TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Неизвесен влезот на „Агрокор“ во Македонија

Утрински - 21.11.2008

Компанијата се жали дека се' уште не може да најде банка за финансирање на проектот, вреден 200 милиони евра. Маја Томиќ. Неизвесно е дали и кога ќе се реализираат проектите на хрватски „Агрокор“ во Македонија. Сомневањата се појавија откако деновиве хрватскиот портал „Бизнис“ ја објави информацијата дека компанијата не може да стартува со проектот поради тоа што подолго време не може да најде ...

Неизвесни инвестициите на „Агрокор“ во Македонија

Дневник - 20.11.2008

Неизвесни инвестициите на „Агрокор“ во Македонија. Инвестицијата од 200 милиони евра на хрватски „Агрокор“ во Македонија, која сопственикот на компанијата Ивица Тодориќ заедно со македонската Влада помпезно ја најави уште минатата година, е под знак прашалник, јави Макфакс.Според хрватскиот интернет-портал „Бизнис“, „Агрокор“ веќе подолго време не може да најде банка која е подготвена да ги ...

Инвестициите на „Агрокор“ во Македонија неизвесни

Утрински - 20.11.2008

Инвестициите на „Агрокор“ во Македонија неизвесни. Загреб - Проектите во Македонија, кои сопственикот на хрватската компанија „Агрокор“, Ивица Тодориќ, ги најави уште минатата година, се пред неизвесна реализација. Според хрватскиот портал Бизнис, „Агрокор“ веќе подолго време не може да најде банка која е подготвена да ги финансира неговите проекти во Македонија.

Неизвесни инвестициите на „Агрокор“ во Македонија

А1 - 19.11.2008

Проектите во Македонија, кои сопственикот на хрватската компанија „Агрокор“, Ивица Тодориќ ги најави уште минатата година се пред неизвесна реализација. Според хрватскиот портал Бизнис, „Агрокор“ веќе подолго време не може да најде банка која е подготвена да ги финансира неговите проекти во Македонија.

Неизвесни инвестициите на Агрокор во Македонија

Канал5 - 19.11.2008

Неизвесни се инвестициите на хрватски Агрокор во Македонија, вредни 40 милиони евра. Компанијата што најави дека ќе изгради два центри за откуп на овошје и зеленчук во Струмица и во Росоман сега има проблем да најде банка што ќе го финансира проектот, објави денеска хрватскиот портал Бизнис.

“Агрокор“ без кредит за проектите во Македонија

Нетпрес - 19.11.2008

Проектите во Македонија кои Ивица Тодоровиќ сопственик на “Агрокор“, јавно и значајно ги најави во друштво на највисоките македонски преставници на средината на минатата година, се под знак прашалник. Тодориќ тогаш во Скопје најави дека во Македонија ќе инвестира дури 200 милиони евра, а вложувањата требало да започнат со изградбата на две откупни станици за зеленчук и овошје вредни околу 40 ...

Се одложува инвестицијата на хрватски Агрокор во Македонија

Алфа - 19.11.2008

Хрватски Агрокор не може да најде банка која ќе ги финансира проектите во Македонија. Инвестицијата може да пропадне, бидејќи компанијата не може да обезбеди финансиска поддрршка. За Хрватскиот Бизнис портал член на менаџментот на Агрокор се пожалил дека неможат да најдат банка што би ја кредитирала изградбата на ветените два откупни дистрибутивни центри во Струмица и Росоман.

Неизвесни инвестициите на Агрокор во Македонија

Макфакс - 19.11.2008

Проектите во Македонија, кои сопственикот на хрватската компанија Агрокор, Ивица Тодориќ ги најави уште минатата година се пред неизвесна реализација. Според хрватскиот портал Бизнис, Агрокор веќе подолго време не може да најде банка која е подготвена да ги финансира неговите проекти во Македонија.