TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Депонијата опасна за тетовци како топилницата за велешани

Алфа - 20.11.2011

Дивата депонија во Тетово е опасна за жителите исто како топилницата за велешани, предупредуваат експерти. Последиците од неколку годишното труење со отровни и канцерогени материи, се веќе присутни.

Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

24 Вести - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем“ за ...

Адеми - Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Утрински - 19.11.2011

Во интервју за МИА, Адеми рече дека процедурата за оцена на влијанието од Топилницата бара разгледување на алтернативни опции .

„Метрудхем“ не мисли на селидба, туку на дебатирање

Дневник - 19.11.2011

Kомпанијата не се изјасни прецизно дали е за дислокација на топилницата, туку нагласи дека ќе продолжи да ја тера законската процедура и ќе разговара со Владата за изнаоѓање соодветно решение ...

Какви се врските на менаџерот на „Метрудхем“ со Владата

Утрински - 19.11.2011

Од директор на Управата за јавни приходи до менаџер на Прилепскиот тутунски комбинат, а сега управител на фирмата што ја има Топилница - вака се движи кариерата на Тони Димитриоски Од прв даночник, ...

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Дневник - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем“ за ...

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Р.С.Европа - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем,, за ...

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Таратур - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем“ за ...

Адеми - Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Inpress - 19.11.2011

Скопје, 19. ноември 2011 (ИНПРЕС) Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка ...

Адеми: Топилницата мора да биде според еколошките стандарди

Курир - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем“ за ...

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Сител - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем“ за ...

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Алфа - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем“ за ...

„Метрудхем“ ќе размисли да ја пресели Тополница надвор од Велес?

+инфо - 19.11.2011

Претставниците на компанијата „Метрудхем“ изработуваат студија за рестартирање на топилницата на местото каде што сега е лоцирана, но не ја отфрлаат ниту можноста на преселба, а оттаму велат дека ...

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

МРТ - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем“ за ...

Адеми: Топилница мора да ги задоволува еколошките стандарди

+инфо - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање, Абдилаќим Адеми во интервју за Македонската информативна агенција вели дека ја поддржува препораката на премиерот Груевски упатена до сопственикот ...

Адеми го поддржа Груевски за Топилница

Алфа - 19.11.2011

Министерот за екологија Адеми застана зад препораката на премиерот Груевски - „Метрудхем“ да размисли за алтернативна локација за рестартирање на велешката топилница.

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Нетпрес - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата #Метрудхем“ за ...

Адеми го подржува ставот на премиерот во врска со Велешката топилница

Sky - 19.11.2011

Абдилаќим Адеми, министерот за животна средина и просторно планирање ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница.

Директорот на Метрудхем, близок соработник на Груевски од транзицијата!?

Sky - 19.11.2011

Од директор на Управата за јавни приходи до менаџер на Прилепскиот тутунски комбинат, а сега управител на фирмата што ја има Топилница - вака се движи кариерата на Тони Димитриоски, пишува денешен ...

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Точка - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата “Метрудхем“ за ...

Адеми: Топилницата мора да ги исполнува еколошките стандарди

Н.Македонија - 19.11.2011

Министерот за животна средина и просторно планирање Абдилаќим Адеми ја поддржува препораката на премиерот Никола Груевски упатена до сопственикот на велешка Топилница, компанијата „Метрудхем“ за ...

„Метрудхем“ не е против дислокација

Н.Македонија - 19.11.2011

Претставниците на компанијата и понатаму изработуваат студија за рестартирање на топилницата на местото каде што сега е лоцирана, но не ја отфрлаат ниту можноста на преселба.

„Метрудхем“ се огласи, ама не се согласи

Утрински - 18.11.2011

Сопствениците на Топилница сакаат да преговараат со Владата, ама не кажуваат дали прифаќаат дисколација Компанијата „Метрудхем“ денеска соопшти дека ја разбира препораката на премиерот Никола ...

„Метрутхем“ не се изјаснува за дислокација на Топилницата

Телма - 18.11.2011

Препораката на премиерот Никола Груевски за дислокација на Топилницата ја разбираме и ја поздравуваме иницијативата за започнување на соработка за изнаоѓање решение за реализација на нашата ...

Зелената салата и кромидот од Велес зачинети со олово

Утрински - 18.11.2011

Велешани ги избегнуваат своите зелени пазари, но отровните производи можат да се најдат низ целата држава Зелена салата и кромид, домати, грозје и други градинарски производи збогатени со олово, цинк ...

„Метрудхем“ ќе дебатира со Владата и со јавноста

Дневник - 18.11.2011

Компанијата „Метрудхем“, која е сопственик на велешката топилница ја поздравува препораката на премиерот Никола Груевски фабриката да се гради на нова локација, но не се изјасни конкретно за ...

„Метрудхем“ не се изјаснува за предлогот за дислокација на Топилница

Канал5 - 18.11.2011

Ни да, ни не. „Метрудхем“ не кажува јасно и гласно дали се согласува со предлогот на премиерот да ја дислоцира Топилница.

“Метрудхем“ не кажа дали ќе се дислоцира Топилницата

Press24 - 18.11.2011

Компанијата “Метрудхем“ не даде одоговор на иницијативата на премиерот, Никола Груевски, за дислокација на Топилницата во Велес. - Процесот е долг.

“Метрудхем“ не кажа дали ќе се дислоцира Топилницата

Нетпрес - 18.11.2011

Компанијата “Метрудхем“ не даде одоговор на иницијативата на премиерот, Никола Груевски, за дислокација на Топилницата во Велес.

Метрудхем не се изјаснува за дислокација на Топилницата

Курир - 18.11.2011

Портпаролот на компанијата „Метрудхем“, Александар Билбилов, изјави дека препораката на премиерот Никола Груевски за дислокација на Топилницата ја разбирале и ја поздравувале иницијативата за ...

Метрудхем ја разгледува препораката на Премиерот

Алфа - 18.11.2011

Велешани го поздравија, Метрудхем го разгледува- предлогот на Премиерот Груевски Топилницата да се дислоцира ако треба и со државна помош.

„Метрудхем“ сака да разговара за идејата на премиерот

Сител - 18.11.2011

Метрудхем прифаќа јавна дебата за топилницата. Во идејата на премиерот гледаат потенцијално решение прифатливо за сите страни. Ветуваат дека ќе ги вложат сите сили за да се дојде до компромис.

“Препораката на премиерот иницијатива за решавање на проблемот со топилницата“

МРТ - 18.11.2011

Препораката на премиерот Груевски ја поздравуваме, ја разбираме како иницијатива што ќе помогне во надминување на проблемите за реализирање на инвестицијата.

„Метрудхем“ нејасен дали ќе ја дислоцира Топилница

Алфа - 18.11.2011

Компанијата сопственик на велешката топилница „ Метрудхем“ без дециден одговор- ја прифаќа ли препораката на премиерот фабриката да се дислоцира, ако треба и со државна помош.

Метрудхем се уште размислува за препораката на Премиерот

Алфа - 18.11.2011

Компанијата која сака да ја рестартира велешката Топилница, Метрудхем, и денеска не се произнесе по препораката на Премиерот Груевски- Топилницата да се дислоцира при што, доколку е потребно, би ...

“Метрудхем“ не кажа дали ќе се дислоцира Топилницата

Точка - 18.11.2011

Компанијата “Метрудхем“ не даде одоговор на иницијативата на премиерот, Никола Груевски, за дислокација на Топилницата во Велес.

"Метрудхем" го прифати предлогот на премиерот

Sky - 18.11.2011

Новите газди на Велешката топилница, компанијата "Метрудхем" го прифатија предлогот на премиерот Груевски. Според предлогот на премиерот се планира дислокација на топилницата.

Подготвени сме да преговараме за Топилницата!

Вечер Прес - 18.11.2011

"Препораката на премиерот Никола Груевски за дислокација на Топилницата ја разбираме и ја поддржуваме иницијативата за започнување соработка за изнаоѓање на решение за реализација на нашата ...

„Метрудхем“ подготвена на соработка со Владата за дислокација на Топлница

Н.Македонија - 18.11.2011

Препораката на премиерот Никола Груевски за дислокација на Топилницата, „Метрудхем“ ја сфаќаат како подадена рака од Владата за изнаоѓање на решение посочувајќи дека комапнијата во инвестицискиот ...

„Роузмонт“ личи на велешката топилница

Дневник - 17.11.2011

Рудникот за бакар „Роузмонт“ во југозападна Аризона, недалеку од Тусон, ќе има животен век од 20 до 25 години и ќе произведе милијарди долари во работни места, даночен приход и како помош за раст на ...

Топилницата треба да вежба на Криволак

Дневник - 17.11.2011

По препораката на премиерот Груевски до сопственикот на велешката топилница да размисли да гради фабрика на друга локација, велешани прогласија победа на демократијата и на еколошката револуција, од ...

ДОМ ја ја поздрави препораката на Владата за дислокација на Топилницата

Дневник - 17.11.2011

Демократската обнова на Македонија ја поздрави одлуката на Владата и на премиерот Никола Груевски за заштитата на велешани, за изразената подготвеност за санирање на нарушените состојби со животната ...

Дислокација на Топилница или гаснење на политички пожар

Утрински - 17.11.2011

Премиерот Груевски прати порака до велешани која треба да ги отстрани сите сомневања дека Владата го поддржува обновувањето на Топилницата.

ДОМ ја поздрави препораката на Владата за дислокација на Топилницата

МРТ - 17.11.2011

Демократската обнова на Македонија ја поздрави одлуката на Владата и на премиерот Никола Груевски за заштитата на велешани, за изразената подготвеност за санирање на нарушените состојби со животната ...

ДОМ ја поздрави препораката на Владата за дислокација на Топилницата

Сител - 17.11.2011

Демократската обнова на Македонија ја поздрави одлуката на Владата и на премиерот Никола Груевски за заштитата на велешани, за изразената подготвеност за санирање на нарушените состојби со животната ...

Груевски препорачува дислокација на Топилницата

Таратур - 17.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета дека нема ...

Препораката на Владата за дислокација на Топилницата, поздравена од ДОМ

Курир - 17.11.2011

Одлуката на Владата и на премиерот Никола Груевски за заштитата на велешани, за изразената подготвеност за санирање на нарушените состојби со животната средина во Велес и дислоцирање на Топилницата ...

Одлука за дислокација на Топилницата

Вечер Прес - 17.11.2011

Демократската обнова на Македонија (ДОМ) ја поздрави одлуката на Владата и на премиерот Никола Груевски за заштитата на велешани, за изразената подготвеност за санирање на нарушените состојби со ...

Адеми: ставот на Груевски за Топилницата е лично негов

Телма - 16.11.2011

Вчерашната писмена изјава на премиерот Груевски за потребата од дислокација на велешката Топилница е негов личен став, вели министерот за животна средина Адеми.

Груевски предлага дислокација на Топилницата

Утрински - 16.11.2011

Во Велес, неполн час по објавувањето на веста, граѓаните почнаа да слават по улиците Премиерот Никола Груевски одговори на апелот на велешани.

Премиерот препорачува топилница далеку од Велес

Дневник - 16.11.2011

Трагедијата на многу велешани која се случуваше во минатото не смее да му се повтори во иднина ниту на Велес ниту на кој било друг град во Македонија, порача Груевски Отворена е можноста за ...

Велес го менува урбанистичкиот план за локацијата на Топилницата

Канал5 - 16.11.2011

Се менува Генералниот урбанистички план на Велес, за делот од градот каде е лоцирана Топилницата. Постапката ја започнаа Советот на општина Велес и градоначалникот.

Зелената коалиција бара дислокација на велешката Топилница

Сител - 16.11.2011

Метрудхем да ја послуша препораката на владата за дислокација на топилница, порачаа денеска Зелената коалиција и градоначалникот на Велес.

Премиерот Груевски препорачува дислокација на Топилницата

Нетпрес - 16.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета дека нема ...

Адеми: Локацијата на топилницата е промашена

Курир - 16.11.2011

Министерството за животна средина и просторно планирање сеуште нема одреден став за тоа дали Топилницата за олово и цинк треба да се дислоцира, но како што вели министерот Абдулаќим Адеми промашена е ...

Велешани благодарни на премиерот Груевски

Вечер Прес - 16.11.2011

Јавно изнесениот став до компанијата "Метрудхем" на претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов и на премиерот Никола Груевски, Топилницата да биде дислоцирана од Велес, вчера го поздравија ...

Премиерот Груевски препорачува дислокација на Топилницата

Точка - 16.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета дека нема ...

Груевски препорача дислокација на велешката топилница

Н.Македонија - 16.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на велешката топилница на место што на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета ...

Топилницата да се дислоцира

24 Вести - 15.11.2011

Барајте нова адреса, им порача премиерот Груевски на инвеститорите во Топилницата. Во писмо упатено до Метрудхем и јавноста, Груевски им препорачува на новите газди да ја дислоцираат фабриката на ...

Премиерот препорачува дислокација на Топилницата

Утрински - 15.11.2011

„Владата е подготвена да и помогне на компанијата во процесот на дислокација доколку инвеститорите ја прифатат препораката“, истакна Груевски Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на ...

Груевски на страна на велешани- им понуди државна помош на инвеститорите за дислокација на Топилницата

Канал5 - 15.11.2011

Како резултат на реакциите во јавноста, и анализа на силните и слаби страни на процесот, како и на можните ризици, согледување на изнесените ставови и перцепциите на јавноста, и консултации со ...

Груевски е за дислокација на велешката Топилница

Вест - 15.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета дека нема ...

Велес како пример

Дневник - 15.11.2011

Некој рече дека во Велес се случи еколошка револуција, некои напишаа дека градот Велес стана на нозе и навистина сите се во право бидејќи многу е полесно, многу е поефикасно и поцелисходно кога ...

Да се каже јасно: здравје или бизнис

Утрински - 15.11.2011

Сања Наумовска Велешани се обединија во борбата против рестартирањето на Топилницата. Млади и стари, мажи и жени, богати и сиромашни.

Дислокација на топилницата сугерира премиерот Груевски

Дневник - 15.11.2011

Препорака за дислокација на велешката тополница, на место каде нема да биде закана по здравјето на граѓаните испрати премиерот Никола Груевски, преку сооопштение од владините служби.

Груевски препорачува „просторна дислокација на Топилницата“

Телма - 15.11.2011

Премиерот Никола Груевски и препорачува на компанијата „Метрутхем“ да ја просторно да ја дислоцираат „Топилницата “ и со тоа да ја искажат определбата за заштита на животната средин.

Груевски препорачува дислокација на Топилница

Deutsche Welle - 15.11.2011

По протестите на жителите на Велес против рестартирањето на Топилницата во градот, се огласи и премиерот Никола Груевски.

Премиерот Груевски препорачува дислокација на Топилница

Р.С.Европа - 15.11.2011

Премиерот Никола Груевски им препорачува на инвеститорите да размислат за дислокација на велешката Топилница, на место кое што „на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај ...

Груевски: Топилницата да се дислоцира

Курир - 15.11.2011

Премиерот Никола Груевски препорачува инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно ...

Груевски: Да се дислоцира Топилница надвор од Велес

+инфо - 15.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилница на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета дека нема да ...

Премиерот Груевски сугерира дислокација на топилницата во Велес

Inpress - 15.11.2011

Скопје, 15. ноември 2011 (ИНПРЕС) Препорака за дислокација на велешката тополница, на место каде нема да биде закана по здравјето на граѓаните испрати премиерот Никола Груевски, преку сооопштение од ...

Груевски препорачува дислокација на Топилницата

Кирилица - 15.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета дека нема ...

Премиерот Груевски препорачува дислокација на Топилницата

МРТ - 15.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета дека нема ...

Советот на Општина Велес донесе одлука за ребаланс на буџетот за 2011

Курир - 15.11.2011

Советот на Општина Велес на вчерашната седница извршил ребаланс на буџетот за 2011 година со негово зголемување за 7,7 милиони денари од првично предвидените.

Премиерот Груевски го кажа својот став за топилницата во Велес

Press24 - 15.11.2011

Груевски им препорачува на инвеститорите да размислат за дислокација на топилницата Како резултат на реакциите во јавноста, и анализа на силните и слаби страни на процесот, како и на можните ризици, ...

Премиерот Груевски препорачува дислокација на Топилницата

Сител - 15.11.2011

Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место каде што ќе се смета дека нема ...

Груевски: „Метрудхем“ да размисли за дислокација на Топилницата од Велес

Кајгана - 15.11.2011

Премиерот Никола Груевски и препорачува на компанијата „Метрудхем“ да размисли за просторна дислокација на Топилницата, на место каде што нема да биде загрозен градот Велес.

Груевски препорачува друга локација за Топилницата

Вечер Прес - 15.11.2011

Премиерот Никола Груевски им препорачува на инвеститорите "Метрудхем" да размислат да ја дислоцираат Топилницата на друго место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај ...

Груевски го советува Метрудхем да ја премести велешката топилница

Sky - 15.11.2011

Премиерот Никола Груевски ја советува компанијата "Метрудхем" да размисли да ја дислоцира велешката топилница на друго поадекватно место од местото каде што се наоѓа сега.

Премиерот Груевски препорачува дислокација на Топилница

Н.Македонија - 15.11.2011

Премиерот Никола Груевски им препорачува на инвеститорите да размислат за дислокација на велешката Топилница, на место кое што „на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај ...

Премиерот препорачува дислокација на Топилницата

Идивиди - 15.11.2011

Скопје, 15 ноември 2011 (МИА) - Инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата, на место кое на ниту еден начин нема да предизвикува оправдани стравови кај велешани, односно место ...

Груевски - инвеститорите да размислат за дислокација на велешка Топилница

eReporter - 15.11.2011

Премиерот Никола Груевски им препорачува на инвеститорите да размислат за просторна дислокација на Топилницата во Велес, на место кое што на ниту еден начин нема дапредизвикува оправдани стравови кај ...

„Метрудхем“ со „Република“ ќе се бори за Топилница

Алфа - 14.11.2011

„Метрудхем“ ќе се обиде да ја добие јавноста на своја страна. Алфа дознава дека со силна медиумска кампања ќе ги презентираат поволностите од рестартирањето на велешката топилница.

„Метрудхем“ ќе ги убедува Велешани дека Топилницата им е неопходна

+инфо - 14.11.2011

Компанијата "Метрудхем", ќе отпочне кампања преку агенцијата "Република" со цел да ги убеди велешани за бенефитите на граѓаните од рестартирањето на топилницата - јавува телевизија Алфа.

Пола-пола за топилницата во Велес

Алфа - 14.11.2011

Топилница-да или не? Во денешната рубрика пола-пола инвеститорот и велешките екологисти со различни погледи околу тоа дали е поважен бизнисот или здравјето, дали е можно да се спроведат еколошките ...

Агенцијата "Република" ќе прави кампања за Топилницата на "Метрудхем"

Sky - 14.11.2011

Скопската телевизија Алфа објавува дека компанијата "Метрудхем", ќе отпочне кампања преку агенцијата "Република", чиј најголем корисник е Владата, со цел да ги убеди велешани за бенефитите на ...