TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дома реформи, надвор лобирање

Време - 18.02.2005

ПО ПРЕДАВАЊЕТО НА ПРАШАЛНИКОТ Боби Христов Македонските власти не очекуваат пречки од официјална Атина за очекуваната позитивна оцена од Европската комисија и добивањето на статусот земја-кандидат. Расположението во Брисел, велат владини извори, е позитивно и Македонија треба да се фокусира на ...

Компромисно име: „Нова Република Македонија - Скопје“

Време - 17.02.2005

„ТО ВИМА“ ПАК НАЈАВУВА РЕШЕНИЕ ЗА ИМЕТО „Нова Република Македонија - Скопје“ е наводното компромисно име со кое може да завршат разговорите за уставното име меѓу Македонија и Грција, пишува грчкиот весник „То вима“. „Консултациите меѓу Атина и Скопје за спорот за името на Македонија внесуваат ...

Атина и Скопје можно е годинава да го решат спорот околу името?

Утрински - 17.02.2005

"То вима" Атина - "Консултациите меѓу Атина и Скопје за спорот околу името на Македонија внесуваат оптимизам и според компетентен претставник на ОН, не е исклучено двете страни да постигнат компромисно решение во 2005 годинааи, пишува весникот "То вимааи.

То Вима: „Можно е годинава да се реши спорот со името“

А1 - 16.02.2005

„Консултациите меѓу Атина и Скопје за спорот околу името на Македонија внесуваат оптимизам и според компетентен претставник на ОН не е исклучено двете страни да постигнат компромисно решение во 2005 година“, пишува денеска весникот „То Вима“.