TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Благодарност од Агенцијата за спорт и млади до претседателот на РСМ

А1 - 15.06.2002

Кај нас ракометот на свој начин го предизвикува вниманието во овој период. По реакција нова реакција. Накратко за продолжението или крајот на судирот Агенција за млади и спорт - РСМ. Соопштение се разбира а што друго. Сега од Игор Ѓорѓиевски до Душко Кадиевски.

Раководството на РСМ залутано во ракометот

Утрински - 15.06.2002

Реакција од Кометал Ѓорче Петров по натегањата околу Начевци Без позитивна атмосвера во Сојузот, нема успех Европскиот шампион Кометал Ѓорче Петров со соопштение до јавноста реагираше за последните случувања во македонскиот ракомет, обвинувајќи го актуелното раководство на Ракометниот сојуз на ...

Продолжуваат контраверзните случувања во ракометот

А1 - 14.06.2002

Случувањата во ракометниот спорт не стивнуваат. Денеска со соопштение се огласи и европскиот шампион во соопштението потпишано од претседателот Иван Бојков се вели дека моменталната гарнитура со начинот на практикување на власта, само докажува дека залутале во македонскиот ракомет.

РСМ ги загрозува националните интереси

Вест - 14.06.2002

АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ ОТВОРЕНО ПРОТИВ РАКОМЕТНИОТ СОЈУЗ "Јавно го повикувам Кадиевски, денес или утре да ја симне казната за судијата Марјан Начевски. Во спротивно ќе го искористам моето овластување и според Законот за спорт ќе го повлечам решението на РСМ ...

Укинување на суспензијата или "укинување" на РСМ!

Утрински - 14.06.2002

Директорот на Агенцијата за млади и спорт за случајот Начевски РОБЕРТ ДИМИТРИЕВСКИ "Премиерот Георгиевски ме замоли од името на Владата јавно да го повикам Кадиевски денеска или најдоцна утре да ја повлече казната за Марјан Начевски.

АМС му даде рок од два дена на Кадиевски да ја повлече казната на Начевски

Дневник - 14.06.2002

РАКОМЕТ - ПО СУСПЕНЗИЈАТА НА СУДИЈАТА МАРЈАН НАЧЕВСКИ ОД РСМ Ако органите на Ракометниот сојуз на Македонија во рок од два дена не ја повлечат едногодишната казна за судијата Марјан Начевски, Агенцијата за млади и за спорт ќе му го одземе на Сојузот решението за вршење на дејност спорт, соопшти ...

Ултиматум до претседателот на РСМ Душко Кадиевски

А1 - 13.06.2002

Ракометниот Сојуз на Македонија може да згасне. Со политичка поддршка од премиерот Георгиевски, директорот на Агенцијата за млади и спорт Игор Ѓорѓиевски му постави радикален ултиматум на сопартиецот од ВМРО ДПМНЕ Душко Кадиевски, инаку претседател на РСМ.

Кадиевски продолжува да урива, сега и во ракометот

Дневник - 13.06.2002

Коментар - Милорад Стојмановски Поранешниот министер за градежништво Душко Кадиевски никако да го запре својот незапирлив уривачки нагон. Иако со одземањето на министерската функција му беа одземени багерите, тој се уште, со помош на браќата Огњановски, дел по дел урива се што вреди во нашиот ...

РСМ може да остане без решение за вршење дејност

Дневник - 13.06.2002

РАКОМЕТ - АКО НЕ СЕ СРЕДАТ СОСТОЈБИТЕ ВО РСМ Тоа автоматски би повлекло и судско бришење на РСМ од листата на спортски сојузи Агенцијата за млади и за спорт (АМС) на индиректен начин му укажа на Ракометниот спорт на Македонија дека мора да ги преиспита своите постапки и решенија што се однесуваат ...

Начевци ќе судат на Олимпијада во Атина под знамето на Албанија?

Дневник - 12.06.2002

РАКОМЕТ - ПО ЕДНОГОДИШНАТА КАЗНА НА РСМ ЗА МАРЈАН НАЧЕВСКИ - Ова не е закана, ние навистина контактираме со В. Британија, Лихтенштајн, Сан Марино, па и со Албанија, кои веднаш прифаќаат да бидеме нивни претставници - велат Начевци, најдобрата судиска двојка на светот Може да се случи најдобрата ...

РСМ се служи со методи на тоталитарни режими

Вест - 12.06.2002

РЕАКЦИЈА НА АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ Агенцијата за млади и спорт во своето вчерашно соопштение најостро го осудува "недемократското и незаконско работење на Ракометниот сојуз на Македонија", во врска со дисциплинската мерка врз судијата Марјан Начевски.

Агенција за млади и спорт го обвини РС за тоталитаризам

Утрински - 12.06.2002

По одредување на дициплинска мерка против судијата Марјан Начевски "Најостро ги осудуваме недемократското и незаконско работење на Ракометниот сојуз на Македонија, а се однесува на изречената дисциплинска мерка врз судијата Марјан Начевски, преку која директно му се нанесува непроценлива штета, ...

Начевци ќе станат и Албанци за да можат да судат

Вест - 12.06.2002

СКАНДАЛ - ПО ЕДНОГОДИШНАТА СУСПЕНЗИЈА ОД РСМ ЗА МАРЈАН НАЧЕВСКИ Дисциплинската комисија како повод за казнување го наведе учеството на Начевски во работата на нелегитимното Собрание од 10 април. - Во комбинација за ново државјанство и Велика Британија, Лихтенштајн, Сан Најдобрата светска ракометна ...