутниот документарец, во режија на Сузана Диневска, е добитник на првата награда на ...

Диневска собира награди и го потресува светот

Дневник - 08.11.2005

ФИЛМ ЗА егеЈскиот егзодус Страдањата што ги доживувале Македонците од егејскиот дел од Македонија при прогонувањето во Граѓанската војна во Грција во 1948 година претставувале голема инспирација за режисерката Сузана Диневска да го направи првиот документарен филм.

Премиера на документарецот награден во Монтреал

Време - 08.11.2005

„ДЕЦАТА ОД 1948 ГОДИНА“ ВО ДОМ НА АРМ Разделбата на децата од родителите по граѓанската војна во Грција е темата на документарниот филм „Децата од 1948 година“ на режисерката Сузана Диневска, кој ќе биде прикажан премиерно за скопската публика вечерва во Домот на АРМ.

“Децата од 1948” промовиран и во Скопје

Канал5 - 07.11.2005

„Не распоредуваа по вагони и не гледаа, дали ќе те разделат од братот или сестрата. И мојата судбина беше таква, јас мојот брат го видов 11 години подоцна“. Не распоредуваа по вагони и не гледаа, дали ќе те разделат од братот или сестрата.