TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Струмичките таксисти без лиценци и фискални

А1 - 23.02.2008

Без лиценци за работа и без фискални апарати, во вакви услови работат најголем дел од авто-такси компаниите во Стумица. Со години трае хаосот и сите досегашни обиди да се надмине, паѓаат во вода, бидејќи сопствениците упорно одбиваат да ја легализираат работата.

Таксистите повторно ќе протестираат

Време - 21.02.2008

ЗА БЕСПЛАТНА ЛИЦЕНЦА Таксистите повторно ќе протестираат, и тоа пред владата. Како што најавија организаторите, ако никој не ги прими, на 4 март ќе штрајкуваат низ скопските улици. Според Групацијата на такси-превозници, не се задоволни од Законот за патен сообраќај затоа што ги обврзува да ...

Од 4 март таксистите на штрајк пред Влада

Вест - 21.02.2008

ГРУПАЦИЈАТА НА АВТОТАКСИ-ПРЕВОЗНИЦИ БАРА ЗАКОН ЗА ТАКСИ-ПРЕВОЗ Штрајкот ќе трае се додека не се решат проблемите на таксистите, најавуваат од Групацијата Од вторник 4 март таксистите од Скопје, во знак на револт поради неприфаќање на нивните сугестии за измена на Законот за сообраќај, ќе излезат на ...

Таксистите на генерален штрајк

Дневник - 21.02.2008

Протестите ќе почнат на 4 март пред Владата, а ќе се одржуваат секој ден додека надлежните не ги решат барањата на таксистите Околу 2.000 скопски таксисти на 4 март во девет часот ќе излезат на генерален штрајк пред Владата, кој ќе се одржува секој ден, додека не се решат проблемите во дејноста.

Во март нов штрајк на таксистите, овој пат пред Владата и Собранието

Утрински - 21.02.2008

Револтот е поради новиот закон за сообраќај, кој предвидува европски стандарди за возилата Над 2.000 таксисти, членови на Групацијата за такси-превоз при Регионалната комора на Скопје, на 4 март ќе штрајкуваат пред Владата и Собранието.

Таксисти ќе ги блокираат Владата и Собранието

Вечер Прес - 21.02.2008

Тие сметаат дека новиот закон за сообраќај ќе предизвика 90 отсто од таксистите да се откажат од оваа дејност. На тоа, велат, ќе ги натераат пропишаните техничко-експлоатациони услови на возилото за добивање на лиценцата, како и давачките кон државата Такси групацијата при регионална комора на Град ...

Таксистите на генерален штрајк пред Владата

Дневник - 20.02.2008

Скопските таксисти најавуваат генерален штрајк што овој пат ќе го одржат пред Владата. Од Групацијата на автотакси-превозниците при Регионалната комора на град Скопје велат дека се одлучиле на ваков чекор затоа што претставниците од Владата не нашле време да ги примат на разговор и со тоа не ...